Vengrijos parlamento rinkimus triuškinamai laimėjo "Fidesz"

Balandžio 6 d. Vengrijoje vykusiuose parlamento rinkimuose valdančioji partija „Fidesz“, kuriai vadovauja šalies premjeras Viktoras Orb...



Balandžio 6 d. Vengrijoje vykusiuose parlamento rinkimuose valdančioji partija „Fidesz“, kuriai vadovauja šalies premjeras Viktoras Orbanas, laimėjo rinkimus į šalies parlamentą, vadinamą Valstybės Susirinkimu. Iškovojusi 133 mandatus (68,83 proc.), „Fidesz“ išsaugojo ir konstitucinę daugumą. Nuosekliai savo programines ir ideologines nuostatas įgyvendinusiai partijai triuškinančią pergalę pavyko iškovoti net ir po valdymo visą Europą ištikusios krizės metu. 

Išankstiniais duomenimis, suskaičiavus apie 99 proc. balsų išaiškėjo, kad antroje vietoje liko Vengrijos kairiųjų liberalų blokas, vienijamas Vengrijos socialistų partijos, gavęs 38 vietas (19,1 procento), į trečią vietą daug kam netikėtai išsiveržė dešiniųjų radikalų partija „Už Vengrijos ateitį” („Jobbik“), gavusi 23 vietas (11,56 procento), ketvirti liko žalieji, gavę 5 vietas (2,51 procento).

Vengrijos parlamentas yra sudaromas pagal mišrią sistemą: 106 iš 199 vietų jame paskirstomos vienmandatėse apygardose, o 93 vietos skiriamos  pagal partijų sąrašus.



Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Pasaulis 2444544337065713036

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

O šitie „Fidesz“ ar kartais ne konservatoriai. Jei jie konservatoriai tai gaunasi labai dideli nesutapimai su mūsų taip vadinamais konservatoriais. Ką daro ir "propaguoja" anie konservatoriai, to nenori daryti ir kritikuoja mūsų "konservatoriai". Tikriausiai suviklostė visai logiška situacija, kad anie turi daugumą parlamente, mūsiškiai turi tenkintis opozicijos vaidmeniu (mano nuomone ir tai jiems per daug gerai...).

item