Prancūzija bunda: šimtatūkstantinis protesto mitingas prieš gėjų santuokas Paryžiuje

Sausio 13-ąją Paryžiaus gatves užplūdo šimtai tūkstančių prancūzų, protestuojančių prieš prezidento socialisto Fransua Olando (François Holl...


Sausio 13-ąją Paryžiaus gatves užplūdo šimtai tūkstančių prancūzų, protestuojančių prieš prezidento socialisto Fransua Olando (François Hollande) pateiktą įstatymo projektą, kuriuo ketinama legalizuoti vienalytes santuokas Prancūzijoje ir leisti tokioms „šeimoms“ įsivaikinti vaikus. Planuojama, kad šis įstatymas galėtų įsigalioti jau šių metų birželį.
Policijos duomenimis Paryžiaus gatvėse protestavo 340 tūkstančių žmonių. Organizatorių teigimu jų buvo 800 tūkstančių, ir tai gerokai pranoko jų lūkesčius. Demonstracijoje dalyvavo ne tik paryžiečiai, bet ir tūkstančiai prancūzų, atvykusių iš kitų miestų.
„Niekas nesitikėjo to prieš du ar tris mėnesius“, sako viena iš protesto organizatorių aktorė Viržin Telen (Virginie Tellenne, žinoma Frižid Baržo (Frigide Barjot) pseudonimu). Protesto akcijos metu ji perskaitė laišką prezidentui F. Olandui, kuriame reikalaujama atsiimti įstatymo projektą ir surengti dėl jo viešas diskusijas.
Protestuotojai susilaukė ir Katalikų bažnyčios hierarchų paramos, protesto akcijoje dalyvavo ir evangelikai bei musulmonai. Protestuotojų teigimu, jų tikslas – apsaugoti vaikus, kuriems toks įstatymas padarytų žalos.
Vaizdo reportažas iš demonstracijų Paryžiuje:



Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Aktualijos 2146179716661032159

Rašyti komentarą

item