Australijos vyskupai kviečiami pasiaiškinti dėl diskriminacijos prieš vienalytes „santuokas“

Transvestitas M. Delaney Visi Australijos vyskupai buvo iškviesti į diskriminacijos atvejus nagrinėjančią komisiją pasiaiškinti dėl įta...

Transvestitas M. Delaney
Visi Australijos vyskupai buvo iškviesti į diskriminacijos atvejus nagrinėjančią komisiją pasiaiškinti dėl įtariamos diskriminacijos prieš vienalytes „santuokas“.

Šią vasarą Australijos vyskupų konferencija išplatino lankstinuką, pavadinimu „Nežaiskite su santuoka“. Lankstinuke buvo siekta apginti autentiškos santuokos esmę, jis buvo išdalintas 12 tūkstančių katalikų šeimų Tasmanijoje.

Rugsėjį Australijos pirmasis į valtybines pareigas kandidatuojantis transvestitas Martine Delaney viešai pasmerkė šį vyskupų platinamą lankstinuką kaip „neapskaičiuojamą žalą vaikams“. Delaney paskundė vyskupus diskriminacijos atvejus nagrinėjančiai komisijai, reikalaudamas, jog Australijos vyskupų konferencija būtų tiriama dėl diskriminacijos.

Šią savaitę kontrolierius pranešė, kad byla buvo priimta. Vyskupų konferencijai buvo skirta 21 diena atsakyti į komisijos kaltinimus.

Arkivyskupas Porteous, kuris buvo pagrindinis šio lankstinuko platinimo koordinatorius, išplatino pareiškimą, kuriame teigia:

„Gailiuosi, jei kažką įžeidžiau, ir dirbsiu kartu su komisija, kad išspręstume šį reikalą. Intencija buvo informuoti ir užtikrinti, kad katalikų bendruomenė žino, koks yra mūsų mokymas apie santuoką.“

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją



item