Seime - visuomenininkų rengiamas forumas „Šeima ir vaikai ateities Lietuvoje“

Lietuvos politikams jau gerą dešimtmetį nesugebant patvirtinti šeimos politikos gairių, įvairios nevyriausybinės tėvų ir šeimų bei žmogau...


Lietuvos politikams jau gerą dešimtmetį nesugebant patvirtinti šeimos politikos gairių, įvairios nevyriausybinės tėvų ir šeimų bei žmogaus teisių organizacijos gegužės 22 d. 10 val. Lietuvos Respublikos Seimo Konferencijų salėje rengia nacionalinį forumą „Šeima ir vaikai ateities Lietuvoje“.

Kaip teigia vienas iš renginio iniciatorių Lietuvos žmogaus teisių asociacijos pirmininkas Vytautas Budnikas, pagrindinis renginio tikslas – aptarti santuokos instituto, šeimos konstitucinės sampratos, gyvybės apsaugos iki gimimo, vaiko ir tėvų teisių apsaugos bei kitas problemas, taip pat numatyti būtinas Lietuvos valstybinės šeimos politikos gaires.

„Jau senokai stebime politinės valios trūkumą priimti konkrečią ir nuoseklią šeimos politiką, kuri ypatingai tampa aktuali senstant mūsų visuomenei bei nesiliaujant piliečių emigracijai. Didžioji dalis visuomenės senai pavargo nuo to, kad šeima ir šeimos politika jau ilgiau nei dešimtmetį yra tapusi politikų neveiklumo įkaite. Tad suvokdami neapibrėžtą ir nepatikimą dabartinės šeimos Lietuvoje būklę ir būtinybę sukurti konstitucinį šeimos ir vaikų apsaugos mechanizmą, kuriuo būtų sustiprinta valstybės globa bei parama šeimai, įvairūs visuomenininkai pirmą kartą susibūrė ir nusprendė politikams pasiūlyti galimas šeimos politikos gaires“, - sako V. Budnikas.

Forume „Šeima ir vaikai ateities Lietuvoje“ pranešimus skaitys: Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatė, advokatė dr. Zita Šličytė, MRU prof. dr. Saulius Arlauskas, humanitarinių mokslų dr. Vytautas Rubavičius, psichologas, Lietuvos tėvų forumo narys Andrius Atas, VDU Santuokos ir šeimos studijų centro prof. dr. Birutė Obelienė,  Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacijos narys, psichiatras prof. Gitautas Vaitoška, Lietuvos žmogaus teisių koordinavimo centro, Studentų ateitininkų sąjungos bei kitų organizacijų atstovai.

Antra renginio dalis bus skirta Seimo frakcijų atstovų ir kitų forumo dalyvių pasisakymams bei diskusijai.

Renginys nemokamas, į jį iki gegužės 20 d. (imtinai) galima registruotis šiuo adresu: http://goo.gl/IFYcfW  (registracija reikalinga siekiant užsakyti leidimą patekti į LR Seimą. Įėjimas į forumą per Seimo III rūmus su asmens tapatybe patvirtinančiu dokumentu).

Susiję

Aktualijos 6244787530255966011

Rašyti komentarą

item