Popiežius reiškia susirūpinimą kai kurių katalikų ksenofobija

Skaitytojų dėmesiui skelbiame dar vieną šokiruojantį popiežiaus Pranciškaus pareiškimą, savo vartojamu žodynu ir požiūriu į migraciją, ku...

Skaitytojų dėmesiui skelbiame dar vieną šokiruojantį popiežiaus Pranciškaus pareiškimą, savo vartojamu žodynu ir požiūriu į migraciją, kultūrinės bei religinės tapatybės saugojimą idealiai sutampančiu su naujųjų marksistų pasisakymais.

***

Penktadienio vidudienį popiežius Pranciškus priėmė kelias dešimtis vyskupų, kunigų, vienuolių ir pasauliečių iš visos Europos, savo šalyse atsakingų už migrantų sielovadą ir už pagalbą į jų šalis iš svetur atvykstantiems migrantams. Popiežiaus priimti asmenys dalyvavo Romoje vykusiame pasitarime, kurį surengė Europos Vyskupų konferencijų taryba.

„Masinės migracijos srautai, jų įvairovė ir sudėtingumas, sukėlė rimtą krizę ir atskleidė, kad yra nepakankamos lig šiol taikytos migracijos politikos bei migrantų apsaugai priimtos tarptautinės konvencijos“, sakė popiežius Pranciškus, tuo pat metu pabrėždamas, kad Bažnyčia turi likti ištikima savo misijai „mylėti Jėzų Kristų visuose vargšuose ir atstumtuose žmonėse“. Šiai kategorija, sakė popiežius, tikrai priklauso migrantai ir pabėgėliai.

„Brangieji broliai ir seserys, - kalbėjo Pranciškus, - neslepiu, kad man kelia susirūpinimą netolerancijos, diskriminacijos ir ksenofobijos ženklai, kuriuos matome įvairiuose Europos regionuose. Dažnai juos nulemia nepasitikėjimas ir kito, nepažįstamo žmogaus, užsieniečio baimė. Dar didesnį susirūpinimą kelią liūdnas konstatavimas, kad mūsų katalikų bendruomenėms nesvetimos tokios gynybos ir atmetimo reakcijos, teisinamos aiškiai neapibrėžta „moraline pareiga“ saugoti savo kultūrinę ir religinę tapatybę“. Popiežius priminė, kad Bažnyčia pasklido po visus žemynus kaip tik „migruojančių“ misionierių dėka, kurie skelbė Jėzaus Kristų išganymo žinią visų kultūrų vyrams ir moterims. Popiežius pripažino, kad Bažnyčios istorijoje neišvengta ekskliuzyvumo ir kultūrinio uždarumo pagundų, tačiau Šventoji Dvasia padėjo jas įveikti, padėdama būti atviriems kitam žmogui, suprasti atvirumą kaip galimybę augti ir save praturtinti.


Susiję

Popiežius Pranciškus 3920581907749094002

Rašyti komentarą

34 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo,šitas buvo geras.Dabar laukiu, kada šitas pop popiežius apie homofobiją ir islamofobiją prabils.

Anonimiškas rašė...

Nuotraukoj panasu kujis su pjautuvu:),o gal tokia ideja ir buvo?

Anonimiškas rašė...

Geras, tikrai. Kas žino, gal pakomentuotumėte?

Pikc rašė...

Čia komunistuojančio Bolivijos prezidento Evo Moraleso Dovana Bergolijui vizito proga. Išdidinus nuotrauką matosi, kad Bergolijus dar ir pakabuką su tokiu pačiu atvaizdu pasikabinęs. Tai yra jėzuito Luiso Espinalio, kuris vėliau "susirgo" marksizmu, "mianas" - beje, neblogai atspindintis dvasinį Espinalio iškrypimą. Trumpa apžvalga: https://www.theguardian.com/world/2015/jul/13/pope-francis-communist-crucifix-gift-bolivia

Anonimiškas rašė...

Geras, neturiu žodžių ..skaudu ir tiek.

Pikc rašė...

Skaudu būtų, jei būtų netikėta - dabar gi tas (neo)komuniaga nieko naujo nei pasakė, nei padarė.

Anonimiškas rašė...

