Arkiv. C. M. Vigano: popiežius Pranciškus dangstė seksualiniais nusikaltimais įtariamą T. McCarricką

Buvęs nuncijus Jungtinėse Valstijose prieš kelias dienas pasirašytame liudijime atskleidė šiurpius faktus: popiežius Pranciškus pats asme...

Buvęs nuncijus Jungtinėse Valstijose prieš kelias dienas pasirašytame liudijime atskleidė šiurpius faktus: popiežius Pranciškus pats asmeniškai dangstė JAV kardinolo Theodore'o McCarricko seksualinius nusikaltimus prieš kunigus ir jaunuolius. Arkivyskupas Carlo Maria Vigano, dirbęs apaštališkuoju nuncijumi JAV nuo 2011 iki 2016 metų, reikalauja Šventojo Tėvo prisiimti atsakomybę už šiuos veiksmus ir pasitraukti iš pareigų.

Pats popiežius, paklaustas apie arkiv. Vigano liudijimą lėktuve pakeliui iš Airijoje vykusio Pasaulinio šeimų susitikimo, atsisakė jį komentuoti. „Apie tai nepasakysiu nė žodžio“, – sakė Pranciškus, pridurdamas, kad mieliau žurnalistams papasakotų apie savo kelionę.

Žemiau pateikiame portalo lifesitenews.com teksto vertimą. ČIA galėsite rasti ir pilną buvusio nuncijaus liudijimo tekstą anglų ir italų kalbomis. Šią valandą melskimės už popiežių ir už visus Bažnyčios ganytojus, kad jie pasielgtų pagal Dievo valią. Taip pat melskimės už arkiv. Vigano, kuris, nepaisydamas pasekmių, kurios gali jo laukti už šį žingsnį, drąsiai atskleidė tiesą, kurią apie savo ganytojus – tarp jų ir apie patį popiežių – turi teisę žinoti visi tikintieji.

***

Čia perskaitysite sensacingą buvusio apaštališkojo nuncijaus Jungtinėse Valstijose liudijimą, kuriame popiežius Pranciškus ir dar keletas aukšto rango hierarchų kaltinami dangstę seksualinį seminaristų ir kunigų išnaudojimą, kuriuo kaltinamas arkivyskupas Theodore'as McCarrickas.

Išskirtiniame 11 puslapių rašytiniame pareiškime arkiv. Carlo Maria Vigano (77 m.) teigia, kad popiežius Pranciškus žinojo apie griežtas kanonines sankcijas, kurias McCarrickui buvo skyręs popiežius Benediktas XVI, bet nusprendė jas atšaukti.

Savo liudijime, datuotame rugpjūčio 22 d., arkiv. Vigano, dirbęs apaštališkuoju nuncijumi Vašingtone 2011–2016 m., rašo, kad XXI a. pirmojo dešimtmečio pabaigoje Benediktas „skyrė kard. McCarrickui sankcijas, panašias į tas, kurias dabar jam skyrė popiežius Pranciškus“ ir kad Vigano asmeniškai kalbėjo su Pranciškumi apie McCarricko nusikaltimų rimtumą netrukus po šio išrinkimo popiežiumi 2013 m.

Tačiau jo teigimu, Pranciškus „nesiliovė jį dangstęs“ ir ne tik „ignoravo sankcijas, kurias jam buvo skyręs popiežius Benediktas“, o ir padarė McCarricką „savo patikimu patarėju“, kuris dalyvavo priimant sprendimus dėl daugelio JAV vyskupų, įskaitant kardinolus Blase'ą Cupichių (Čikaga) ir Josephą Tobiną (Niuarkas), paskyrimo.

Arkiv. Vigano taip pat kaltina dangstyme dalyvavus kardinolus Sodano, Bertone ir Paroliną bei primygtinai teigia, kad apie tai viską žinojo ir daugelis kitų kardinolų bei vyskupų, įskaitant kard. Donaldą Wuerlą, McCarricko įpėdinį Vašingtono arkivyskupo soste.

