Italijos šeimos nuogąstauja dėl įstatymo prieš homofobiją

Kaip praneša Pro Vita & Famiglia,  Italijos parlamentą pasiekė įstatymo projektas „ZAN prieš homotransfobiją”. Jis nėra naudingas, prie...


Kaip praneša Pro Vita & Famiglia, Italijos parlamentą pasiekė įstatymo projektas „ZAN prieš homotransfobiją”. Jis nėra naudingas, prieštarauja teisėtvarkai ir iš esmės libertinistinis (libertinizmas – nihilistinė filosofija, atmetanti visuomenės normas, visų pirma moralines,). Jei parlamentas jį priimtų, iki 6 metų kalėjimo būtų baudžiami asmenys už neaiškiai apibrėžiamą kurstymą (žodžiu) diskriminuoti dėl seksualinės orientacijos ir lyties tapatybės. 

Daugelyje pasaulio šalių, kur buvo įteisinti panašūs projektai,  nustatyti šimtai ideologinio persekiojimo atvejų. Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje buvo apkaltinta arba areštuota daugybė kunigų ir pastorių, tokių kaip Josh Williamson, Tony Miano, Olaf Latzel, arkivyskupas Antonio Canizares dėl kritikos genderizmo ideologijos adresu arba dėl aiškinto Biblijos požiūrio į homoseksualumą. JAV konditeriai Aaron ir Melissa Kleinai buvo nubausti 135 000 $ bauda už tai, kad atsisakė kepti tortą homoseksualios poros vestuvėms. Kanadoje dr. Kenneth Zucker, garsus vaikų lytinės tapatybės ekspertas buvo atleistas dėl atsargaus požiūrio į priemones, kurios taikytinos norint keisti vaikų lytį. 

Šio tipo įstatymai numato, kad translyčiai vyrai, t.y. vyrai, pasivadinę moterimis, turi būti traktuojami kaip tikros moterys. Prieinama iki tokio lygio, kad jų seksualine prievarta prieš moteris nelaikoma kaip nusikalstama. Pvz. translytis Stephenas Woodas prisipažino seksualiai užpuolęs dvi moteris moterų kalėjime ir dar dvi už kalėjimo ribų. JAV vyriausybė nustatė, kad benamių moterų prieglaudos yra skirtos tik tikroms moterims dėl daugelio translyčių vyrų įvykdytų išprievartavimų. Translyčiai vyrai dalyvauja moterų sporto varžybose: tai ir garsi dviratininkė Natalie Van Gogh, ir kovos menų čempionė Boyd Burton, ir sunkumų kilnotoja Laurel Hubbard. Taigi galime numatyti įstatymo ZAN taikymo pasekmes. 

Šis nedisriminavimo įstatymas yra grėsmė visų mūsų lygybei ir laisvei. Ar taps homofobiška sakyti vaikui, kad jis turi teisę turėti mamą ir tėtį? Kritikuoti barbarišką surogatinės motinystės praktiką? Sakyti, kad tėvai turi pirmumo teisę ugdyti savo vaikus? Liudyti savo katalikišką tikėjimą? Esame ekstremalioje situacijoje. 

Kai žmonės netenka darbo, šeimos sunkiai išgyvena iki mėnesio pabaigos, Italijos parlamentas skubos tvarka nori priimti įstatymą prieš homotransfobiją. Ar tikrai pas mus kritiška padėtis? Statistika rodo, kad 13 % visų skundų apie teisių pažeidimą buvo dėl seksualinės orientacijos. Tad Italijoje nėra jokio būtinumo tokiam įstatymui, nors internetas, žurnalai, televizija teigia priešingai. Šis įstatymas numato bausmes už homofobiją, transfobiją ir bifobiją. Į baudžiamąjį kodeksą siūloma įtraukti bausmes už diskriminaciją dėl lyties, lyties tapatybės, seksualinės orientacijos. 

Ar žinote, kiek pasaulyje yra lyties tapatybės atmainų? Vien facebooke jų 56. Tad ši baudžiamoji atsakomybė yra neapibrėžta. Klausiame, ar esame lygūs prieš įstatymą? Taip, esame lygūs ir todėl nėra reikalo kurti ypatingas, proteguojamas kategorijas. Baudžiamasis kodeksas jau nustatė vienodą atsakomybę už diskrimancijos ir prievartos aktus prieš visus asmenis. Italijoje būta atvejų, kai seksualinės mažumos buvo ginamos nuo šių apraiškų. Pamatinės ir svarbiausios žmogaus laisvės: saviraiškos, tikėjimo ir ugdymo, atsiduria pavojuje. Be to šis įstatymas numato 4 milijonų eurų finansavimą LGBT asociacijoms, kad šios galėtų vykdyti „prevencinę“ veiklą su vaikais, mokyklose dėstyti genderizmo teoriją. Ar tuomet bus leidžiama cituoti apaštalo Paulius žodžius apie homoseksualumą? Rinkimės saviraiškos laisvę.

parengė Laima Valterienė

Susiję

Šeimos politika 8471919567088749116

Rašyti komentarą

1 komentaras

Unknown rašė...

O kaip kunigų nesodinsi į kalėjimą už neatsargius pasisakymus, jei, cituoju 2020.10.21 LRT pranešimą - "Popiežius Pranciškus sako, kad pritaria tos pačios lyties asmenų partnerystei"
Naujasis Rygos vyskupas beje - taip pat. Atviru tekstu ...

item