Seime vyks spaudos konferencija „Ginkime konstitucines vertybes“

2014 m. gegužės 7 d. 10.30 valandą Lietuvos Respublikos Seime rengiama spaudos konferencija tema „Ginkime konstitucines vertybes“. Konf...



2014 m. gegužės 7 d. 10.30 valandą Lietuvos Respublikos Seime rengiama spaudos konferencija tema „Ginkime konstitucines vertybes“. Konferencijos rengėjai siekia paskelbti Lietuvos intelektualų ir nevyriausybinių organizacijų atvirą laišką kandidatams Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, kandidatams rinkimuose  į Europos Parlamentą, taip pat Lietuvos Respublikos rinkėjams.

Laiške rašoma, kad iš Vakarų pasaulio skubame perimti ne tai, kas vertingiausia, kas skatina mūsų valstybės atgimimą ir kultūrinę brandą, o tai, kas lėkščiausia, paradoksaliausia ir destruktyviausia. - Skaudu matyti, kai visuomenei diegiama laisvė – be atsakomybės, politika – be tautos interesų suvokimo, teisėtvarka – be  teisingumo, viešas bendravimas – be elementarios pagarbos žmogui. Mus gniuždo ne tik didžiausia emigracija. Šalyje įsiviešpatavo agresyvumas, žiaurumas ir panieka žmogui. Visuose socialiniuose sluoksniuose išplito kraštutinis egoizmas, nihilizmas, cinizmas, vulgarybių “kultūra”,- - teigiama intelektualų atvirame laiške. 

Anot intelektualų, juos į rinkėjus kreiptis paskatino stiprėjantis visuomenės pilietinis aktyvumas, vieši dvasininkų, įtakingų kultūros kūrėjų ir pavienių verslininkų pareiškimai imtis pilietinės atsakomybės už savo šalies likimą. 
Pažymima, kad 2013 m. lapkričio 26 d. krikščionių bažnyčių ir bendruomenių vadovai Lietuvoje jau pasirašė bendrą Memorandumą, kuriuo norėjo atkreipti visuomenės dėmesį į grėsmę šeimai, santuokos institutui, žmogaus teisei gimti ir gyventi, o tėvų teisei auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus.

Išvardinę svarbiausias visuomenės blogybes ir jų priežastis, laiško autoriai kviečia kandidatus Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, taip pat Seimo narius, Ministrą pirmininką ir visą Vyriausybę ištikimai saugoti šalies konstitucines vertybes, priimti ir įgyvendinti tik tokius įstatymus, kurie, saugotų gimtąją žemę, sudarytų sąlygas, kad žmonės pradėtų didžiuotis savo šalimi, užtikrintų tiesioginės demokratijos galimybes, stiprintų visuomenės pilietinį solidarumą, skatintų vaikų gimstamumą ir gintų tėvų teisę auklėti vaikus pagal savo pačių religinius bei dorovinius įsitikinimus, gintų šeimą, kaip svarbiausią visuomenės ląstelę, didintų atsakomybę už duotą žodį, priesaiką ir priimamus sprendimus. 
     
Jo autoriai nori atkreipti visuomenės dėmesį į dabartinės kartos moralinę atsakomybę už tautos išlikimą, paskatinti piliečius atsakingai balsuoti už būsimuosius politikus, už jiems patikėtą tautos ir valstybės likimą.
 - Mes neturime teisės likti pasyviais civilizacinės dramos stebėtojais, o privalome taptume savo tautos išlikimo, atsakingos laisvės bei pagrindinių žmogaus teisių gynėjais,- skelbiama laiške.

Tarp laišką pasirašiusiųjų - Lietuvos kino ir teatro aktorius Regimantas Adomaitis, rašytojai Vytautas Rubavičius, Vidmantė Jasukaitytė ir Eugenijus Ignatavičius, teisės profesoriai  Saulius  Arlauskas ir   Alfonsas  Vaišvila,   violončelininkė, profesorė Silvija  Sondeckienė,  dirigentas profesorius Saulius  Sondeckis, Kęstutis  Pukelis, Gediminas Merkys, Bronius Genzelis, filosofai Krescencijus Stoškus ir Romualdas  Ozolas,   pianistas, profesorius Leopoldas Digrys, dailininkė Gražina  Vitartaitė ir daugelis kitų visuomenei žinomų žmonių.

Susiję

Įvykiai ir renginiai 8135579675345460804

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tai kur rasti tą dokumentą apie kurį kalbama konferencijoje ir minima, kad jis yra labai paskleistas, na niekaip per paieškas neradau...

Anonimiškas rašė...

Atviras laiškas http://alkas.lt/2014/05/07/spaudos-konferencija-ginkime-konstitucines-vertybes-tiesiogine-transliacija/

item