Nacionalinis susivienijimas dėl M. Maldeikio pasisakymų kreipėsi į Seimo etiką

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas trečiadienį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl šmeižikiškų viešų TS-LKD atstovo ...

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas trečiadienį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl šmeižikiškų viešų TS-LKD atstovo Seime Mato Maldeikio pasisakymų. Savo įraše socialiniuose tinkluose Matas Maldeikis teigė, jog Nacionalinis susivienijimas yra fašistinė partija, gaunantis Gedimino Žiemelio finansinę paramą. Abu teiginiai yra žinomai melagingi, o sąmoningas jų išsakymas prieštarauja Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatoms.

„Panašu, kad fašizmo ideologija baigiasi prie kasos, nes fašistai istoriškai stebėtinai liberaliai žiūrėjo į pas juos plaukiančius net svetimų šalių ar pramonininkų pinigus. Nacionalinis susivienijimas, panašu, ne išimtis. Per savivaldos rinkimus matydamas didelį kiekį jų užpirktos reklamos, vis galvojau, iš kur lėšos. Dabar man panašu, kad Nemunaičio draugai sunešė. O ponas Nemunaitis visai atsitiktinai yra Nacionalinės aviacijos asociacijos LAVIA valdybos pirmininkas. Asociacija vienija aštuonias Avia Solution Group įmones (BAA Training, FL Technics, BGS, Helisota, AviaAM Leasing, KlasJet, Avion Express, Skyllence) ir Kazimiero Simonavičiaus universitetą. Fiktyvi asociacija. Anksčiau jis dirbo „Avia Solutions Group“ priklausančioje „BAA Training“, - rašė Matas Maldeikis, tuo priskirdamas Nacionaliniam Susivienijimui tiek fašizmo ideologiją, tiek Gedimino Žiemelio paramą.

Nacionalinio Susivienijimo skunde teigiama, kad partijos savivaldos rinkimų politinė kampanija buvo finansuota iš šių teisėtų šaltinių: mokesčių mokėtojų skirtos GPM paramos; partijos narių mokamų nario mokesčių; aukų politinės kampanijos laikotarpiu, iš kurių nė viena nebuvo gauta iš Gedimino Žiemelio ar iš su juo susijusių įmonių ar asmenų. Tai, kad A. Nemunaitis anksčiau yra dirbęs vienoje, o po išsiskyrimo su Nacionaliniu susivienijimu – kitoje Žiemelio įmonėje, savaime niekaip nereiškia, kad G. Žiemelis rėmė Nacionalinį susivienijimą. Toks teiginys savaime žeidžiantis, nes vaizduoja nesavarankiškais visus G. Žiemeliui pavaldžių įmonių darbuotojus. Partija akcentuoja, kad visus detalius duomenis apie jos savivaldos rinkimų finansavimą turi Vyriausioji rinkimų komisija, kuri šiuos duomenis skelbia viešai, taigi Seimo narys Matas Maldeikis galėjo ir tebegali su jais susipažinti, tačiau sąmoningai pasirinko skleisti melagingus ir šmeižikiškus teiginius.

„Taip pat ir Maldeikio teiginiai, kad Nacionalinis susivienijimas yra fašistinė ar išpažįstanti fašistinę ideologiją organizacija, yra tiesiog nemokšiški ir melagingi. Nevardijant politinėje teorijoje plačiai tyrinėtų ir seniausiai atskleistų fundamentalių ir principinių fašizmo ir  nacionalizmo ideologijų skirtumų užteks pasakyti, kad Nacionalinis susivienijimas remiasi būtent XIX a. susiformavusia nacionalizmo ideologija, pamažu išstūmusia iki tol vyravusį imperinį politinį mąstymą ir atvėrusia kelią įsitvirtinti demokratinei tautų savivaldai. Todėl galima drąsiai konstatuoti, kad partijos kaltinimas fašizmu yra akivaizdžiai žeminantis ir šmeižikiškas išpuolis. Galbūt Maldeikis nežino ir net neįtaria, kad niekinga praktika tautinių valstybių šalininkams klijuoti šmeižikiškas fašistų etiketes yra Stalino įsteigto Kominterno propagandininkų išradimas. Jį iš šio naftalinu atsiduodančio komunistinės propagandos arsenalo mįslingu būdu išsitraukė ir kaip ginklą prieš NS gėdingai kažkodėl pamėgino panaudoti nuo komunistinio režimo prisikentėjusios XXI a. Lietuvos Seimo narys. Nacionalinis susivienijimas klasikinio vakarietiško tipo demokratinė konservatyvi partijao jo siekiai yra grynai sąjūdiniai siekiai.  Kaip ir Sąjūdžio laikais, vėl darosi būtina apsaugoti Lietuvos valstybės sienas, tautos kultūrinę savastį, istorinę atmintį, valstybinę kalbą ir patį Lietuvos valstybės suverenumą XXI amžiuje kylančių globalizmo keliamų masinės migracijos, akultūracijos, ištautinimo ir išvalstybinimo iššūkių akivaizdoje. Tai neturi nieko bendra su imperialistine, žmogų menkinančia ir galios kaip savaiminio tikslo siekiančia fašizmo ideologija, kuri faktiškai uždrausta Lietuvoje“, – teigė Nacionalinio susivienijimo pirmininkas, politinės filosofijos  profesorius ir vienas Sąjūdžio kūrėjų Vytautas Radžvilas.

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 2223254251591723511

Rašyti komentarą

item