Diskusija su G. Vaitoška ir V. Sinica Vilniuje balandžio 12 dieną

Valstybingumo studijų centras ir Laisvos visuomenės institutas balandžio 12 dieną 18 valandą kviečia į diskusiją „Lyties pasirinkimas: kaip ...

Valstybingumo studijų centras ir Laisvos visuomenės institutas balandžio 12 dieną 18 valandą kviečia į diskusiją „Lyties pasirinkimas: kaip apginti tikrovę?“ Renginyje bus pristatoma naujai išversta Ryano Andersono knyga „Kai Haris tapo Sale“, tapusi turbūt garsiausia translytiškumo kritika pasaulyje. Diskusijos dalyviai - psichoterapeutas Gintautas Vaitoška ir politologas Vytautas Sinica. Renginyje bus galima įsigyti knygą leidėjo kainomis.

Amerikiečių politikos filosofo Ryano Andersono (1982) knyga tapo pirmąja, kurią didžiausias pasaulyje internetinės prekybos tinklas Amazon pašalino iš prekybos dėl politinio korektiškumo priežasčių. Pati knyga paaiškina to priežastis – joje kritiškai analizuojama tai, ką kritikuoti tapo tabu. Vakarų pasaulyje išpopuliarėjo translytiškumo ideologija, tapusi platesnės naujojo marksizmo ideologijos dalimi. Ji skelbia visų mažumų, įskaitant ir seksualines, išlaisvinimą iš tradicinių normų priespaudos. Būtina sąlyga šiam išlaisvinimui – nutildyti kitas nuomones, kad kritika translytiškumo idėjai taptų jei ne baudžiama, tai bent smerkiama pačios visuomenės. JAV, Kanada ir daugelis Vakarų šalių sparčiu žingsniu eina šios ideologijos keliu. Ar eis ja ir Lietuva? Mūsų parlamente taip pat siūloma įteisinti lyties keitimą, bausti už nepakančius pasisakymus translyčių asmenų atžvilgiu, galiausiai ratifikuoti Stambulo konvenciją, įpareigojančią kovoti su tradiciniu lyčių supratimu. Autorius siūlo paaiškinimą, kodėl einame šiuo pavojingu keliu ir kodėl neturėtume to daryti.

Liutauras Ulevičius, nepriklausomas ryšių su visuomene konsultantas:

„Skaitytojas, neturintis išankstinės nuomonės ir vis dar atviras racionaliems argumentams bei gebantis kritiškai mąstyti, užvertęs knygą bus priverstas sugrįžti prie esminio klausimo – ar pati savaime translytiškumo teorijos kritika jau yra neapykanta dėl savo lyties suabejojusiems asmenims? O juk būtent už tai 2021-ųjų vasarį šią knygą uždraudė ir iš savo virtualių lentynų išmetė „Amazon“.“

Birutė Obelenienė, socialinių mokslų daktarė, profesorė:

„Šiandien pasaulyje vyksta pasaulėžiūrų susidūrimas ir lytiškumas yra ta ugnies linija, kur vyksta tikroji kova už žmogų. Lytiškumo samprata yra pasaulėžiūros dalykas. Vieniems lytiškumas yra visa asmenį apimanti nekintanti duotybė, o žmogus kūniškas, lytiškas asmuo. Kitiems lytiškumas – pagal savijautą pasirenkamas socialinis konstruktas. Vienu atveju mėginama ieškoti atsakymo į klausimą „Kodėl žmonės blogai jaučiasi, būdami vyrais ar moterimis?“ To klausiama, kad būtų galima padėti kenčiantiems. Kitu atveju tiesiog reikalaujam pripažinti, kad žmogus turi teisę būti tuo, kuo jis nori būti ir bet kokios atsakymų paieškos yra nusikalstamos. Bet kuriuo atveju, padėti gali tik paieška atsakymų į klausimą apie nenorą būti savimi ir mėginimą terapiniu ar chirurginiu būdu pavirsti kita lytimi. Diskusijų ir priežasčių paieškų užgniaužimas tik dar labiau pagilins šią keistą situaciją ir gerokai sumažins galimybes iš tiesų padėti žmonėms.“

Susiję

Vytautas Sinica 1133837592302007426

Rašyti komentarą

16 komentarų

Anonimiškas rašė...

