Kun. Robertas Urbonavičius. Teikiantis gyvenimą

Ps 85, 1. 2–3.   Palenk į mane, Viešpatie, savo ausį ir išklausyk mane. Gelbėk, mano Dieve, savo tarną, kuris pasitiki tavimi. Pasigail...

Ps 85, 1. 2–3.   Palenk į mane, Viešpatie, savo ausį ir išklausyk mane. Gelbėk, mano Dieve, savo
tarną, kuris pasitiki tavimi. Pasigailėk manęs, Viešpatie, nes aš per visą dieną šaukiuosi tavęs.
Ps 85, 4.   Palinksmink savo tarno sielą, nes aš keliu savo sielą į tave, Viešpatie.
(Introitas)

Mūsų Motinos Bažnyčios vaikų klaidos ir nuodėmės sutepa Josios tyrąjį drabužį bei subjauroja skaisčiausios Kristaus Sužadėtinės veidą, todėl ir reikalinga nuolatinė Viešpaties Globa ir Gailestingumas, kuris Bažnyčią atnaujina ir gydo.

Epistolėje Pagonių Apaštalas mus ragina augti tarpusavio meile ir kantrumu. Patys būdami silpni ir lengvai suklumpantys turime atjausti savo klystančius brolius ir parodyti jiems švelnumą bei užuojautą: „Broliai, jei kurį žmogų ištiktų nelaimė nusidėti, jūs, dvasios žmonės, pamokykite tokį romiai. Bet žiūrėk, kad ir pats neįpultum į pagundą! Nešiokite vieni kitų naštas, ir taip įvykdysite Kristaus įstatymą“.

Šventoji Evangelija mums atskleidžia Viešpaties Jėzaus Širdies jautrumą ir maloningumą: išvydęs vargšę našlę, lydinčią savo vienturtį sūnų į kapus, jis grąžina mylimą vaiką į gyvenimą. Apaštalas Paulius ragino tikinčiuosius: būkite tokio nusistatymo kaip Kristus Jėzus. Esame kviečiami lengvinti kitų fizines bei dvasines kančias ir Išganytojo pavyzdžiu savo maldomis grąžinti dvasia mirusius į gyvenimą, pas Motiną Bažnyčią.

Aš laukte laukiau Viešpaties,
ir jis pažvelgė į mane
ir išklausė mano maldavimą,
jis įdėjo man į lūpas naują giesmę,
giesmę mūsų Dievui šlovinti.
(Ofertorijus)

Susiję

Robertas Urbonavičius 4664883723940332034
item