V.Giržadas grįžo į darbą FNTT, saugumiečiai priešinasi

Rugsėjo 17 d. po vakarykščio palankaus teismo sprendimo majoras Vytautas Giržadas grįžo į darbą  – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (F...

Rugsėjo 17 d. po vakarykščio palankaus teismo sprendimo majoras Vytautas Giržadas grįžo į darbą  – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojo pareigas.

„Teismo sprendimas įsiteisėjo ir šiandien jau esu darbe. Vykdau teismo sprendimą, privalau dirbti ir toliau sėkmingai vykdau tarnybą. Man šiuo atveju buvo sėkmingas procesas, kuris pasibaigė laimėjimu, o teismas vertino situaciją ir vis dėlto pamatė, kad valdžia kartais padaro tokių sprendimų, dėl kurių paskui valstybė patiria ir žalos. Žala tokia, kad dirbu vieną darbą, o gaunu du atlyginimus už tą laikotarpį“, – BNS agentūrai sakė V.Giržadas.

V.Giržadas iš pareigų buvo atleistas 2012 m. vasario 16 d. buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimu.  Šį sprendimą ministras pagrindė Valstybės saugumo departamento medžiaga. Kartu su V.Giržadu buvo atleistas taip pat ir FNTT direktorius, dabartinis Seimo narys Vitalijus Gailius. Dėl V.Gailiaus atleidimo teisėtumo teismas apsispręsti turėtų kitą savaitę –  rugsėjo 23 d.

Visuomenėje kilus pasipiktinimų bangai dėl aukštų, sąžiningu darbu pasižymėjusių FNTT pareigūnų prezidentė Dalia Grybauskaitė palaikė tuometinį vidaus reikalų ministrą R.Palaitį teigdama, kad jis yra „ne prie ko“ ir, kad jis pasielgė įstatymų nustatyta tvarka.

Komentuodamas rugsėjo 16 d. teismo sprendimą dėl V.Giržado gražinimo į darbą  V.Gailius BNS-ui sakė: „Tai yra didelis žingsnis link teisinės valstybės ir konstitucinės sanklodos, ir nedidelis žingsnis suvaldant siautėjančią banditinę saugumiečių gaują“.

Tuo  tarpu internetinio dienraščio Alfa.lt skelbiamais „neoficialiais, bet patvirtintais duomenimis, Valstybės saugumo departamentas (VSD) bando trukdyti Vyriausiojo administracinio teismo sprendimo dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotojo Vytauto Giržado įgyvendinimui. VSD ragina vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską negrąžinti leidimo majorui dirbti su įslaptinta informacija, kurį, anot teismo, neteisėtai ir nepagrįstai panaikino Vidaus reikalų ministerija, o nurodyti, kad V.Giržadas kreiptųsi leidimo iš naujo į VSD“, – rašo Alfa.lt.

Alfa.lt turimais duomenimis šiuos neteisėtus veiksmus su VRM koordinuoja VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Romualdas Vaišnoras, būtent kurio parengtų pažymų pagrindu majoras V.Giržadas ir neteko darbo.

Šaltinis: www.alkas.lt


Susiję

Politika 2967869822341587483

Rašyti komentarą

item