„Aš pats keletą kartų kalbėjau šia tema su kard. Wuerlu, ir man net nereikėjo pasakoti detalių, kadangi iškart supratau, kad jis apie tai viską žino“, – rašo arkiv. Vigano. Jo teigimu, kardinolo [Wuerlo] „pastarojo meto pareiškimai, esą jis apie tai nieko nežinojo (...) yra visiškai juokingi. Jis begėdiškai meluoja.“

„Kard. Wuerlas, puikiai žinojęs apie nesiliaujančius kard. McCarricko seksualinius nusikaltimus bei apie sankcijas, kurias jam skyrė popiežius Benediktas, nusižengdamas popiežiaus įsakymui jam net leido gyventi Vašingtono kunigų seminarijoje, taip pastatydamas į pavojų kitus seminaristus“, – liudija jis.

Arkiv. Vigano, kuris pats yra labai gerbiama Bažnyčios asmenybė, sako, kad jo „sąžinė liepia“, kad tiesa turi būti žinoma, kadangi „sugedimas pasiekė pačią Bažnyčios hierarchijos viršūnę.“ Jis baigia savo liudijimą kviesdamas popiežių Pranciškų ir visus, dalyvavusius dangstant McCarricko nusikaltimus, pasitraukti iš pareigų.

Rugpjūčio 25 d. komentuodamas savo pareiškimą portalui LifeSiteNews, arkiv. Vigano sakė: „pagrindinė priežastis, kodėl dabar atskleidžiu šią informaciją, yra tragiška Bažnyčios padėtis, kuri gali būti pataisyta tik atskleidžiant visą tiesą, kadangi išnaudojimas ir jo dangstymas taip prisidėjo prie jos pablogėjimo. Darau tai, kad nutraukčiau aukų kančias ir kad apsaugočiau Bažnyčią: tik tiesa padarys ją laisvą.“

Vigano teigimu, antra priežastis, dėl kurios jis nusprendė parašyti šį liudijimą, yra troškimas „išlaikyti prieš Dievą švarią savo, kaip visuotinės Bažnyčios vyskupo, sąžinę. Esu senas žmogus ir noriu pasirodyti Dievui švaria sąžine.“

Paklaustas, ar nebijo, kad kritikai gali priekaištauti jam, kad jis sulaužo popiežišką paslaptį – konfidencialumo reikalavimus, taikomus klausimams, kurie reikalauja didesnio nei paprastai slaptumo, – jis atsakė: „Bažnyčioje paslaptys, taip pat popiežiškosios, nėra tabu. Jos yra įrankis, apsaugantis ją ir jos vaikus nuo jos priešų. Tačiau šios paslaptys negali būti pasitelkiamos sąmokslams.“

„Dievo liaudis turi teisę žinoti visą tiesą, taip pat ir apie jos ganytojus, – teigia arkivyskupas. – Jie turi teisę būti vedami gerų ganytojų. Kad jie galėtų jais pasitikėti ir juos mylėti, yra reikalinga tiesa ir skaidrumas, kad jie juos pažinotų tokius, kokie jie yra iš tikrųjų. Kunigas privalo būti žvakės liepsna – visada, visur ir visiems.“

Versta iš lifesitenews.com.

Susiję

Religija 3374784862115067575

Rašyti komentarą

42 komentarai

1Chingishan rašė...

kas čia per popiežius man jau senai aišku. man užteko jau pirmais jo metais pasakytos frazes apie iškrypelius "Kas aš toks kad juos teisčiau" - tu moralinė bažnyčios galva chorche tu nelaimingas ir tu privalai teisti degradus, ligonius, iškrypelius, pederastus ir pedofilus. O jei ne- tia kam tu tada tam poste reikalingas?? Tokios žalos kaip šitas personažas pasauliui visi kartu lgbtistai nepadarė- nes jis bando normalizuoti tai kas tūkstančius metų net protu nebuvo suvokiama. Tfu.. net kalbėt šlykštu.

Anonimiškas rašė...

Popiežius nenormalizuoja. Kalbate netiesą.

Unknown rašė...