O KOKIU ADRESU vyks renginys?

Anonimiškas rašė...

Visuomenė partnerystei sako aiškų „ne“ ir šis nepritarimas per metus ženkliai išaugo
- komentaras.lt/visuomene-partnerystei-sako-aisku-ne-ir-sis-nepritarimas-per-metus-zenkliai-isaugo/?lang=
,,2022 m. kovo 10-19 dienomis visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro Vilmorus atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų nuo 18 m. iki 74 m. požiūrio tyrimas (N=1005)."

Anonimiškas rašė...

Taigi sako "Vilniuje" :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Visa info apie renginį surašyta paveikslėlyje straispnio viršuje.

Anonimiškas rašė...

Kai žmogus save vadina Pikc, tai čia kokia lytis? Gal ONO?

Anonimiškas rašė...

> Anonimiškas, 2022-04-10 19:36
Kai žmogus rašo Pikc, vadinasi, jis tai išvedė iš ,,pikts", t.y., sutrumpinta žodžio ,,piktas" forma.
Tai lygiai toks pats trumpinys, kaip ,,tsaknt" iš ,,taip sakant", ,,asia" iš ,,eikš čia", ar bet koks kitas žodis ar žodžių grupė, kurią sutrumpinsite. Sėkmės trumpinant :) .

Nežiniukas rašė...

Tarsi valdantiesiems visuomenės nuomonė rūpėjo ar rūpi.

Taigi, - tai ne argumentas

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Anonimiškas 2022-04-11 01:12", negaiškite laiko - ten "etatinis" liguistos psichikos ypata, kuris nuolat čia savo degeneracijos lygį demonstruoja.

Anonimiškas rašė...

oho kai du idiotologai susitinka pamušti į vienus vartus tai vadinama diskusija? :D Vaitoška seniai pagarsėjęs kaip apsimetėlis ir veidmainis, kuris nė velnio neišmano ką kalba. Na, o sinica? sinica dar studijų metais buvo vadintas naudingu idiotu. visi žiinojo, kad jis prorusiškas, neturintis jokios garbės žmogus.

Anonimiškas rašė...

kai vyksta apklausos šalia ko nenorėtum gyventi, reikėtų įtraukti ir Sinica. Galėtų būti taip: šalia ko nenorėtum gyventi - čigonas, rusas, komuniaga sinica.

Anonimiškas rašė...

Kodėl Sinica taip išstorėjo? pms? tiesa, sinica gi katalikas, kodėl jis dar neturi vaikų? ar žmona neduoda? ar Dievas suprato, kad tokiam vaikų neduoti.

Anonimiškas rašė...

Taip tamsta tikiesi išprovokuoti atsakymą, atskleidžiantį asmens privatų gyvenimą, šeimos sudėtį? Šaunuolis - taip stengiatės! Po kiek pastanga?

Sėlis rašė...

Vajetius, heiteriukas pratrydo biškutį. Utitiūūū, kaip suskaudo heiteriukui... Idi n**, kacapo išpera.

Anonimiškas rašė...

• LOGIN 2022: LGBT bendruomenės balsu tapusi mama: šiandien kalbėti šia tema man visiškai nebebaisu (Apie konferenciją)
− delfi.lt/video/laidos/login/login-2022-lgbt-bendruomenes-balsu-tapusi-mama-siandien-kalbeti-sia-tema-man-visiskai-nebebaisu.d?id=89986567

Anonimiškas rašė...

Kaip gavau paskolą iš Christy Walton Finance, patekau į aferų rankas, kol nesusitikau su šiuo ištikimu skolintoju, kuris man suteikė 70 000 eurų paskolą, dabar manau, kad vis dar yra tikrų paskolų internetu teikėjų, štai el. laiškas (christywalton355@ gmail.com) iš skolintojo, jei jums reikia bet kokios finansinės pagalbos, galite susisiekti su juo dėl pagalbos: [email protected]

Anonimiškas rašė...

-> Pikc Kažinkavičius 2022-04-11 17:53

Pikc, betgi tu visai nepiktas.

item