Signatarų klubas Kubiliaus reikalauja tramdyti partinio jaunimo vadą

Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų klubas šiandien viešu laišku kreipėsi į TS-LKD partijos pirmininką Andrių Kubilių, prašydamas viešo...

Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų klubas šiandien viešu laišku kreipėsi į TS-LKD partijos pirmininką Andrių Kubilių, prašydamas viešo Jaunųjų konservatorių lygos pirmininko Adomo Bužinsko veiksmų įvertinimo ir pastarojo atsiprašymo. Signatarų reakciją iššaukė A. Bužinsko ir jo vadovaujamos organizacijos nuolatiniai vieši ir įžeidžiantys pasisakymai Nepriklausomybės akto signatarų ir sovietmečio rezistentų atžvilgiu. Pateikiame visą kreipimosi tekstą. 

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubas jau ne kartą pastebi Jaunųjų konservatorių lygos pirmininko ir narių kontraversišką elgesį viešojoje erdvėje.

Š. m. spalio 8 d. socialiniame tinkle „Facebook“ Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas Adomas Bužinskas viešai pasityčiojo iš Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Algirdo Patacko, kuris šiuo metu sunkiai serga. 

Spalio 25 d. buvo publikuotas Jaunųjų konservatorių lygos, skelbiančios šūkį „Jaunimas Kuriantis Lietuvą!!!”, pirmininko A. Bužinsko tekstas „Apie politikos Albinus (atsakymas dėl siemkių A. Terleckui)“. Tekste atvirai niekinami Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai Algirdas Patackas ir Romualdas Ozolas.

Praėjusiais metais A. Bužinskas viešai pasityčiojo iš Lietuvai  nusipelniusių disidentų Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos deputato, politinio kalinio mons. Alfonso Svarinsko ir sesės Nijolės Sadūnaitės.

Per Žygaičių bendruomenės mitingą V. Kudirkos aikštėje prieš skalūnų dujų gavybą Lietuvoje A. Bužinskas ir jo kolega šaipėsi iš valstybės simbolių, mitinguojančių Lietuvos piliečių bei per megafoną leido Sovietų sąjungos himną. 

Nesuprantame, kaip toks Jaunųjų konservatorių lygos lyderio ir jo kolegų elgesys dera su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos viešai deklaruojama vertybėmis ir bendrojo gėrio siekiu paremta moralia politika, patriotizmo, laisvės ir pasipriešinimo kovų istorijos įamžinimo ir pagarbos jų dalyviams tradicijų puoselėjimo idėja. Manome, kad tokie Jaunųjų konservatorių lygos poelgiai diskredituoja ir pačią partiją.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubas tikisi, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija imsis veiksmų, kad Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas Adomas Bužinskas viešai atsiprašytų Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų Algirdo Patacko ir Romualdo Ozolo, LR Aukščiausiosios Tarybos deputato mons. Alfonso Svarinsko bei ses. Nijolės Sadūnaitės už jų garbės įžeidimą.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto                                                                                                
signatarų klubo prezidentė                 
Birutė Valionytė



Susiję

Politika 2200496990019473219

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonymous rašė...

Kai partijos pirmininkas nusikaltėlis, kas gali būti tokios partijos nariai? Tik idiotai.

Pikc rašė...

"per megafoną leido Sovietų sąjungos himną" - pala, o už tai nėra straipsnio? :)
P.S. Pakelkit rankas, kas tikitės adekvačios konservų reakcijos? :)

Marija rašė...

O gal sitas jaunuolis issreiskia tai, ka jo vyresnieji kolegos noretu pasakyti, bet negali?
Gerb. Sadunaite ir kiti tiesiog jiems trukdo vaidinti patriotus.

item