Taip, mes turime teisę žinoti ne tik ganytojų ištvirkavimus, bet (galbūt net labiau) privalome pažinti ir Bažnyčios mokymo iškraipymus, kurie perteikia katalikams visai kitokią "evangeliją", negu ji yra iš tikrųjų. Mes nebedrįstame cituoti Evangelijos tokios, kokia ji yra iš tikrųjų; kai kurios vietos, nepalankios kitatikiams (vardan visų "bendrystės"), tiesiog apeinamos arba aiškinamos ne taip. Sukurta kitokia ekleziologija, kitokia liturgija ir kitoks išganymo mokymas. Stebiuosi naivuoliais, kurie dar įsivaizduoja, jog Bažnyčia tebėra tokia pat, kokia buvo savo pradžioje arba prieš tūkstantį metų. Mūsų Bažnyčia pilna vilkų avių kailiuose. Nederėtų nusiraminti, kad "pragaro vartai Bažnyčios nenugalės". Bažnyčios nenugalės, bet gali nugalėti mus pačius.

SmikiZ rašė...

Na, tamsta anonime, nevisiškai taip. Prieš keletą mėnesių pasaulio žiniasklaidą apskriejo žinia, kad susitikęs su čiliečiu, seksuliai nukentėjusiu nuo vieno pagaliau atsistatydinusio Čilės vyskupo, pop. Pranciškus jam pasakęs, kad nieko baisaus, kad esi homoseksualus, esą tokį tave Dievas sukūręs. Kas tai, jei nenormalizavimoas? O kita vertus, kas tai, jei neprieštaravimas Dievo žodžiui, tam pačiam Šventajam Raštui?

Anonimiškas rašė...

Bažnyčia, kaip mistinis Kristaus kūnas tebėra tokia pat kaip ir pačioje pradžioje .. kai buvo įsteigta Kristaus asmeniškai. Kita vertus pamatas tokios Bažnyčios irgi tebėra nei kiek nepasikeitęs nuo pat to momento, kai pats Kristus įsteigė Bažnyčią ištardamas lemtingus žodžius. Tuo tarpu Bažnyčios, kaip Kristaus kūno nariai yra žmonės su visomis iš to išplaukiančiomis "išdavomis" todėl kiekvieną kartą kai nusigręžiama nuo Bažnyčios pamato ir pagrindų, kai nusigręžiama nuo Dievo gaunasi tas kas gaunasi... liūdna ir kartu džiugu bet nuo Kristaus laikų su Bažnyčia lygiai tas pats vyksta kaip ir su Izraelio tauta...nusidedama, panyrama į nuodėmės liūną ir galų galę laikui atėjus išlieka tik ištikimųjų saujelė kuri niekada, jokiomis aplinkybėmis nebuvo nusigręžusi nuo Dievo ir gyveno su Kristumi. Tačiau įdomus mano manymu momentas čia yra tas, kad bent man lyg ir lieka neaišku ką gerbiamasis Unknown turite omenyje rašydamas apie kitokią evangeliją, kitokį mokymą apie išganymą ir kitokią liturgiją bei ekleziologiją - taip rašau nes galvoju, kad taip kalbėti gali tik tas kas yra matęs tą "tikrąją" evangeliją ar liturgiją ir panašiai. Man kolkas teko girdėti tik apie apokrifus ir iš Dano Brauno fantastikos apie keliolika evangelijų bei Jėzaus meilužes....

Anonimiškas rašė...

Sitas popiezius yra nusikaltelis. Jonas Paulius II vartosi grabe matydamas kas darosi baznycios hierarchijoje. O ir popieziu Benedikta jie tiesiog pasalino is pareigu, kad nesikistu i Vatikano pediku ir marksistu nusikaltimus.
Kaip ir politinis elitas, bazycios elitas isdave tikinciuosius visame pasaulyje.

Unknown rašė...

