Vilniaus tarybos narys A. Stankūnas dėl galimo piktnaudžiavimo atliekų sektoriuje kreipėsi į prokuratūrą

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Almantas Stankūnas gruodžio 7 dieną kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo piktnaudžiavimo ...

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Almantas Stankūnas gruodžio 7 dieną kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi (BK 228 str.) Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centre (VAATC). Šiame centre jau apie tris metus nesuformuojama įstatuose numatyta valdyba, todėl centras vienasmeniškai valdomas generalinio direktoriaus ir yra išaugusi korupcijos rizika. 

2023 metų birželio ir spalio mėnesiais A. Stankūnas dėl to paties jau kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę.  Savo laiškuose jis nurodė, kad dėl nesuformuotos valdybos yra išaugusi neskaidrios ir korpucinės įmonės veiklos rizika. Nors gautuose atsakymuose buvo pripažinta, kad tokia situacija yra netinkama, tačiau nebuvo jokių konkrečių veiksmų, kad ji būtų ištaisyta.

„Šių metų lapkričio 28 dieną žiniasklaidoje paviešinta, jog dėl galimos korupcijos VAATC sulaikyta 12 asmenų, įtariant juos stambaus masto korupcija ir daugiau kaip 1 milijono  eurų pasisavinimu. Visiškai akivaizdu, kad kolegialaus valdymo organo – valdybos suformavimas, kaip to reikalavau, būtų trukdęs korupcijai VAATC  ir būtent tai buvo labiausiai tikėtina priežastis, kodėl ši valdyba iki šiol VAATC nebuvo formuojama“, - teigia A. Stankūnas

Nacionalinio susivienijimo atstovo nuomone, arba Vilniaus miesto savivaldybė, kuri disponuoja apytikriai 66% įmonės akcijų, sąmoningai vilkino VAATC valdybos sudarymą korupciniais tikslais, arba tą tais pačiais tikslais darė kuri kita Vilniaus apskrities savivaldybė – VAATC akcininkė. Ši aplinkybė turėtų būti nustatyta ikiteisminio tyrimo metu.

Primename, kad UAB VAATC akcininkėmis kartu su Vilniaus m. savivaldybe yra Vilniaus raj., Trakų raj., Šalčininkų raj., Širvintų raj., Švenčionių raj., Ukmergės raj., ir Elektrėnų savivaldybės.


Susiję

Savivalda 4453918421902138414

Rašyti komentarą

item