Popiežius Pranciškus pasmerkė lytinį vaikų švietimą

Antradienį, rugpjūčio 2-ąją, paskelbtoje ataskaitoje apie susitikimą su Lenkijos vyskupais popiežius Pranciškus apgailestauja, jog „moky...


Antradienį, rugpjūčio 2-ąją, paskelbtoje ataskaitoje apie susitikimą su Lenkijos vyskupais popiežius Pranciškus apgailestauja, jog „mokykloje mes mokome vaikus – vaikus! – kad kiekvienas gali pasirinkti lytį“.

Šis pokalbis vyko trečiadienį, liepos 27-ąją, kai pontifikas Krokuvoje pradėjo savo penkių dienų vizitą. Popiežius mano, kad „mes gyvename laikotarpiu, kai siekiama sunaikinti žmogų kaip Dievo paveikslą“.

Ataskaitoje kritikuojami veikalai, kuriuos parengė „žmonės ir institucijos, skiriančios pinigų“, bet daugiau detalių nepateikiama. Pasak jo, šie darbai yra „ideologinė kolonizacija“, remiama „labai įtakingų šalių“. Kurias šalis jis turi omeny, nepatikslinama. „Tai baisu“, – popiežius neslepia savo susirūpinimo.

„Tai – nuodėmės prieš Dievą Kūrėją era“

„Kolonizacijos“ idėja jo kalbose nėra nauja – 2015 metų kelionėje po Azijos šalis popiežius apie tai jau buvo užsiminęs.

Savo pokalbio Krokuvoje metu popiežius Pranciškus pacitavo ir savo pirmtaką popiežių Benediktą XVI, gyvenantį Vatikane. „Jis man ne kartą yra sakęs: ‚Jūsų Šventenybe, tai – yra nuodėmės prieš Dievą Kūrėją laikas. [...] Dievas sukūrė vyrą ir moterį. Dievas sukūrė būtent tokį pasaulį, o mes darome priešingai‘.“

Lemonde.fr vertė Ramutė Bingelienė

Susiję

Religija 7397860630021997277
item