Kun. Robertas Grigas. Malda už Lietuvą

Gerasis ir gailestingasis Dieve, Kurį mes drįstame Tėvu vadinti, Tu sukūrei tautas ir įdiegei joms taurų laisvės bei teisingumo troškimą...


Gerasis ir gailestingasis Dieve, Kurį mes drįstame Tėvu vadinti, Tu sukūrei tautas ir įdiegei joms taurų laisvės bei teisingumo troškimą. Šiandien, atmindami mūsų tautos išbandymo dieną, dėkojame Tau, kad suteikei drąsos ir ryžto mūsų Tėvynės gynėjams.

Ačiū Tau, ištikimybės Dieve, kad Lietuvos vaikams, vyrams ir moterims, davei šviesos verčiau rinktis kančią ar mirtį, negu gyventi išdavystėje ir neteisybėje. Tavo ištikimųjų gyvenimo pamokos tegul mus drąsina ir įkvepia.

Ačiū Tau, istorijos Viešpatie Dieve, kad mūsų Tėvynės priespaudų šimtmečiais vis siuntei mums sąžiningų dvasios ir politikos žmonių, kurių vienintelis siekiamas pelnas buvo Lietuvos gerovė ir garbė. Tegul jų nesavanaudiškumas sugėdina nūdienos pareigūnus, vergaujančius godumo stabui ir drįstančius didintis sau algas vargstančios piliečių daugumos akivaizdoje.

Ačiū Tau, kryžiaus aukos Dieve, Kuris skelbei, kad nėra didesnės meilės, kaip gyvybę už draugus atiduoti. Dėkojame Tau už žuvusius, bet nepralaimėjusius – už Lietuvos partizanus ir tremtinius, už Sausio 13-osios ir Medininkų kankinius. Jų atiduotų gyvenimų dėka gyvena Nepriklausoma Lietuva. 

Mes prašome Tave, ateities Dieve, suteik jėgų ir mums visiems, Lietuvos laisvės ir garbės savanoriams, suteik jėgų ir meilės naujoms kartoms, kurios, didvyrių krauju atpirktos, gimė ir auga laisvoje Tėvynėje, kad būtume verti Tavo gerumo dovanų, Tavo didžiausios dovanos – laisvės kurti orią ir teisingą Lietuvą. Amen.

Vilnius, LR Seimas, savanorių rikiuotė 2014 01 12 d. 

Susiję

Robertas Grigas 409472360564192682

Rašyti komentarą

item