Kęstutis Dubnikas. Rimanto Dagio Rubikonas

www.pozicija.org A. Zuokas siekia vėl tapti Vilniaus meru. Rinkimuose į šį postą iškeltas kaip Laisvės ir teisingumo partijos kandidatas. Pa...

www.pozicija.org

A. Zuokas siekia vėl tapti Vilniaus meru. Rinkimuose į šį postą iškeltas kaip Laisvės ir teisingumo partijos kandidatas. Partijos netrikdo tai, kad kandidatas, kaip jis pats pripažino įrašu specialiai pagamintame ženkliuke, nekeliančiu abejonių teismo nuosprendžiu ,,buvo nuteistas už gerus darbus”. Įstatymai kandidatuoti nedraudžia. Jeigu remia partija – tai jos vidaus reikalas.

Tačiau kandidato užmojai kur kas platesni. Jis siekia užsitikrinti ,,nesisteminių opozicinių jėgų” paramą. Ryškėja keistos koalicijos kontūrai. A. Zuoką suskubo paremti Tautos ir teisingumo sąjungos narys M. Kundrotas, net nesulaukęs VRK sprendimo, ar bus leista rinkimuose dalyvauti jo partijos pirmininkui P. Gražuliui.

Vis dėlto jį entuziazmu toli pralenkė Krikščionių sąjungos pirmininkas R. Dagys, kurio išsakyta parama A. Zuokui panašesnė ne į politinį pareiškimą, bet į šlovinančią padėkų ir pagyrų odę. 

Pasirodo, KS pirmininko paremtas kandidatas yra tobulas pilietinių ir krikščioniškų dorybių įsikūnijimas. Gerbia prigimtines žmogaus teises ir krikščioniškas vertybes. Esąs tikras Vilniaus ir visos Lietuvos tautinių tradicijų bei kultūrinio paveldo puoselėtojas. Apdovanotas gebėjimu strategiškai žvelgti į Vilniaus ateitį. Bet didžiausią įspūdį kelia R. Dagio pagyros kandidato ,,elementariam ūkiškumui”, kuris būtent šiuo metu esąs ,,būtinas mūsų miestui”.

R. Dagys atvirai ir aiškiai sako, kad pasiilgo ,,ūkiško” vadovavimo Vilniui laikų, kai ,,Abonento” sprendimais sostinės ūkyje tarsi savo dvarelyje tvarkėsi Rubikono grupė. Tvarkėsi taip drąsiai, kad prieštaraujančiam prieš tokį ,,ūkininkavimą” grėsė perspektyva būti surastam ,,Nery plaukiančiu, pilvu išpūstu”.

R. Dagys nėra politikos naujokas. Jis negali nesuprasti, kad A. Zuokas ne šiaip veržiasi į Vilniaus merus. Ilgalaikiai neskaidrios politikos ir korupciniai verslo ryšiai staiga neišnyksta. Už jo stovi  grupuotės, kurios trokšta vėl tapti miesto šeimininkais, kokiais buvo iki gėdingosios bylos ir teismo nuosprendžio. Bet puikiai tai suprasdamas KS pirmininkas vis dėlto savąjį Rubikoną peržengė demonstruodamas neįtikėtiną ,,krikščionišką” užmaršumą ir atlaidumą.

Krikščioniškas vertybes mėgstančiam deklaruoti KS pirmininkui nėra svarbu, kad jis ir jo vadovaujama partija šitaip stumia Vilnių atgal į laikus, kai jis atrodė panašus tarsi į kokį nors Sicilijos mafijos valdomą miestą. Belieka laukti, kaip KS nariai reaguos į tai, kad po R. Dagio įrašo veidaknygėje jų partija oficialiai tapo ,,nesisteminės abonentinės koalicijos” dalyve, o gal net lipdomos ,,rubikoninės opozicinės” partijos dalimi arba priedeliu.

KS kelia savo sąrašus ir kitur – Kaune ir kituose Lietuvos vietose. Jeigu ir ten bus vadovaujamasi tokiomis pat paskatomis, kurios R. Dagį įkvėpė paremti A. Zuoką, tai kas laukia savivaldybių ir jų bendruomenių? Ar nusikalstamų klanų remiamų merų-karaliukų Lietuva bus valdoma krikščioniškų vertybių priedanga?

Susiję

Rimantas Jonas Dagys 5041990921778359845

Rašyti komentarą

item