Kardinolas Marxas: homoseksualūs aktai nėra nuodėmingi, reikia perrašyti katekizmą

www.katalikutradicija.lt Kardinolas Reinhardas Marxas, Miuncheno ir Freisingo arkivyskupas bei popiežiui patariančios kardinolų grupės narys...

www.katalikutradicija.lt

Kardinolas Reinhardas Marxas, Miuncheno ir Freisingo arkivyskupas bei popiežiui patariančios kardinolų grupės narys, pareiškė, jog homoseksualūs aktai nėra nuodėmingi.

Marxas tokį požiūrį išsakė interviu metu Vokietijos žurnalui Stern. „Homoseksualumas nėra nuodėmė. Kuomet du žmonės, nepaisant jų lyties, remia vienas kitą džiaugsmuose ir varguose, tai atitinka krikščionišką požiūrį. Turiu omenyje meilės pirmenybę, konkrečiai seksualinėje sueityje“, - pareiškė kardinolas, leisdamas suprasti, jog kalba ne apie homoseksualų potraukį, bet apie homoseksualius aktus.

Anksčiau, kovo 13 dieną, Marxas celebravo sekmadienio Mišias „už Miuncheno queer bendruomenę“.

Interviu metu kardinolas sakė, kad supranta, jog prieštarauja oficialiam Bažnyčios mokymui šiuo klausimu, bet pareiškė, kad nori „sakyti tai, ką galvoja“ ir „pastumti Bažnyčios mokymą toliau“.

Katalikų Bažnyčios katekizmas (2357) moko, kad homoseksualūs aktai yra „sunkiai nuodėmingi“, „vidujai netvarkingi ir priešingi prigimtiniam įstatymui“, „nekyla iš nuoširdaus emocinio ir seksualinio papildomumo“ ir „jokiomis aplinkybėmis negali būti priimtini“.

Komentuodamas tai, Marxas teigė, jog „katekizmas nėra iškaltas akmenyje“ ir kad žmonėms „leidžiama kvestionuoti, kas ten parašyta“.

2021 m. kovą Vatikanas patvirtino Bažnyčios pastovų mokymą apie homoseksualumą, griežtai uždrausdamas tos pačios lyties sąjungų laiminimą.

Tačiau šių metų vasarį didžioji dauguma Vokietijos sinodinio kelio dalyvių balsavo už dokumentus, kviečiančius laiminti tos pačios lyties poras. Šiems siūlymams pritarė ir Vokietijos vyskupų konferencija bei įtakingas Liuksemburgo kardinolas, popiežiaus Pranciškaus paskirtas 2021-2023 m. „sinodo apie sinodalumą“ generaliniu relatoriumi.

Anksčiau susirūpinimą dėl Vokietijos vyskupų veiksmų išreiškė Lenkijos vyskupų konferencijos pirmininkas Stanisławas Gądeckis, išsiuntęs vokiečių vyskupams kritišką laišką. Vėliau, po susitikimo su popiežiumi Pranciškumi, jis pareiškė, kad popiežius atsiriboja nuo Vokietijos sinodinio kelio krypties.

Vis tik po to Šventojo Sosto atstovas spaudai Matteo Bruni žurnalistams teigė, kad popiežiaus pozicija dėl Vokietijos „sinodinio kelio“ nepasikeitė nuo tos, kurią jis išreiškė 2019 metais, kuomet Vokietijos vyskupams išsiuntė paramos laišką, giriantį sinodinį procesą.

Kritikuodamas skandalingą kardinolo Marxo elgesį, Tylerio (Teksasas) vyskupas Josephas Stricklandas viešai pakvietė kardinolą atsistatydinti.

„Kardinolas Marxas paliko katalikų tikėjimą. Jam reikia būti sąžiningu ir oficialiai atsistatydinti“, - savo Twitter paskyroje paskelbė vysk. Stricklandas.



Susiję

Religija 4925110731143535792

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

Nebūtų Marxas.

Anonimiškas rašė...