Paskaitykite bent jau deklaraciją Nostra aetate, t.p. bendrais bruožais apie tai rašoma https://fsspx.lt/straipsniai/klaidingos-pasauleziuros-ir-religijos/nojaus-sandora-pasaulines-religijos-link.
Deja, daugiau ar mažiau prie to prisidėjo ir JPII, ir BXVI, ir ypač tam tinka ir aktyviai šiuose baruose (universalios religijos ir NPT kūrimo) darbuojasi Bergoglio. Daugiau ką apie tai rašyti ne komentaro lygis.

Rasa rašė...

bernardinai.lt irgi "iškepė" straipsnį šia tema, beje anoniminį, kur bandoma išteisinti ir pateisinti Bergoglį, nors argumentų neturi visiškai jokių, gal todėl ir pasirašyti tokių "kūrinėlių" niekas nenori:)
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2018-08-27-popiezius-pranciskus-atmeta-kaltinimus-del-mccarricko-dengimo/171464
Bet suprantantiems angliškai aš siūlau būtinai paskaityti visą Vigano laišką, bent jau pabrauktas, ar paryškintas jo vietas. Yra labai akivaizdus FAKTAS, kad popiežius Benediktas XVI iškrypėlį kardinolą McCarrick nušalino, o išrinktas Bergoglis jam vėl suteikė valdžią, galią ir įtaką, kuria jis mėgavosi, proteguodamas savo "draugelius" gerus penketą metų. Bet visgi tiesa pagaliau išaiškėjo.
http://online.wsj.com/media/Viganos-letter.pdf?mod=article_inline

Akivaizdu, kad bernardinai.lt dangsto ir palaiko homoseksualius tvirkinimus Katalikų Bažnyčioje. Va taip palaipsniui iki ko nusivažiuota.

Anonimiškas rašė...

kiek skaičiau bibliją, tai ten nieko apie kunigu celibatą neparašyta. Tai celibatas kaltas dėl daugybės seksualinių skandalų bažnyčioje, nes sveiki vyrai nebenori būti kunigais, o homikams vyrų aplinka oi kaip tinka ir patinka.

glorija rašė...

Tai, kad jonas paulius II visą tą, ką mes matome šiandien ir pradėjo. Tik klastingas veidmainis viską mokėjo užglaistyti ir įtikinti. Tuo tarpu šis veikėjas - labai prastas diplomatas, jo visi darbai iš kart pasimatė, kur link veda.

Unknown rašė...

Mes matome ne kazka neregeto Baznycioje, bet puolimas pries ja adekvatus kiekvieno laikmecio setono jegai. Kaip siame laikmety palaidumas seimose, amoralumas politikoje igavo siam laikmeciui budinga galia, taip ir puolimas pries Baznycia kilo su adekvacia galia. Kuo didesne kova prasideda, tuo labiau verta likti istikimu Kristui mazuteliuose ir - Kristui Soste. Garbe Jezui Kristui!

glorija rašė...

Bažnyčios iš išorės, mielas mano, niekas nepuola. Ji pati pūva iš vidaus savo bjaurastimi skleisdama baisų dvoką. Ji visus mus nustebino ne ką baisesniu pasileidimu ir nusikaltimais, papiktino viso pasaulio katalikus. Milijonai išsižadėjo tikėjimo. Tikintiesiems tikrai reikia melstis, kad tas, viduje gyvenantis šėtonas galą gautų ir Bažnyčia, Kristaus Bažnyčia apsivalytų nuo šiukšlių - netikrų pranašų, prisitaikėlių ir kekšių.

glorija rašė...

... beje, palaidumas šeimose ir atsirado, būtent, silpstant Bažnyčios įtakai. Viskas galima, dabar XI-a, nieko neteiskim, nesmerkim, Dievas gailestingas - viską atleidžia, leiskim du kart tuoktis, leiskim visus sakramentų... O apie atgailą, atsakomybę prieš Dievą, kas nors kalba? Kad turime sąžinę mums niekas apie tai jau niekas nebeprimena. O, kad žmonės liks papiktinti, to reikėjo ir tikėtis. Ir tai nėra puolimas.

Anonimiškas rašė...

