Prancūzų mąstytojas nuteistas kalėjimo bausme už tai, kad kalbėjo apie imigraciją kaip apie tautų suliejimą

Prancūzų rašytojas ir politinis mąstytojas Reno Kamiu (Renaud Camus) buvo nuteistas dviejų mėnesių įkalinimo bausme. Taip nutiko dėl to, ...

Prancūzų rašytojas ir politinis mąstytojas Reno Kamiu (Renaud Camus) buvo nuteistas dviejų mėnesių įkalinimo bausme. Taip nutiko dėl to, kad jis, aprašydamas masinę imigraciją į Europą, naudojo invazijos, kolonizacijos ir tautų suliejimo terminus.

Reno Kamiu išgarsino jo knyga „Didysis perkeitimas“ ( pranc. Le Grand Remplacement), išleista 2011 m., kurioje jis vysto mintį apie vykstančias tautų suliejimo pastangas, organizuojamas politinio elito.

Teisme, vykusiame Prancūzijos mieste Oše (Auch) rašytojas buvo nuteistas kalėjimo bausme ir 1800 eurų bauda. Apie tai jis rašė savo Twitter paskyroje:

„Taigi. Procesas Oše, nuosprendis už šią kalbą ir pasakytąją Bė (Baix) mieste – du mėnesiai kalėjimo (su atidėjimu) ir 1800 eurų baudos kiekvienam Delegavimo ir Bendradarbiavimo Biurui (DBB).“

Reno Kamiu taip pat turės sumokėti 1800 eurų dviem „antirasistinėms” organizacijoms, kurios laikomos nukentėjusiomis šioje byloje: SOS Racisme (SOS Rasizmas) ir LICRA (Tarptautinė lyga prieš rasizmą ir antisemitizmą).

Nusikaltimas, kuriuo jis kaltinamas, yra „viešas neapykantos ar smurto dėl kilmės, etniškumo, tautiškumo, rasės ar religijos skatinimas”.

Kalba, už kurią šis rašytojas dabar nuteistas, buvo pasakyta 2017 m., ją anglų kalba galima perskaityti šioje nuorodoje.




Susiję

Renaud Camus 7297580850732998567
item