Tada kyla klausimas: Kiek kartų perkurtas ir pažangiai perrašytas Šventasis Raštas?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Marksizmo garbintojas (https://www.churchmilitant.com/news/article/catholics-slam-cdl-marx-photo-op) propaguoja neomarksistinį marazmą - kaip netikėta! :)
Šitos "žuvies" galva, panašu, net ne supuvusi, o kiaurai perpuvusi - nuo Bergoglio iki visokių "progresyvių" kardinolų.

Anonimiškas rašė...

Geras klausimas :) Kiek tokių marksų buvo per visą krikščionybės istoriją? Nūnai tokie marksai Jį irgi su malonumu ant kryžiaus...
Čia tas pats Marksas, kuris prieš keletą metų viešėdamas Izraelyje ir norėjęs įeiti į mečetę, imamo buvo paprašytas prieš tai nusiimti kryžių. Ir nusiėmė. Galėjo po to kryžiaus ir neužsikabinti, būtų visai legitimu.

Anonimiškas rašė...

O kam perrašyti Katekizmą? Yra Kapitalas, tegu jį Marksas ir skaito prieš miegą.

Anonimiškas rašė...

Sveiki visi,
Aš esu privatus skolintojas, siūlau paskolą 2% tai yra teisėta įmonė su garbe ir skirtingumu, mes esame pasirengę padėti jums išspręsti bet kokias jūsų finansines problemas, siūlome visų tipų paskolas, taigi, jei jus domina šis paskolos pasiūlymas maloniai prašome susisiekti su mumis mūsų el. pašto adresu: ([email protected]) Taip pat pateikite toliau pateiktą informaciją, kad galėtume nedelsdami tęsti paskolą.

Vardas:
Reikalinga suma:
Trukmė:
Šalis:
Paskolos paskirtis:
Mėnesinės pajamos:
Telefono numeris:
Susisiekite su mumis ir nurodykite aukščiau nurodytą informaciją mūsų el. pašto adresu: [email protected]
Pagarbiai jums visiems.

Unknown rašė...

I6 kur tas gerumas ??

Sofija rašė...

Pavardė įpareigoja. Gal ir genai tie patys? :-)

Anonimiškas rašė...

Ale tas Marksas toks rubuilis, matyt, atgailos pasninkas ne iš jo religijos.

Anonimiškas rašė...

O kaip su biologijos ir anatomijos reiškiamu protestu tam ir jo padariniais?
Vidaus organai, atliekantys kiekvienas jam skirtą funkciją, padengti gleivine. Ant kiekvienos iš gleivinių įsitaisiusi gyvena tik šiam organui būdinga mikroflora, kuri rūpinasi, kad organas būtų sveikas ir tvarkingai atliktų savo paskirtį.
Organui labai svarbu, kad gleivinėje neatsidurtų svetima, kito organo mikroflora. Čia negali būt kalbos apie jokią florų „įvairovę" nei „toleranciją" jai, nes kiekviena flora yra savo srities specialistė, ir už kitą dirbti nemoka, negeba. Tad ji, ir atsidūrusi kito organo gleivinėje, dirba, kaip jai skirta. Dėl to anksčiau ar vėliau organe neišvengiamai rasis pažaidų, ir tai pasireikš mažiau ar labiau pavojingu šio organo veiklos sutrikimu. O vieno organo veiklos sutrikimas atsiliepia kito, grandinėje po jo įsijungiančio organo darbo triktis.
Tiek išangės, tiek burnos gleivinės turi kiekviena savo paskirtį, jokiu būdu nesusijusia su lytiniais santykiais. Jei lytiniam aktui naudojamas ne tam skirtas organas, jei vyro varpa nesitenkina vien makštimi, jei ji mėgsta „turistauti" - tai išangėje, tai burnoje pasisvečiuoja, aplankytuose organuose varpa su ant jos kartu migruojančia flora sukuria tokią florų „įvairovę", kad tų organų veikla tampa sunkiai sureguliuojama, arba ir sunkiomis ligomis baigiasi. Ponui Marksui derėtų tuo pasidomėti, prieš viešai prabylant



Pikc Kažinkavičius rašė...

Tuoj visokios viršnacionalinės kontoros, įskaitant eurosajūzą, paskelbs rėmimąsi biologiją ir anatomiją kriminaliniu nusikaltimu. ;)
https://stopideologyinhumanrights.com/en/

item