L. Linkevičius toliau ragina panaikinti Jono Noreikos-Generolo Vėtros atminimo lentą

propatria.lt nuotr. Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, reaguodamas į antradienį įvykusį mitingą  prie Užsienio reik...

propatria.lt nuotr.
Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, reaguodamas į antradienį įvykusį mitingą prie Užsienio reikalų ministerijos, pabrėžia ir toliau raginsiantis institucijas „atsisakyti atminimo ženklų asmenims, kolaboravusiems su nacių okupacine valdžia“.

„Jono Noreikos biografijoje būta įvairių, prieštaringų epizodų, kurių visumą turi vertinti istorikai. Mes neraginame peržiūrėti J. Noreikos reabilitacijos už antisovietinę veiklą bylos, neginčijame Aukščiausio Teismo sprendimų. Tačiau dalies mūsų piliečių viešai reiškiama pagarba asmenims, kurie tiesiogiai dalyvavo organizuojant represijas prieš žydus, organizavo getų steigimą, žydų turto nusavinimą, ne tik žeidžia kitų mūsų piliečių – žydų bendruomenės bei Holokaustą išgyvenusiųjų jausmus, bet ir užtraukia nepelnytą dėmę tarptautiniu lygiu visam mūsų išsilaisvinimo judėjimui, suteikia pagrindo oponentams kaltinti visus laisvės kovų dalyvius tuo, ko absoliuti dauguma niekuomet nedarė“, - sako 1983-1989 m. buvęs Visasąjunginės Lenino komunistinio jaunimo sąjungos CK vedėjas L. Linkevičius.

Sovietinio mokslinio komunizmo propagandos platinimo baruose ilgą laiką sėkmingai dirbęs ir jokio pagrindo realybėje neturinčiais teiginiais Jono Noreikos-Generolo Vėtros atminimą šmeižiantis ministras – kaip pažymi jis pats – ir toliau laikosi nuomonės, kad „garbingas atminimo ženklas – lenta karininkui Jonui Noreikai ant Mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos – nedera, įvertinus J. Noreikos kaip Šiaulių apskrities viršininko nacių okupacijos laikotarpiu pasirašytus raštus dėl žydų geto steigimo ir žydų turto nusavinimo.

Ministro nuomone, Lietuvos valstybės nepriklausomybės aktyviai dalyvavusiam ir dėl to net gyvybę paaukojusiam Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai atminimo ženklas nedaro garbės Lietuvos valstybei, kiršina visuomenę ir turi būti pašalintas.

Susiję

Linas Linkevičius 3392357973401643243

Rašyti komentarą

12 komentarų

Anonimiškas rašė...

Išties Lietuva, tauta turi didelius politinius ir moralinius priekaištus buvusiems komunistiniams veikėjams,kurie nūdien valstybėje užima aukštus postus mokslo,kultūros įstaigose, Vyriausybėje,Seime ir kitose institucijose bei organizacijose.Vienas iš minėtų politikų - ekskomjaunuolis,dabar ministras L.Linkevičius,kuris turi silpnq tautinę savimonę,tinkamai nesuvokia tautinės lietuvių tautinės atminties reikšmės,vertindamas Lietuvos istorinius įvykius dažniausiai remiasi sovietiniais nepatikimais dokumentais bei kitų priešingų lietuviams jėgų sukurptais ,,įrodymais".Deja.Tad,kol Lietuva neatsikratys minėtų politikų ir veikėjų , tol lietuviai ir piliečiai neturės valdžios ir vadovų veikiančių Lietuvos interesų naudai.

Anonimiškas rašė...

joo,o kaip dėl asmenų,kolaboravusių su komunistais?

Anonimiškas rašė...

Ministras yra nepataisomas, jį galima tik išmest, bet valdžioje yra užsimaskavę komunistai, kitaip neokomunistiniai kapitalistai, todėl tas bus valdžioje.

Anonimiškas rašė...

Manau, Linkevičiaus ,, ...biografijoje būta įvairių, prieštaringų epizodų..", tad tokį ministrą reiktų nuimt kur kas anksčiau, nei lentelę a.a. Noreikai.

Anonimiškas rašė...

Manau, keistus jis būtų ministrų anksčiau,ginkluoto pasipriešinimo okupantams metu, sitas koloborantas butu nudetas.

šiaurės Lietuva rašė...

Na bet ir atkakliai lenda žydams į š,,, mūsų eurokomjaunuolis

Gylys rašė...

Šitas Grybauskaitė ir lansbergių klapčiukas nepataisomai sugedęs ir laikas jį vyti lauk. bet konserų vadai tyli! Matyti pritaria Linkevičiaus išdavikiškiems poelgiams!

Anonimiškas rašė...

Vaje,kaip kalba prieštaringos biografijos URM ministras,atstovaujantis Lietuvą tiek viduje,tiek užsienyje.Labai įdomu,ką jis kalbės užsienio šalyje ,paklaustas apie mūsų tautos iškilų asmenį generolą Vėtrą?Noras įtikti dviem priešingom nuomonėm niekaip neišsprendžiamas.Tačiau ministras,nesutinkantis su AT sprendimu šiuo klausimu ,mano galva,negali atstovauti Lietuvai,kaip URM ministras.

Anonimiškas rašė...

Kaip nebūtų apmaudu, kai kuriems susipykusiem su tiesa propatrija veikėjams, Linas Linkevičius šiuo atveju yra teisus.

x rašė...

Negali būti LL teisus. Jau vien teiginys "mūsų piliečių viešai reiškiama pagarba asmenims, kurie tiesiogiai dalyvavo organizuojant represijas prieš žydus, organizavo getų steigimą, žydų turto nusavinimą..." yra visiška nesąmonė, kai norima pateikiama už esamą. Žydų klausimus sprendė išimtinai SS, dirbančių žydų reikalus - darbo ar ginkluotės ministras, kartais reichskomisarai, bet Šiaulių apskr. viršininkėlis užimtame krašte nesprendė nieko ir parašas čia nieko nekeičia. Tiesiog holokausto industrijos vertelgos apmaustė LL ir ne tik jį kaip mažvaikius.

antanas rašė...

Elgiasi kaip kolaborantas

supratingas rašė...

Kodėl kaip?

item