Lenkijos valdžia siūlo jaunimui netaikyti pajamų mokesčio

Lenkijos premjeras M. Morawieckis Lenkijos valdžia antradienį patvirtino planuojanti jaunus žmones iki 26 metų atleisti nuo pajamų moke...

Lenkijos premjeras M. Morawieckis
Lenkijos valdžia antradienį patvirtino planuojanti jaunus žmones iki 26 metų atleisti nuo pajamų mokesčio. Dėl šio įstatymo projekto bus balsuojama parlamente. Manoma, kad jis bus priimtas, nes jį palaiko daugumą parlamente turinti Teisės ir teisingumo partija.

Įstatymo projekte nuo pajamų mokesčio siūloma visiškai atleisti 26 metų ar jaunesnius Lenkijos piliečius, turinčius mažesnes nei 85 528 Lenkijos zlotų (20 072 eurų) metines pajamas. 

Lenkijos finansų ministras Marianas Banasas teigė, kad jų skaičiavimais nuo pajamų mokesčio bus atleisti apie 2 mln. lenkų. Jis pabrėžė, kad šis sprendimas turėtų sumažinti jaunimo nedarbą ir pagerinti jo dalyvavimo darbo rinkoje sąlygas.

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis tvirtino, kad šis sprendimas priimtas tam, kad jaunimas liktų Lenkijoje, o ne išvažiuotų gyventi į užsienį.

„Aš galiu galiu įsipareigoti, kad valdžiai prioritetas numeris vienas bus Lenkijai tapti vis palankesne ir geresne vieta jaunų žmonių gyvenimui bei darbui, tam, kad jų perspektyvos būtų geresnės kiekvienais metais“, – aiškino M. Morawieckis.

Lenkijoje emigracija į Vakarus ypač paspartėjo Lenkijai 2004-aisiais įstojus į Europos Sąjungą. Lenkijos premjeras antradienį vykusios spaudos konferencijos metu minėjo, kad nuo 2004 iš Lenkijos emigravo ~1,5 mln. Lenkijos piliečių.

Parengta reminatis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pasaulis 2688754374825137577
item