Ar galėtumėte man paaiškinti, ką tas popiežius laiko rankose? Mane jau labai didelis nerimas seniai ima dėl šio popiežiaus.

Anonimiškas rašė...

Nieko nuostabaus, juk buvo net ir "kolardkę" užsisegęs... nu tipo negalėjo įžeisti Rusijos delegacijos, kai jam ją davė. Tai reik manyt kokie satanistai pasiūlys Bahometo žvaigždę, tai manyk, kad Pranciškus ir pamanys "nu kas čia tokio - tolerancija uber alles".

Anonimiškas rašė...

Teisingai, kolega Pikc. Viską galima sužinoti, per Google ieškant žodžių communist crucifix.

Anonimiškas rašė...

„...visų kultūrų vyrams ir moterims.“ — Kol nepaminėjo trečiosios lyties, tol dar vilties yra.

Anonimiškas rašė...

O aš neslėpsiu, kad mane išgąsdino žemės drebėjimai, vykę taip arti Šventojos Sosto.

Pikc rašė...

O gal jis turėjo omeny ne tik BIOLOGINES lytis, bet ir genderinius "vyrus" ir "moteris"? Gi, kiek suprantu, kalbėti dviprasmybėmis jis mėgsta. ;)

Krikščioniškas dizainas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Įdomu, ar komentuojantys - katalikai? Kokie konkretūs popiežiaus žodžiai jums atrodo "neomarksistiniai"? - Ar mylėti kiekvieną žmogų nepaisant, kas jis yra? Ar Jėzus neatidavė savo gyvybės už mus visus, kai dar buvome nusidėjėliai??? Ar politika yra pirmiau nei krikščioniška sąžinė? Labai nuvylė propatria.lt naujas kursas... o laikiau šį portalą giliai (esmingai) krikščionišku...

Unknown rašė...

Mylėti reikia teisingai, nes meilė be tiesos tuščias dalykas. Komentatoriai gal oficialiai ir nekatalikai, tačiau dauguma komentuoja teisingai. Žr. išlaisvinimo teologija, pop. Pranciškaus giesmės Liuciferiui ir pan. Daug rašyti negaliu, nes mano komentarų nepraleidžia.

Pikc rašė...

Nuvylė, nes tikėjotės liberastijos, kurios čia, suprantama, nėra. ;)
P.S. Tolerastijoje nėra NIEKO krikščioniško. ;)

Anonimiškas rašė...

Gerb Pikc, Jums tikrai mažiau laiko susiorientuoti reikia, kadangi ne kartą esate deklaravęs, kad nesate religingas. Žmonėms, kurie mėgina gyventi katalikišką gyvenimą, yra sunkiau. Jausmai dviprasmiški. Viena vertus, pasitikėti bažnyčia - kuo gi daugiau? Vienas pats sau gali daug ko prisiinterpretuoti Šv. Raštą skaitydamas. Be to, turi būti nuolankus ir dalykus, kurie popiežiaus elgesyje atrodo nepriimtini, nurašai savo ribotumui. Bet ateina momentas, kai ateina metas pasakyti, kad mėginimai pateisinti popiežių nebeveikia. Ir ši akistata su savo sąžine gąsdina. Todėl įtariu, kad daugybė yra tokių tyliai kenčiančių ir abejojančių. Tiesiog pasimetusių.

Pikc rašė...

Suprantu - bet tada čia tikrai rimta problema. Gi, jei neklystu, krikščionybėje yra standartinė seka "nuodėmės pripažinimas > atgaila ir pasižadėjimas nenusidėti > nuodėmės atleidimas". Išmetus du pirmus dėmenis, lieka iš esmės skatinimas pasilikti nuodėmėje - o tai akivaizdžiai ANTIkrikščioniška. Nieko keisto, kad tokia antikrikščioniška RKB "viršūnėlių" politika (dar morališkai tikinčius terorizuojant "koks tu krikščionis, jei drįsti manyti kitaip?") skatina tikinčiųjų sumaištį ir pakrikimą - juolab, kad ji antrina agresyviai ateistinių liberalų retorikai. Ir tada kyla paprastas klausimas: "cui bono?". Drįsčiau spėti, kad atsakymas į šį klausimą tikinčiam žmogui KUR KAS įdomesnis, negu pasauliečiui. ;)
P.S. Taip, aš nesu tikintis, bet aš jokiu būdu nesu PRIEŠIŠKAS tikėjimui (čia taip bandau paaiškinti, kodėl, nebūdamas religingas, diskutuoju religinėse temose :)).

