Izraelio sveikatos ministras pripažino, kad „skiepų pasai“ – tai spaudimo priemonė

Izraelio sveikatos ministras Nitzan Horowitz, neįtariantis, kad jo pokalbis yra filmuojamas ir transliuojamas gyvai TV eteryje, pripažino, j...


Izraelio sveikatos ministras Nitzan Horowitz, neįtariantis, kad jo pokalbis yra filmuojamas ir transliuojamas gyvai TV eteryje, pripažino, jog skiepų pasų paskirtis – prievartinis spaudimas skiepytis, o patys ribojimai neturi jokios epidemiologinės logikos, praneša Jewish News Syndicate.

Pokalbio su vidaus reikalų ministre Ayelet Shaked metu, Horowitzas minėjo, kad Izraelio „žaliasis pasas“ nebeturi būti reikalaujamas ne tik valgant lauke restoranuose, bet ir viešuose baseinuose.

„Žvelgiant epidemiologiškai, [pašalinti šiuos ribojimus] būtų teisingas žingsnis“, sakė Horowitzas ir pridėjo: „tačiau mūsų problema yra žmonės, kurie nesiskiepija. Mes turime juos truputėlį paspausti, kitaip niekada neišeisime iš pandeminės padėties.“ 

Sveikatos ministras taip pat pripažino, kad žaliųjų pasų sistema daugumoje vietų net nėra įtvirtinta arba įtvirtina ypač atmestinai. 

Primename, kad „imuniteto pasų“ epidemiologine nauda suabejojo ir Pasaulio Sveikatos Organizacija (PSO). 2020-ųjų balandžio mėnesio PSO ataskaitoje rašoma, jog „šių dokumentų naudojimas gali padidinti viruso plitimo mastą“, nes „žmonės, kurie mano turintys imunitetą, gali ignoruoti sveikatos ekspertų rekomendacijas.“

Dar visai neseniai, Izraelis buvo giriamas už ankstyvą, sėkmingą ir greitą vakcinavimo kampaniją ir „inovatyvų“ sprendimą kaip „gyventi su COVID‘u“ – vakcinų pasus.

Žaliasis pasas buvo vadinamas „ankstyva vizija kaip išvengti visuotinio karantino.“ Tačiau Izraelis visai neseniai paskelbė apie didžiausią vienos dienos užsikrėtimų COVID skaičių nuo pat pandemijos pradžios – beveik 11,000. 

Iškilusi grėsmė būti neįsileistam į didžiąją dalį viešųjų vietų įtikino didelę dalį žmonių, ypač jaunų, pasiskiepyti, tačiau kai žaliųjų pasų sistema buvo įvesta, ji buvo nedaug kur naudojama, o gegužės mėnesį jos buvo atsisakyta.

Tačiau kai sergamumas vėl išaugo vasaros pabaigoje, Izraelio žaliųjų pasų sistema buvo grąžinta atgal ir papildomai išplėsta.

Tuo tarpu Švedija, kuri niekada nebuvo įvedusi visuotinio karantino, neseniai uždraudė turistams iš Izraelio atvykti į šalį.


Išversta iš summit.news

Susiję

Sveikatos apsauga 2982015080371825184
item