Pono Vigano rašiniu galima tikėti, bet nebūtinai. Jei laiške nebūtų raginimo atsistatydinti, dar patikėčiau jo nuoširdžiu rūpsečiu Bažnyčia. Dabar gi - netikiu rūpesčiu bažnyčia, o matau pastangas įkąsti sunkiu momentu. Dėl laiško turinio: taip dabartinis Popiežius viešai siekė apriboti minimo kardinolo McC.. viešą veiklą net neturint pradėto bažnytinio tyrimo išvadų. Minėtas kardinolas pakluso, atsistatydino iš kolegijos. Tačiau apie laiške minimą Popiežiaus Benedikto ankstesnį sprendimą viešų duomenų deja nėra. Lieka tikėti laiško autoriumi arba ne. Internete galima sužinoti apie laptariamo aiško autoriaus ankstesnius rūpesčius. IAnkstesnis rašinys - tą kartą paskelbtas kitų asmenų rankomis - užvirė tokį viralą, kurį "patiekus" netrukus atsistatydino Popiežius Benediktas. Taigi vertinkime ką skaitome.

SmikiZ rašė...

Na taip, ypač šiandieninis (08.28) numeris perša tokią mintį. Jis skirtas būtent homoseksualumo pateisinimui. Jei Vaitoškos straipsnis dar kaip ir sulig katekizmo nuostatomis neprasilenkia, tai čia pat spausdinamas to paties James'o Martino straipsnis, kuris tą homoseksualumą ir visą vad. LGTB propaguoja. Pasak arkiv. Vigano, šis Martinas buvo specialiai paskirtas jaukti katalikų, ypač jaunimo, protus. Bernardinai (o ir Katalikų pasaulio leidykla, kuri yra išleidusi to paties Martino knygą) prie to prisideda. Deja.

123 rašė...

"Tai celibatas kaltas dėl daugybės seksualinių skandalų bažnyčioje" citata.
Ne celibatas ten kaltas. Problema atsirado kai po II Vatikano susirinkimo į seminarijas pradėjo priiminėti tame tarpe ir vyrus turinčius homoseksualių polinkių.

"nes sveiki vyrai nebenori būti kunigais" citata.
Turite omenį tą gašlų "sveikumą" kai vyras tarnauja savo varpai? Tada taip tokie "vyrai" nesugebės būti kunigais. Bei yra dar STIPRŪS vyrai, kurie įveikia savo varpos norą viešpatauti ir ima tarnauti DIEVUI.

SmikiZ rašė...

Matyt, ne tą Bibliją skaitėt, tamsta. O kaip su mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus žodžiais apie eunuchus? (cituoju ne visai pažodžiui) — „yra eunuchų, kurie tokiais gimė, yra eunuchų, kuriuos tokiais padarė žmonės, ir yra eunuchų, kurie tokiais tampa dėl Dievo karalystės“. Vienuoliai, vienuolės, kunigai ir yra tie eunuchai, kurie tokiais tapo dėl Dievo karalystės.

SmikiZ rašė...

Vienas pastebėjimas, tamsta. Šiaip jis ne ponas, o arkiv. Vigano. Bet tamstos argumentacija ir tonas akivaizdžiai išduoda kuriai frakcijai priklausot ir ką palaikot (kalbu ne apie popiežių Pranciškų). Mažu ir pats su ta „lavandų mafija“ būsit susijęs?

Unknown rašė...

Taip, nepastebėti to, kas dedasi Bažnyčioje, nebeįmanoma. Bergoglio atvirai užtaria gėjus, sakydamas, jog reikia juos priimti tokius, kokie yra ("sakrali" modernistų frazė), duoti jiems saviraiškos galimybę ir pan.
Bažnyčia parduota sionistams, - štai iš kur naujas Evangelijos aiškinimas, visų klaidatikių priėmimas į Bažnyčią nereikalaujant atsiversti, Tradicijos atmetimas.
Pažįstu vyskupą, kuris trilinkas (modernistiškai, sionistiškai ir sektantiškai) lankstosi Bažnyčios pirkliams, kad tik įtiktų, naudodamasis savo ganytojiška valdžia ir kvailindamas savo aveles tokiais dalykais, kad kvapą gniaužia. Ir gerai - kas aklai paklūsta ir nesidomi tuo, ką Dievas iš tiesų apreiškė, atsakys pats prieš Jį. Man keista, kad katalikai, apakinti popiežiaus menamo autoriteto, lig šiolei nenori skirti blogo paklusnumo nuo gero nepaklusnumo.

glorija rašė...

