Turkija vėl grasina leisti migrantams užplūsti Europą

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu televizijai CNN pareiškė, kad jo šalis yra pasiruošusi ir vėl leisti migrantams pa...

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu televizijai CNN pareiškė, kad jo šalis yra pasiruošusi ir vėl leisti migrantams patekti į Europą, jei turkams nebus leista keliauti į Europos Sąjungos šalis be vizų.

Ministro teigimu, prieš metus priimto susitarimo nesilaikymas iš Europos Sąjungos pusės skatina Turkiją svarstyti apie laisvą leidimą migrantams kirsti Turkijos ir Graikijos sieną.

Turkija Europos Sąjungai pristatys galutinį pasiūlymo tekstą ir „arba jis visas bus atšauktas - tiek vizų tvarkos liberalizavimas, tiek migrantų susitarimas - arba visas bus priimtas“.

Tai jau ne pirmas Turkijos grasinimas daugiau nebesulaikyti migrantų nuo patekimo į ES, kas galimai atvertų kelią daugiau nei 3 milijonų migrantų antplūdžiui į Europą.

Šalis išnaudojo migrantų krizę, spausdama Briuselį leisti Turkijos piliečiams patekti į Europą be vizų. Tai Turkija laiko pirmu žingsniu link šalies narystės Europos Sąjungoje.

Praeitų metų kovą Turkija ir ES sudarė susitarimą, pagal kurį Turkija turėjo sustabdyti migrantų antplūdį į Europą, o mainais už tai gauti milijardus eurų paramos bei bevizį režimą trumpojo laikotarpio vizitams į ES šalis.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 6781143439313462887

Rašyti komentarą

item