Penktadienį Seime vyks konferencija, skirta sovietų genocido Lietuvoje įvertinimui

Skaičiuojame 26-uosius atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės metus, tačiau istorinės atminties politika dar nėra viena iš svarbiausių valst...


Skaičiuojame 26-uosius atkurtos Lietuvos Nepriklausomybės metus, tačiau istorinės atminties politika dar nėra viena iš svarbiausių valstybės ir Tautos stiprinimo politikos dalių. Nėra nei moraliniu, nei teisiniu požiūriu išsamiai ir deramai įvertinta sovietų okupacinį režimą palaikiusių institucijų ir organizacijų veikla.

Todėl 2015 m. gegužės 22 d., penktadienį, 10 val. LR Seimo Kovo 11-osios Akto salėje kviečiame į konferenciją „Lietuvos gyventojų sovietinio genocido organizatoriai ir vykdytojai: istorinis, moralinis ir teisinis atsakomybės įvertinimas“. 

Šios konferencijos tikslas – pakviesti diskusijai politikus, teisininkus, dvasininkus, istorikus, kariškius ir patriotinių visuomeninių organizacijų atstovus, siekiant Lietuvos komunistų partijos Centro komitetą, visą vadovaujantį miestų ir rajonų komunistų partijos bei komjaunimo vadovų aparatą įvardyti kaip nusikalstamas, represines organizacijas, vykdžiusias Tautos genocidą ir nusikaltimus žmogiškumui, pagerbti aukų atminimą, tęsti prieš 15 metų Tarptautinio Vilniaus visuomeninio tribunolo „Komunizmo nusikaltimų įvertinimas“ pradėtą darbą.

Konferenciją rengia Lietuvos Respublikos Seimo Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisija ir Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga. 

Būtina registracija el. paštu [email protected] arba tel. 8 5 239 6561.

Susiję

Įvykiai 5189833352521928350

Rašyti komentarą

item