Atsiprašau, už įveltas klaidas, - gi dabar XXI-amžius.

glorija rašė...

Tai nori pasakyti, kad Tikros evangelijos nėra, Tikro šv.Rašto aiškinimo nėra ir iki šiol Bažnyčios Tėvai dirbo bergždžiai!? Vadinasi, peršasi mintis - kam man ta bažnyčia, evangeliją galiu aiškinti kaip sau noriu, tikėt kaip niriu. Šiaip KB link to ir eina - ateina viena Galva, kalba vieną, ateis kita, kalbės kitą. Čia kelnes ragins nusimauti, čia vėl lieps užsimauti.

glorija rašė...

Mes ir Kristaus Tikro, einančio Laisvės alėja, nesame matę, vadinasi... Va tas "kitokios evangelijos" skleidimas ir atitolino, papiktino tikinčiuosius, - na "netikra" ta ponia, kuri kiekvieną dieną pirštinaites keičia. Vertinu pastovias, stabilias vertybes, teisingas vertybes. Aš į tamstos, Anonimiškas, mišias tikrai neičiau, vos tik išgirsčiau tokį pasisakymą.

SmikiZ rašė...

Matote, per tiek laiko įsitvirtino gana stiprus ultramontanizmas, ypač, kai nuo XIX a. vid. iki XXI a. pr. popiežiai išties buvo neeilinės asmenybės. Tad daug katalikų užmiršo, kad nė viename Tikėjimo simbolyje (arba išpažinime) nėra teiginio „Tikiu į popiežių“ ar „Tikiu į viską, ką pasako popiežius“. :) Kur jau ten suprasti ir žinoti, kas yra blogas ir geras paklusnumas :)

Ultrakrikscionis rašė...

Ar ne Kristus pasake, eikite ir melskites i tamsiausia uzkampi? Ar tai neduoda suprast, kad nelabai ir turetu rupeti Ka visokie bergogliai tauzija ?

linalk rašė...

kurį portalą beatsiversi, visur pilna antikatalikiškų, antipopiežiškų rašliavų ir tuo labai besidžiaugiančių komentatorių..Visi labai gerai žino, kad popiežius baisuoklis, o Bažnyčia - supuvusi...o kažkam puota ..

ale, rašė...

Dangstė..? Lyg tai turėjo triūbyti visais trimytais ir varpais skalambyti, kaip, neva, viskas blogai, patarkite, ką daryti, gal Kristaus Bažyčią uždaryti?
- O gal užsičiaupkite, velniai, be jūsų voplių bus viskas gerai.

Rasa rašė...

gal tu durnas ar tokiu apsimeti?? bent jau Vigano laišką perskaitei? Ten atsakyta į visus tavo iškeltus klausimus. O gal angliškai nemoki, tada vargšeli skaityk, ką tau bernardinai.lt papasakos, jie tave apšvieš ir į LGBT karalystę nuves:)

Niekas nekalba apie skalambijimą visais varpais ir trimitais, juk galima tyliai sumažinti iškrypėlio kardinolo įtaką ir galią, kaip ir padarė popiežius Benediktas XVI, bet Bergoglis šio iškrypėlio įtaką visapusiškai padidino ir tai yra faktas, kurio tik akli stabų garbintojai nemato ir nesupranta.

glorija rašė...

Bernardinai.lt uždarė komentarų skyrelį, visos cypdavatkės susirinko su savo moralais čia. Beje, juk jūsų papa moko kitų neteisti ir nesmerkti... laisvė... Nesilaikot papos mokymo, mieli mano. Melskitės, kad bergoglijui, čia, Lietuvoje, bloga nuo mūsų nepasidarytų :)

Unknown rašė...

