Marketingo vadybininkas, „atleistas už buvimą baltaodžiu“, laimėjo bylą dėl diskriminacijos

Marketingo vadybininkas Davidas Duvallos, kompanijai siekiant išpildyti savo „rasinės ir lyties įvairovės“ tikslus buvo atleistas už buvimą ...

Marketingo vadybininkas Davidas Duvallos, kompanijai siekiant išpildyti savo „rasinės ir lyties įvairovės“ tikslus buvo atleistas už buvimą baltaodžiu vyru ir pakeistas dvejomis moterimis, viena kurių buvo juodaodė. Jis laimėjo bylą dėl diskriminacijos ir prisiteisė 10 milijonų dolerių vertės išmoką.

Davidas Duvallis padavė į teismą kompaniją Novant Health, kurioje jis penkerius metus ėjo vyresniojo viceprezidento marketingui ir komunikacijai pareigas. Deja, bet Duvallis buvo atleistas prieš pat savo 5 metų darbo jubiliejų, kuris būtų jam užtikrinęs didesnę išeitinę išmoką, nei ta, kuri buvo skirta dabar.

Kompanijoje vykdomos „įvairovės ir įtraukties“ programos dėka, Duvallis buvo „pakeistas“ dvejomis moterimis – Kate Everett, baltąja moterimi, kuri buvo paaukštinta iki PER ir komunikacijos departamento vadovės posto, ir Vicky Free, juodaode moterimi, kuriai buvo suteiktas marketingo departamento vadovės postas, praneša The Daily Mail.

Duvallio advokatas teigė, kad jis buvo atleistas „už buvimą baltuoju vyru“ ir jo buvimas įmonėje trukdė jai pasiekti savo „įvairovės“ penkmečio planą iki 2020-ųjų. 

„Jie teigė, kad jis nebuvo vienintelis atleistas baltasis vadybininkas; savo skunde jis išvardija 5 kitus aukšto rango vadybininkus, kurie buvo pakeisti juodaodžiais arba moterimis per 12-18 mėnesių po Duvallio atleidimo.“ Tarp šių vadybininkų minimi ir medicininės grupės prezidentas bei Haymarket medicinos centro prezidentas.

Prisiekusieji buvo įtikinti, kad vienintelė Duvallio atleidimo priežastis – tai jo lytis ir rasė, už ką šis buvęs vadybininkas prisiteisė 10 milijonų dolerių sumą.

„Prisiekusieji siunčia aiškią žinutę, už tai bausdami Novant Health“, - teigė Charlotte Seema Iyer iš Fox 46 kanalo.

„Duvallis visada aktyviai pasisakė už įvairovę ir įtrauktį kompanijoje“, - teigė advokatas S. Luke Largess. „Mes manome, kad kompanijos nubaudimas didele pinigine išmoka yra žinutė, kad darbdavys negali atleisti ir pakeisti savo darbuotojų vien tam, kad darbovietėje būtų pasiekta didesnė rasinė ar lyties įvairovė.“

Kaip anksčiau pranešė Summit, žymus meno muziejus Čikagoje atleido šimtus savanorių ir pakeitė juos apmokamais darbuotojais, „kadangi jie buvo pernelyg balti.“ Panašus įvykis nutiko praėjusį mėnesį, kai Keliaujančioji Anglijos Opera atleido pusę savo orkestro muzikantų, siekdama „didesnės įvairovės orchestre.“

Tai, kad Duvallis laimėjo šią bylą, sukuria gerą precedentą ir užtikrina, kad panašūs nutikimai pasikartos rečiau. Diskriminacija prieš baltaodžius šiuo metu yra labiausiai paplitusi institucinio rasizmo forma JAV bei Britanijoje.


Išversta iš summit.news

Susiję

Šiaurės Amerika 2557920649179949547
item