Latvijos gyventojai skundžiasi dėl euro gerokai pakilusiomis kainomis

Latvijos vartotojų teisių gynimo institucijos šaliai įstojus į euro zoną ėmė gauti daugybę gyventojų nusiskundimų dėl nesąžiningai ar neti...

Latvijos vartotojų teisių gynimo institucijos šaliai įstojus į euro zoną ėmė gauti daugybę gyventojų nusiskundimų dėl nesąžiningai ar netinkamai keistų kainų ir bendro produktų vertės pakilimo. Apie tai penktadienį praneša "Reuters".

Naujienų agentūra "Interfaks" teigia, kad per pirmąsias tris 2014 metų dienas tarnybos gavo triskart daugiau skundų dėl euro nei nuo pat 2011 metų, kai naujoji valiuta pirmą kartą pasirodė šalyje. Daugelis šių skundų buvo pagrįsti: pažeidimus tarnybos aptiko 78 proc. atvejų.

Be kainų kilimo ir neteisingo valiutų keitimo taip pat latviai skundėsi atskirų pardavėjų veiksmais: šie nenurodo prekių kainų nei viena valiuta.

Šiuo metu Latvijoje pereinamasis laikotarpis: nuo 2014 metų sausio 1 d. šalis tapo 18-ąja euro zonos dalimi. Kainos parduotuvėse kurį laiką privalės būti rodomos abiem valiutomis, o skolą parduotuvėse pardavėjai duos tik eurais, taip bus siekiama kuo greičiau iš rinkos išstumti latus.

Šaltinis: www.respublika.lt

Susiję

Pasaulis 1243656616259779816

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonimiškas rašė...

O pas mus jau bandoma kitokiais dalykais privilioti mases prie euro.Kalbama apie progines monetas su vyciu ir t.t. Negi parsiduosime uz blizgucius?

Anonimiškas rašė...

Pro patria perspauzdina interfakso klastotes. Smagu.

Anonimiškas rašė...

Reuters irgi ką klastoja?

Anonimiškas rašė...

Reuters yra paprasta Rusijos, Kremliui tarnaujanti ziniu tarnyba. Labai patikima..

Anonimiškas rašė...

Aha, Reuters rusų, Kremliaus, įkurta dar 1851 m. D. Britanijoje. Pušį gaudai.

Anonimiškas rašė...

Pats pušį gaudai. Negi dar kam Lietuvoje neaišku, kad jei pučiama ne į Grybukės dūdą, tai jau ruskių sąmokslas. Per prezidento rinkimus visi ruskiai atsidurs savo vietoje - Galiai po padu.

Anonimiškas rašė...

Siuo atveju, Reuters perspaudino Interfax info. pirminis info saltinis - Interfax, Tenxencingai negatyviai nusvieciantis praktiskai visus Baltijos saliu socioekonominius ir politikos ivykius

Anonimiškas rašė...

Taip, taip, viskas, kas iš Rusijos - blogis, o kas iš Vakarų - gėris. Euras taip pat. Ane???

item