Niekas nesidžiaugia, bet juk nebe XV amžius, interneto laikai, nebenuslėpsi. O kai bažnytininkų nusikaltimai iš visų pusių bado akis, ir dar šiurpiai, turime pagrindo suabejoti, ar tokiems ganytojams reikia paklusti. Pvz., ką jūs darote su tokia informacija: http://ru.truthngo.org/%d0%bf%d0%b5%d0%b4%d0%be%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d1%8f%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b5%d1%82%d1%81%d1%8f-%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%82%d1%8a%d0%b5%d0%bc%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%b9-%d1%87%d0%b0%d1%81/ ???

Pikc rašė...

Va, kaip tik propagandinio kacapstano brudo iš "dūchovnų skriepū" kloakos čia ir betrūko. Pati ta fauna, kuri kitus moralizuoti ir dvasingumo mokyti gali. :D
O ką su tokia "informacija" daryti, akivaizdu: "nuleisti vandenį" - ir tegul plaukia ten, kur jai ir priklauso būti. ;)

Unknown rašė...

Ten buvo ir straipsnių anglų k. (nuorodose). Mielai viską nuleisčiau, bet toji "fauna", deja, turi daugiau ir gilesnės patirties nei pats, augantis floros terpėje, gali įsivaizduoti.

Rasa rašė...

Nerandu jokių straipsnių anglų kalba, deja. Bet šiaip šiuo atveju gaunasi, kad vienas apie batus, o kitas apie ratus, nes šiuo konkrečiu atveju, tai jokia pedofilija net nekvepia, nes seminaristai ir kunigai visgi jau yra ne vaikai ir viskas vyksta be preivartos prievartos, savo noru. Tiesiog kaip jaunas aktores ar menininkes jų nusenę "mokytojai" provokuoja daryti karjerą per lovą, taip ir JAv kardinolas siūlydavo seminaristams ir kunigams daryti karjerą per jo miegamajį. Kriminalo ypatingo čia kaip ir nėra, bet moralės požiūriu, nekalbant jau apie Viešpaties mokymą ir kunigų duodamus skaistybės įžadus, iškrypėlis kardinolas ir jo dangstytojai pasirodo labai nekaip:)

Rasa rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
glorija rašė...

Prisijungsiu prie Rasos komentaro. Siūlau pažiūrėti prieš miegą YouTube filmą "Naujoji Pasaulio Religija" :) Ne katalikų kurtas, bet yra neblogų įžvalgų, pastebėjimų, kurie, manau, teisingi.

Unknown rašė...

Nuorodos paslėptos tekste po žodžiais mėlyna spalva. Bet tiek to, nebenoriu ir aš po tą mėšlą kapstytis.

Anonimiškas rašė...

Vilkas avies kaily... Ne tik antikrikščioniškas, bet ir nečystas. Europos islamizuotojas. Todėl ir turėjo atsistatydinti Benediktas XVI, nes buvo aišku, kad jis niekada nepritars tokiam krikščionybės naikinimui Europoje. O šitas politikams pats tas jų propagandos ruporas.

Anonimiškas rašė...

Malonu kad neabejingi komentatoriai bažnyčios tiesoms (Evangelinėms tiesoms ) Trumpai išsireiškus kaip kova už piliečių saugumą turi savo laiko kovos priemones, taip ir moralė keičia savo kovos būdus. Lietuviškai tai manau būtų taip okupacijos metais dvasininkai pasiekdavo karjierą žmonėms suprantant, kad nesikišti į politiką, t.y būti "raudonu" dvasininku, dabar karjiera padaroma per lovą. Tą patvirtina ne vienas faktas, kai dengdami vieni kitus pasidaro sau ir vyskupus ir kardinolus. Tai manau ir buvo priežastis Vatikane greičiau laukti Šv. Tėvo Jono- Pauliaus II mirties, ir "išgrūsti" į pensiją Šv. Tėvą Benediktą XVI, kad pastatyti numatytą.

Unknown rašė...

