Gruodžio 17 d. Seime A. Patacko spaudos konferencija apie Estrelos rezoliuciją ir kitus šeimos laukiančius iššūkius

Rytoj, gruodžio 17 dieną, 9 valandą ryto Seimo Spaudos konferencijų salėje įvyks Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, Seimo nario Algir...

Rytoj, gruodžio 17 dieną, 9 valandą ryto Seimo Spaudos konferencijų salėje įvyks Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro, Seimo nario Algirdo Vaclovo Patacko spaudos konferencija „Estrela ir kitos negandos: kokių naujų grėsmių šeimos institutui sulauksime 2014 m?“. Konferencijoje dalyvaus lytiškumo ugdymo specialistai – Santuokos ir šeimos studijų centro atstovė, Vytauto Didžiojo universiteto prof. dr. Birutė Obelenienė; Lietuvos tėvų forumo atstovas Renaldas Jančiauskas ir paskaruosius mėnesius Europos Parlamente E.Estrelos projekto priėmimo raidą iš arti stebėjęs tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „European Dignity Watch“ atstovas Vytautas Raškauskas.

Konferencijos dalyviai informuos apie protestus prieš Europos Parlamento narės Editos Estrelos pasiūlytą rezoliuciją „Dėl lytinės ir reprodukcinės sveikatos bei teisių“, plačiau paaiškins apie jos turinį, visuomenės pasipriešinimo priežastis ir kitas aplinkybes. Kaip nurodo organizatoriai, E.Estrelos rezoliucija tebuvo viena iš daugelio - nors išskirtinai atviru tekstu - į šeimą ir tėvų teisę auklėti vaikus besikėsinančių iniciatyvų. Kitos, kaip antai diskriminaciją dėl socialinės lyties (teisės laisvai pasirinkti savo lytį, nepriklausomai nuo biologinės duotybės) numatanti drausti Stambulo konvencija, taip pat aktyvia skinasi kelią į Lietuvą ir kitas Europos šalis. Kodėl verta priešintis šiems procesams ir kokiais būdais to siekti - tai dar viena šios konferencijos tema. 

Spaudos konferencijos, vykstančios Spaudos konferencijų salėje, tiesiogiai transliuojamos internetu. Stebintiems transliacijas yra galimybė užduoti klausimus prelegentams. Nuoroda į klausimų uždavimo sistemą bus Seimo internetinėje svetainėje prie nuorodos į tiesioginę spaudos konferencijos transliaciją. Klausimai bus priimami ir į juos atsakoma spaudos konferencijos metu. Esant galimybei į nespėtus atsakyti klausimus parlamentarai atsakys el. paštu po spaudos konferencijos.

Susiję

Įvykiai ir renginiai 3181536597146494708

Rašyti komentarą

item