Kauno moksleiviai mokslo savaitės pradžią pradės Tautiška giesme

Nė dėl vieno sprendimo tiek daug politikų ketvirtadienį nesiregistravo diskusijoms Kauno miesto tarybos posėdyje, kiek dėl to, kuris nuo šio...

Nė dėl vieno sprendimo tiek daug politikų ketvirtadienį nesiregistravo diskusijoms Kauno miesto tarybos posėdyje, kiek dėl to, kuris nuo šiol reglamentuos mokyklose galimą tvarką kiekvienos darbo savaitės pradžioje - moksleiviams drauge su mokytojais sugiedoti Lietuvos valstybės himną. Tiesa, tvarkos aprašas - rekomendacinis.

Sprendimas savivaldybės taryboje po ilgų ginčų buvo priimtas, papildžius jį nuostata, kad himno giedojimo tvarkos aprašui pritartų konkrečios mokyklos mokinių taryba. Beje, tarybos narės dr. Loretos Kudarienės pastebėjimas, kaip bus pradinėse mokyklose, kurios neturi tokių tarybų, papildomos diskusijos nesukėlė, ir atsakymo nebuvo.

Anot miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo dr. Antano Bagdono, kassavaitinio himno giedojimo iniciatyva kilo ne mokyklose, nors keturios iš jų, pripažino vedėjas, pačios dėl to jau seniau yra apsisprendusios ir himną jų moksleiviai gieda.

Miesto politikai žodį tarė, o ar visose švietimo ir ugdymo įstaigose pirmadieniais prieš prasidedant pamokoms (ne tik valstybinių švenčių ar kitomis iškilmingomis progomis, bet ir kasdienybėje) suskambės Vinco Kudirkos "Tautiška giesmė", apsispręsti palikta pačioms Kauno miesto mokykloms.

Šaltinis: www.respublika.lt

Susiję

Politika 4126090723858705804

Rašyti komentarą

item