Vienas gruzinų šventasis (Gavriilas Urgebadzė) moko: "Dvasininką reikia išsirinkti pačiam, o išsirinkus - paklusti jam. Bet jeigu jis pradeda mokyti erezijos - bėgti nuo jo kaip nuo ugnies".
Mums būtų visai ne pro šalį paklusti šitam sveiko proto pamokymui! Nesvarbu, ar tai į nuodėmę įklimpęs popiežius, rodantis blogą pavyzdį, ar tai vyskupas, lengvabūdiškai mokantis girti klaidingą tikėjimą ir tuo niekinti savąjį, ar tai būtų susipainiojęs savo pažiūrose kunigas - tokiems nedera paklusti! Aklas paklusnumas, kaip ir abejingumas tam, kuo tikime, niekada nepateisinamas.

Rasa rašė...

Vakar skaitinėjau naujienas iš užsienio ir atrodo, kad atkapstoma vis daugiau. Pasirodo JAV kardinolas Kevinas Farelis, kuriam Bergoglis paskyrė atsakingas pareigas (Prefect of the Dicastery for the Laity, Family and Life) šešis metus gyveno tuose pačiuose apartamentuose kartu su liūdnai pagarsėjusiu kardinolu McCarrick ir netrumpa laiką su tuo iškrypėliu glaudžiai bendradarbiavo, nors dabar apsimeta niekuomet nieko nežinojęs apie McCarrick "pomėgius".
Bet vis labiau yla lenda iš maišo ir matyt viskas greitai nenurims.
https://onepeterfive.com/a-new-bombin-the-vatican-italian-daily-teases-cdf-dossier-on-cardinal-kevin-farrell/

Bernardinai matyt irgi jaučia pasikeitusius vėjus ne Bergoglio naudai ir šiandien pateikė naują straipsnį, kuriame pakankamai išsamiai svartoma, kas vyksta ir kaip į tai reaguoti, o ne kaip visada propaguojamas bukas ir aklas sekimas paskui Bergoglį ir jo iškrypėlių Co.
Gera naujiena, kad žiurkės bėga iš skęstančio laivo:)

Rasa rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Rasa rašė...

https://www.lifesitenews.com/news/francis-ignored-covered-up-abuse-in-argentina-before-becoming-pope-german-d

Francis ignored, covered-up abuse in Argentina before becoming pope, documentary alleges

Unknown rašė...

Gerą straipsnį (irgi iš LifeSiteNews) įsidėjo mūsų fsspx: https://fsspx.lt/straipsniai/naujuju-misiu-ir-1969-1975-m-liturgijos-reformos-problemos/rysys-tarp-liturginio - apie modernistinės dvasios žaismus ir tikinčiųjų skriaudimą.
Aš iš savo praktikos atmenu, kai kartą vyskupas, susikvietęs į susirinkimą moterėles, ėmė su jomis žaisti "liturgiją": suteikė joms progą laiminti jį. Buvo daug juoko. Aš sakyčiau, kad kvailo. Nors iš pažiūros tai atrodė nekaltas žaidimas, bet iš Dvasios pozicijų tai buvo savo vyskupiškos galios žeminimas - vyskupiško palaiminimo sulyginimas su pasaulietiniu. O paskui jie stebisi, kodėl menksta tikėjimas! Ir priversti daryti nuolaidas. Tai yra kelias žemyn laiptais.

P. Kwasniewskis, baigdamas straipsnį apie tuos liturginius žaidimus, rašo: "Taip pat sakome geriems ir šventiems kunigams: tęskite taip ir toliau. Mylėkite šventąją liturgiją, aukokite ją pagarbiai, pamaldžiai, tyliai ir gražiai. Veskite mus į rytus, link Viešpaties. Atminkite ir branginkite mūsų katalikišką paveldą. Šitaip jūs paskatinsite tikrą pokytį Bažnyčios kultūroje".
Manau, ne tik kultūroje, bet svarbiausia dvasioje. Ir jei jau eiti į rytus, tai iki galo. Grįžti iš vakarų mažiausiai kokį tūkstantmetį. Gal ne taip?

item