Bent du teroro atakose Paryžiuje dalyvavę užpuolikai registravosi pabėgėliais Graikijoje

Du vyrai, kuriuos Prancūzijos policija sieja su teroro atakų virtine Paryžiuje, anksčiau šiais metais užsiregistravo pabėgėliais Graikij...


Du vyrai, kuriuos Prancūzijos policija sieja su teroro atakų virtine Paryžiuje, anksčiau šiais metais užsiregistravo pabėgėliais Graikijoje, šeštadienį patvirtino graikų policija.

Prancūzijos institucijos paprašė graikų teisėsaugos patikrinti vieno vyro pasą ir pirštų atspaudus, taip pat kito vyro pirštų atspaudus, įtariant, kad jie anksčiau registravosi Graikijoje, per kurią į Europos Sąjungą patenka daugiausiai pabėgėlių iš Sirijos.

Bent vienas Sirijos pasas buvo rastas prie vieno iš septynių užpuolikų, žuvusių per smurto bangą penktadienio vakarą, palaikų.

Graikijos piliečių apsaugos ministras Nikosas Toskas savo pranešime nurodė, kad vienas tų vyrų spalį buvo užregistruotas Lero saloje.

„Patvirtiname, kad (Sirijos) paso savininkas atvyko per Graikijos salą Lerą spalio 3 dieną, kur buvo užregistruotas pagal ES taisykles“, – nurodė jis.

Prancūzijos policija informavo, kad tas pasas buvo rastas „netoli vieno iš užpuolikų kūno“, atliekant tyrimą po penktadienio vakarą įvykdytos virtinės išpuolių – prie koncertų rūmų „Bataclan“, kur buvo nužudyti 82 žmonės.

To paso autentiškumas tikrinamas, bet jo suradimo faktas tikriausiai patvirtina ryšį su Sirija, kuris buvo viena iš prielaidų, pareigūnams tiriant atakas šešiose Paryžiaus vietose.

Vienas graikų policijos šaltinis sakė, kad antrasis vyras taip pat buvo užregistruotas Graikijoje, o televizija „Mega“ pridūrė, kad tai irgi įvyko Lero saloje rugpjūtį.

Europos Sąjungos saugumo tarnybų pareigūnai jau seniai nuogąstavo, kad džihadistai gali pasinaudoti masiniu migrantų antplūdžiu – daugiausiai iš karo krečiamos Sirijos, kuris Bendrijoje labai paaštrėjo nuo šių metų pradžios.

Susiję

Pasaulis 8233685561148375723
item