Neilas rašė...

Tai mano kraujas, kuris už jus ir už DAUGELĮ išliejamas nuodėmėms atleisti.. Parašiau žodį daugelė žodį didžiosiom raidėm, nes toks turi būti vertimas, tačiau jį klaidingai pakeitė žodžiu "visiems". Jėzus aukojosi ant kryžiaus ne už visus, bet už daugelį.

Anonimiškas rašė...

Didysis įsakymas: "... mylėk savo artimą, kaip save patį" Tai nereiškia, kad artimą reikia mylėti daugiau negu save. Tuo noriu pasakyt, kad jei musulmonai bėga į europą tam, kad skerst europiečius, kodėl mes turime kentėti ir šypsotis. Tai juk tam tikra prasme yra karas..

linalk rašė...

vargšai jūs žmonės, komentatoriai..Ir dar, garantuotai, turintys savų pabėgėlių iš Lietuvos...Kodėl bėga lietuviai? Kas juos veja? Kodėl tylit

Unknown rašė...

Visa Rytų Europa bėga, atidarius sienas. Tad Lietuva ne išimtis šiose materialinio gerbūvio gaudymo lenktynėse. O šitas popiežius yra intelektualiai atsilikęs dėl savo kilmės ir išsilavinimo. Šv. Rašte daugybė dviprasmybių ir dar daugiau galimybių jas interpretuoti pagal savo požiūrio kampą. Bėda tik tame, kad katalikams popiežius yra neklystantis ir šv. dvasios vedamas asmuo. Į WC - taip pat.

Unknown rašė...

Man įdomi Pikc pozicija: nėra tikintis, bet jokiu būdu nėra PRIEŠIŠKAS tikėjimui. Jei ne priešiškas, tai kodėl netikintis?

Pikc rašė...

Vargšai žmogeliai, niekaip "neįkertantys", kad ekonominiai migrantai nėra jokie "pabėgėliai". ;)

Pikc rašė...

Bet juk nėra tik dvi kategorijos žmonių - tikintys ir religijos priešai.

Unknown rašė...

Na gerai, tarkim, ieškantis. ??:)

Pikc rašė...

Kad nelabai - aš tiesiog prašalietis. Vertinu religiją kaip įrankį visuomenės nužmogėjimui stabdyti ir simpatizuoju jai jos akistatoje su gyvulėjimo šalininkais (liberal-neomarksistais). Tam nebūtina pačiam tapti tikinčiu.

Unknown rašė...

Komunistai irgi kūrė tobulą visuomenę, vadovavosi tauriais šūkiais "Laisvė, lygybė, brolybė", "žmogus žmogui - draugas, bičiulis, brolis", "Kas nedirba, tas nevalgo" ir pan. Tai irgi gali būti laikoma "kaip įrankis visuomenės nužmogėjimui". Be to, iš pažiūros nemažai tikinčiųjų atrodo daug blogesni už netikinčius. ??

Unknown rašė...

praleidau ž. "stabdyti". "nužmogėjimui stabdyti".

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Nesuprantu, kaip popiežius gali priimti nukryžiuotą Kristų ant kūjo, padais atsirėmusį į pjautuvą, tai bolševikų-antikristų simboliai, kaip gali praleisti tokią dovaną, juk derinama iš anksto. Trūksta žodžių popiežiaus elgesiui.

Anonimiškas rašė...

Puiki įžvalga.

Pikc rašė...

Priima, nes ideologiškai priimtina. Kas čia tokio keisto, kad neomarksistas Bergoglio neomarksistinį "mianą" (nors, teisybės dėlei, tas mianinykas vis dėlto buvo "atsivertėlis" marksistas - bet iš esmės, tas pats š...) priima? Keista būtų, jei nepriimtų. :)

Anonimiškas rašė...

Krikščionys reiškia susirūpinimą, kad popiežius nereiškia susirūpinimo dėl krikščionių žudymo musulmoniškose šalyse. Vis tik skaitom apie jo susirūpinimą islamo kariais.

item