Vladimiras Laučius. Prigožino šansai

Prigožino maištas turi visai neblogų perspektyvų – jei, žinoma, Putinui ištikima Rusijos jėgos struktūrų dalis Prigožino nenukaus artimiausi...

Prigožino maištas turi visai neblogų perspektyvų – jei, žinoma, Putinui ištikima Rusijos jėgos struktūrų dalis Prigožino nenukaus artimiausiomis dienomis ar valandomis.

Putinui ištikimi kariuomenės daliniai negalės pulti Rostovo, kur jau įsitvirtino Wagner, arba Voronežo taip, kaip puolė Mariupolį. Sunku įsivaizduoti net Putiną šluojantį nuo žemės paviršiaus nuosavus didžiuosius miestus su taikiais gyventojais.

Ar galės kariauti dorai nemokanti ir kovinės patirties neturinti Rusijos nacionalinė gvardija su taip pat kariauti nemokančios policijos pagalba sustabdyti daug kovinės patirties turinčią Prigožino Wagner Maskvos prieigose, jei iki rytojaus maištininkų daliniai priartės prie sostinės? Sunku tai įsiviaizduoti.

Jei mus pasiekianti informacija neklaidina, tai Rostovą ir Voronežą Prigožinas užėmė be mūšių. Jei maištininkų kolonos tikrai juda Maskvos link, tai ir Maskvą gali ištikti tas pats likimas. Arba Putinui teks panaudoti prieš Wagner labai rimtą ginkluotę ir labai rimtas pajėgas. O tos pajėgos šiuo metu kariauja Ukrainoje.

Tad situacija tikrai nežada nieko gero valdančiajam režimui. 

Nepamirškime, kad Prigožinas greičiausiai turi gerų globėjų Rusijos spec. tarnybų vadovybėje ir šalininkų – kariuomenėje. Maža to, nors didžioji dalis Rusijos visuomenės yra apolitiška ir apatiška, ta jos dalis, kurią galima pavadinti „idėjine”, greičiau palaikys Prigožiną nei Putiną. 

Geriausia išeitis Putinui – Prigožino ir jo artimiausių karininkų kuo greitesnis fizinis sunaikinimas. Žiūrėsime, ar pavyks. Jei nepavyks, tai scenarijus su įvažiuojančia į Maskvą ir pakeliui nesutinkančią pasipriešinimo Wagner karine technika tampa visai realus.

Jei vis dėlto Putinui ištikimi kariuomenės, FSB ir nacionalinės gvardijos daliniai sugebės kažin kaip sustabdyti Wagner, Putino ir jo aplinkos autoritetas bus pažeistas nebepataisomai.

Chodorkovskis jau paskubėjo paremti Prigožino maištą. Matyt, tikėdamasis, kad chaosas ir karas tarp dviejų nusikalstamų grupuočių – Putino ir Prigožino – susilpnins dabartinę kriminalinę santvarką ir priartins demokratijos Rusijoje galimybę.

Dėl santvarkos pamatų sudrebinimo jis, ko gero neklysta. Bet demokratijos Rusijoje perspektyvos, manding, nuo to negerėja. Nes tam, kad laimėtų, Rusijos demokratai šiandien turėtų būti gerai ginkluoti, o jie – beginkliai ir taikūs.

Todėl vienintelė alternatyva Putino sukarintai oligarchijai šiandien yra arba karinė chunta, kurios vienas iš variantų būtų Prigožino pergalė, arba sukarinta oligarchija be Putino. Bet, deja, ne demokratija. Iki jos Rusijai dar labai toli.

Susiję

Vladimiras Laučius 5383547159366004052

Rašyti komentarą

3 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Rusijos "demokratinė opozicija" yra tokie pat "impercai" bei "koloradai", kaip ir "jedinorosai" - skirtumas tik tas, kad jie nuo valdžios lovio nustumti. Užtat ir palaiko Prigožiną - prarasti nėra ko, o jeigu anas laimės, tai gal ir kokį kaulą riebesnį už palaikymą numes? ;)

SUSAN BENSON rašė...

Sveiki, ponios ir ponai, ar jums reikia paskolos?
Aš esu Susan Benson. Esu skolintojas ir finansų konsultantas.

Jei jums reikia patikimos įmonės, kad gautumėte paskolą savo projektui, verslui finansuoti, paskolą namui ar automobiliui įsigyti ir pan., ieškokite Sunshine Financial Group Inc. Mes siūlome visas paskolų paslaugas. , tiek su užtikrinta, tiek be užstato paskola, ilgalaikė ir trumpalaikė paskola ir daugelis kitų už 3% per metus subsidijuojamą palūkanų normą. Norėdami gauti daugiau informacijos, rašykite mums el. paštu: ([email protected]) arba parašykite man žinutę tiesiogiai per WhatsApp per: +447360502110 ir gaukite atsakymą akimirksniu

Esame visapusiškų finansinių paslaugų įmonė ir esame įsipareigoję padėti jums įgyvendinti visus jūsų lūkesčius. Mes specializuojamės efektyviausių ir greičiausių struktūrinių finansinių sprendimų teikime asmenims ir įmonėms.

Pripažįstu faktą, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, turintiems finansinių problemų ir kuriems reikia jas išspręsti, daugeliui žmonių taip sunku gauti nuosavybės paskolą iš vietinių bankų ar kitų finansinių institucijų dėl didelė palūkanų norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito balas ar kitos priežastys

Nebereikia laukimo laiko ar įtemptų apsilankymų banke. Mūsų paslauga teikiama 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę – galite gauti paskolą ir užbaigti sandorius bet kada ir bet kur, kur jums to reikia

Teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Turite klausimų / klausimų? - Siųsti el. laišką | [email protected] | arba parašykite mums WhatsApp: +447360502110 | & Nedelsdami gaukite atsakymą

Anonimiškas rašė...

O jums, miela Zuzana, nereikia? Jei uždarbiaujate tokiu būdu, tai gal labai jau striuka? Nebandėt doro darbo susirasti?

item