„Mes giname Europą“ – teigia Lenkijos Ministras Pirmininkas

Savaitgalį paskelbtas vaizdo įrašas „Mes giname Europą“ – žinutė nuo Lenkijos Ministro Pirmininko Morawiecki greitai plinta socialiniuose ti...

Savaitgalį paskelbtas vaizdo įrašas „Mes giname Europą“ – žinutė nuo Lenkijos Ministro Pirmininko Morawiecki greitai plinta socialiniuose tinkluose. 

Šiame įraše rodomos scenos, kuriose nelegalūs migrantai bando veržtis per Lenkijos-Baltarusijos pasienį, o tuo metu, Baltarusijos kariai tai stebi (įraše jie pažymėti raudonai). Įraše taip pat detaliai paaiškinama, kaip Baltarusijos valdžia aktyviai gabena migrantus iki pasienio.

„Iš šono šie įvykiai gali atrodyti kaip įprasta migrantų krizė, visgi taip nėra. Tai yra specialiai sukurta politinė krizė. Tai pirmą kartą po Šaltojo karo pabaigos vykstantis reikalas, kurio tikslas yra destabilizuoti situaciją Europoje“, - teigė Morawiecki. 

Ministras pirmininkas taip pat įspėjo, jog dabartinis šios suirutės taikinys yra Lenkija, tačiau ateityje Vokietija, Belgija, Prancūzija, Ispanija irgi jais taps, nes toks ir yra šios migracijos tikslas ir kryptis. 

„Lukašenkos ir Putino spaudimas jau dabar jaučiamas Europoje. Kiekvienas mūsų jaučiame vis didėjančias energijos kainas, kurios kyla dėl drastiško dujų tiekimo sumažėjimo į Europos šalis. Tai tik pradžia. Diktatoriai nesiliaus“, - vaizdo įraše teigė Morawiecki.

Jis taip pat kalbėjo apie istorinę Lenkijos rolę ginant laisvę ir užtikrino, jog Lenkija nepasiduos šantažui ir padarys viską, kas jos galioje, kad sustabdytų blogį, kuris grasina Europai. 

„Per amžius Lenkija gynė mūsų bendrus namus. Mes visada stovėjome fronto linijoje, kai reikėjo stoti akis į akį su įsibrovėliais, tironais ir vėlesnėmis totalitarinėmis diktatūromis. Tai buvo Lenkijos solidarumas su laisvu pasauliu, dar seniai prieš atsirandant Europos Sąjungai ir NATO“, - jis pareiškė.

Morawiecki taip pat kreipėsi į tarptautinę bendruomenę ir ragino padėti Lenkijai, Lietuvai ir Latvijai, išreikšti solidarumą šioms šalims. Jis taip pat dėkojo visoms Europos šalims, Jungtinei Karalystei, JAV, Europos Komisijai už suteiktą pagalbą. 

„Mes suformavome sąjungą tam, kad sunkiais laikais galėtumėme būti kartu, o ne atskirai“, - teigė jis. 


Išversta iš https://rmx.news/







Susiję

Pasaulis 7889125841552232891

Rašyti komentarą

item