Vilniuje vyks paskaita „Dievas Kūrėjas ar evoliucija?“

Tikėjimo ir mokslo santykis, evoliucijos teorijų suderinamumas su katalikų tikėjimu - tai temos, kuriomis verda karštos diskusijos ir į...

Tikėjimo ir mokslo santykis, evoliucijos teorijų suderinamumas su katalikų tikėjimu - tai temos, kuriomis verda karštos diskusijos ir į kurias, rodos, nerandama atsakymo. Ar evoliucija suderinama su bibline žmogaus sutvėrimo istorija? Ar visas Biblijos vietas reikia skaityti paraidžiui? Kokios naujausios tendencijos evoliucijos teorijos šalininkų gretose? Ką, galų gale, apie žmogaus sukūrimą sako Katalikų Bažnyčia?

Kun. Edmundas Naujokaitis, daugelio įdomių paskaitų Filosofijos fakultete autorius, šį kartą apžvelgs biblinę žmogaus sutvėrimo istoriją, pristatys ir palygins vyraujančias evoliucijos teorijas ir kaip į šias teorijas žvelgia katalikybė. Atsisakant emocingų pareiškimų, bus blaiviu žvilgsniu pažvelgta į evoliucijos teorijų pagrįstumą ir atsakyta į pagrindinius mokslą ir tikėjimą iš pirmo žvilgsnio priešinančius klausimus.

Kviečiame nepraleisti šios kun. Edmundo Naujokaičio paskaitos, kuri vyks kovo 13 dieną, 18 val., Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete (Universiteto g. 9), 301 auditorijoje.


Susiję

Įvykiai 2507744319096440416

Rašyti komentarą

13 komentarų

Anonimiškas rašė...

Norėčiau dalyvauti, bet negalėsiu. Gal Propatria galėtų kaip nors vėliau perteikti pranešimą?

nemo rašė...

"Naujausios tendencijos" evoliucijos teorijoje atrodo taip:

https://www.nature.com/subjects/evolutionary-theory

Būtų gerai, kad prieš klausydamiesi Naujokaičio susižinotumėte, ar jis pajėgus bent tokių straipsnių "abstract" suvokti. Ar bent paskaito.

Kitaip jo kvalifikacija komentuoti šiuos dalykus turėtų kelti jums sveikų abejonių. Tas pats galioja biologui, kuris nei karto į bažyčią nenuėjęs, religijotyros įvado ir net Naujokaičio nepaskaitęs sumano pasisakyti "viską apie religiją".

Sėlis rašė...

Įdomus tu idiotas. Nebuvęs paskaitoj, jau skubi vertinti, ką p. Naujokaitis žada pristatyti? Gal pirmiau nueik ir pasiklausyk, o tada taukšk, ką, glušiau?

nemo rašė...

Įdomus tu idiotas. Nežinai ką aš esu klausęs, o jau tauški, glušiau?

Prieš parašydamas komentarą, pažiūrėjau kelių metų Naujaukaičio skaitytų paskaitų ar skelbtų straipsnių sąrašą. Nieko nėra apie evoliucija arba taip mažai, kad neregima ir vargu
ar reikšminga. Nėra ženklų, kad būtų tuo klausimu išsamiai dirbęs, bet jo kvalifikacija iš anksto net neabejojame?

O evoliucijos teorija vystoma greitai. Ar, pavyzdžiui, Naujokaičiui žinomos tokios knygos:

Culture and the Course of Human Evolution, Gary Tomlinson, University of Chicago Press, 2018?

Ar

Rethinking Human Evolution, Jeffrey H. Schwartz, Vienna Series in Theoretical Biology, 2018?

Ar panašios?


Be to, glušiau, savo formuluotėje "nepaskubėjau įvertinti".

O pasiūliau "susižinoti". Nes tiesiog nuoširdžiai pergyvenu dėl jūsų, kad jo paskaitų pasiklausę galite taip ir nesužinoti apie "naujausias tendencijas".

jei suklysiu, tai pasitaisysiu. Man ne problema ir ne gėda. O jūs? Sugebėsite pasitaisyti, jei nueisite į jo paskaitą ir paaiškės, kad vyrukas bus visai net nežiūrėjęs, kas rimtoje mokslo aplinkoje buvo rašoma 2018/2017/2016 metais? Ar tik bus kokių JAV antievoliucinių evangelistų pasiskaitęs?

Nežinau. Papasakokite, kas sudalyvaus, nuraminkite mano nuogqstavimus. Šiaip linkiu, kad temai būtų gerai pasiruošęs.

Unknown rašė...

Taip išties, vystoma labai greitai 2017 modelius braukia lauk 2018 metų modeliai lenta braižoma toliau, vieno bendro prado teorija vis dar diskutuotina teorijos stadijoje , evoliucija dėl natūralios atrankos vis dar ginčijasi telpa į matematinius modelius ar ne? O concern troliai nuoširdžiai susirūpinę ar mes žinom naujausias tendencijas, giliai sujaudintas!

Sėlis rašė...

Prieš parašydamas komentarą, pažiūrėjau kelių metų Naujaukaičio skaitytų paskaitų ar skelbtų straipsnių sąrašą. Nieko nėra apie evoliucija arba taip mažai, kad neregima ir vargu ar reikšminga.

Ar tos paskaitos buvo apie evoliuciją? Ir vien dėl to, kad anksčiau apie tai nekalbėjo, puoli teisti bei vertinti kompetencijas? Toliau viską atsakė p. Albinas.

Hm rašė...

Tas artimas bendradarbiavimas su lefebristais nelabai padeda reputacijai.

Anonimiškas rašė...

Ar bendradarbiavimas su kardinolu Kasperiu ar vokiečių kardinolu Marxu reputacijai labiau padeda?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Taikliai čia. :)
Beje, priminkite kas nors - kas su tais lefebristais negerai?

Hm rašė...

Paprasta: tautininkų tarpe gali būti lefebristų, bet gali būti ir mainstream'inių katalikų, ir agnostikų, ir pagonių, ir ateistų. Labai artimi ryšiai su viena konkrečia į sektą panašia grupe gali atstumti kitus, o iš to nieko gero, kaip ir iš barnių su Juozaičio štabu prieš pat eitynes.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Gluosnis rašė...

Priesinti evoliucija ir Dieva gali tik mastyti atsisakantis zmogus. Citata is pradzios knygos "Tada Dievas tarė: „Žemė teišduoda visokių gyvūnų: gyvulių, roplių ir laukinių žvėrių!“ Taip ir įvyko. Dievas padarė visokių laukinių žvėrių,"
Kaip matot Dievas ne tiesiogiai sukure gyvunus, o liepe zemei juos isduoti...

Idomu, kad lefebristai savo evoliucijos interpretavimais nudreifavo iki taip ju nemegstamu protestantu...

item