Almantas Stankūnas reikalauja bendrovės „BaltCap“ finansinio audito

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Almantas Stankūnas sausio 3 dieną kreipėsi į Vilniaus m. savivaldybės Administracijos direktorių ...

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Almantas Stankūnas sausio 3 dieną kreipėsi į Vilniaus m. savivaldybės Administracijos direktorių Adomą Bužinską ir Vilniaus miesto savivaldybės merą Valdą Benkunską dėl įrodymų, kad Nacionalinio stadiono koncesininko „BaltCap“ fondo finansinė padėtis yra stabili ir leidžia įvykdyti Koncesininko įsipareigojimus Vilniaus miesto savivaldybei (VMS) – sutartais numatytais terminais ir kaina pastatyti ir eksploatuoti Nacionalinį stadioną. 

Taip pat A. Stankūnas pareikalavo pateikti Koncesininko kreipimąsi į VMS ir VMS bei Koncesininko sutarties nuostatas, kuriomis remiantis Koncesininkas sustabdė Nacionalinio stadiono statybos darbus ir siekia peržiūrėti sutarties kainą bei kitas sąlygas. Neturint šio kreipimosi ir jame nurodytų VMS ir Koncesininko sutarties nuostatų, neįmanoma priimti jokių sprendimų dėl sutarties sąlygų peržiūrėjimo.

„Žiniasklaidoje paviešinta informacija apie galimai vykdytą vieno iš „BaltCap“ partnerių lėšų grobstymą, projektuotojo kreipimąsi į teismą dėl „BaltCap“ nemokamos santykinai nedidelės lėšų sumos ir sustabdytų Nacionalinio stadiono statybos darbų kelia pagrįstų įtarimų, kad „BaltCap“ finansinė situacija yra nestabili, o finansinės institucijos atsisako įmonei teikti finansavimą Nacionalinio stadiono projekto įgyvendinimui. Tai ir gali būti pagrindinė priežastis, kodėl „BaltCap“ kreipėsi į savivaldybę, reikalaudama padidinti sutarties kainą. Jeigu šis spėjimas pasitvirtintų, iškyla grėsmė, kad „BaltCap“ gali neįvykdyti sutartinių įsipareigojimų, sukeldamas didžiulę žalą visuomenei. Dėl to tokiu atveju turėtų būti svarstomas sutarties nutraukimas“, - teigia A. Stankūnas.

Primename, kad bendra Nacionalinio stadiono statybų vertė su finansavimo dalimi yra 156 mln. eurų, o bendra 25 metų trukmės koncesijos sutarties vertė siekia 280 mln. Eurų. 

Nacionalinis susivienijimas dar 2021 metais paskelbtame teisiniame sutarties vertinime rašė, kad yra didžiulė stadiono statybos darbų išbrangimo rizika. Vertinime nurodyti nuogąstavimai pildosi ir kyla įtarimų, kad projekto kainą galimai siekiama padidinti neteisėtu būdu. 


Susiję

Savivalda 6393008440965077206

Rašyti komentarą

item