Popiežius: aktyviems gėjams kunigystėje vietos nėra

Vyrams su giliai įsišaknijusiais homoseksualiais polinkiais neturėtų būti leidžiama tapti dvasininkais, o kunigais esantys aktyvūs homose...

Vyrams su giliai įsišaknijusiais homoseksualiais polinkiais neturėtų būti leidžiama tapti dvasininkais, o kunigais esantys aktyvūs homoseksualistai turėtų palikti kunigystę, taip naujai išleidžiamoje ispanų kunigo F. Prado knygoje „The Strength of Vocation“ (liet. Pašaukimo jėga) teigia popiežius Pranciškus.

Šioje knygoje popiežius taip pat aiškino, kad homoseksualumas Bažnyčioje yra „kažkas, kas mane neramina“.

„Homoseksualumo klausimas yra labai rimtas“, – aiškino popiežius, pabrėždamas, kad tie, kurie atsakingi už kunigų parengimą, turi būti tikri, kad kandidatai prieš išventinimus yra „žmogiškai ir emocionaliai subrendę“.

Bažnyčia moko, kad homoseksualūs polinkiai nėra nuodėmingi savaime, bet homoseksualūs aktai yra.

Popiežius Pranciškus pabrėžė, kad homoseksualiems aktams kunigų gyvenime „vietos nėra“ ir Bažnyčia šiuo aspektu turi būti „reikli“. „Dėl šios priežasties, Bažnyčia reikalauja, kad asmenys, su šiuo įsišaknijusiu polinkiu nebūtų priimami į dvasininkiją ar pašvęstąjį gyvenimą“, – pabrėžė popiežius.

Popiežius taip pat paragino visus kunigus laikytis celibato ir atsakingai vengti kurti skandalus. „Geriau, kad jie paliktų kunigystę ar pašvęstąjį gyvenimą, nei kad gyventų dvigubą gyvenimą“, – pabrėžė jis.

Šis knygoje išspausdintas interviu, kaip teigiama, buvo duotas rugpjūčio viduryje, likus mažiau nei dviejoms savaitėms iki to, kai arkivyskupas ir buvęs Vatikano ambasadorius JAV, Carlo Maria Vigano paviešino išsamų laišką, kuriame popiežių Pranciškų ir kitus aukštus Vatikano dvasininkus kaltina dangsčius „homoseksualų tinklą“.

Šiame ir kituose dviejuose arkyviskupo C. M. Vigano laiškuose išsakytų kaltinimų teisingumo ir konkrečių tuos kaltinimus grindžiančių faktinio pobūdžio teiginių, nepaisant to, kad nuo pirmojo C. M. Vigano laiško praėjo daugiau nei 3 mėnesiai, popiežius Pranciškus iki šiol nepaneigė.

Susiję

Religija 6812075421947792621
item