Medikų darbo užmokestis bus didinamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto rezervo lėšų

Medikų darbo užmokestis bus didinamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo lėšų. Už tai balsavo dauguma sveika...

Medikų darbo užmokestis bus didinamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rezervo lėšų. Už tai balsavo dauguma sveikatos apsaugos ministro sudarytos darbo grupės narių, š. m. spalio 17 d. susirinkusių į pirmąjį savo posėdį. Jame buvo diskutuota dėl PSDF rezervo lėšų paskirstymo ir prioritetų.

Tokią darbo grupę, kurią sudarytų Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės ligonių kasų, gydymo įstaigų vadovų asocijuotų struktūrų, Prezidentūros, medikų profesinių sąjungų atstovai,  suburti pasiūlė Seimo nariai Asta Kubilienė ir Darius Kaminskas.

Sveikatos apsaugos ministro sudaryta darbo grupė nutarė, kad medikų darbo užmokesčio didinimui reikia skirti ne mažiau 50 proc. nuo galimų naudoti PSDF rezervo lėšų, be to, sutarė, kad būtina atlikti asmens sveikatos priežiūros paslaugų, apmokamų iš PSDF biudžeto, prioritetų peržiūrą, o taip pat atsižvelgti į Valstybės kontrolės dėl 2016 metų PSDF valstybinio audito nustatytas išvadas.

Planuojamas 2018 metų  PSDF biudžeto projektas kitais metais sudarys 1,75 mlrd. eurų. Tai yra 11 proc. arba apie 173 mln. eurų daugiau, lyginant su šių metų patvirtintu biudžetu.


Susiję

Ekonomika 3297259556913921808
item