Lietuvos rusų sąjungos puslapyje talpinama ekstremistinė medžiaga

Politinės partijos „Lietuvos rusų sąjunga“ (LRS) interneto svetainėje (sojuzrus.lt) talpinama vis aštresnė prieš Lietuvą nukreipta medžia...

Politinės partijos „Lietuvos rusų sąjunga“ (LRS) interneto svetainėje (sojuzrus.lt) talpinama vis aštresnė prieš Lietuvą nukreipta medžiaga. Rugpjūčio 23 dieną buvo įkeltas interviu su Rusijos propagandistu istoriku A. Djukovu. Jame, pristatinėdamas savo naują knygą „Protektoratas „Lietuva“, šis įrodinėja fantastinę teoriją, jog SSRS aneksuoti Lietuvą nusprendė ne 1939 metais ar anksčiau, o tik 1940-ųjų gegužės pabaigoje. Tokį Kremliaus sprendimą esą išprovokavo pati Lietuvos valdžia, ėmusi siekti Vokietijos protektorato. Todėl papildomo sovietų armijos kontingento įvedimas į Baltijos šalis ir po to sekęs jų prijungimas prie SSRS esą buvo tik „atsaku į naujas politines grėsmes.“

Straipsnio pabaigoje pateikiamas redakcijos prierašas, jog vokiečių okupacijos metais Lietuvoje buvo nužudyta 666 tūkstančiai „tarybinių piliečių“, tame tarpe 370 tūkstančių „Lietuvos SSR gyventojų“. Iš kokių šaltinių nurašyti šie absurdiški skaičiai, neaišku, mat šiuo metu Lietuvos istorikai sutaria, jog nacių okupacijos metais išžudyta maždaug 190 tūkstančių Lietuvos žydų, apie penki šimtai čigonų ir maždaug penki tūkstančiai kitų tautybių Lietuvos gyventojų.

Pasigilinus į Lietuvos rusų sąjungos interneto svetainės turinį paaiškėja, jog įvairi ekstremistinė medžiaga čia talpinama buvusio organizacijos „Jedinstvo“ lyderio Valerijaus Ivanovo, kartais pasirašančio „Valerij Vilenskij“ vardu. Pasirodo, jog jis vadovauja Vilniaus miesto rusų literatų ir dailininkų sąjungai „Rarog“, kurios skiltyje Lietuvos rusų sąjungos puslapyje ir talpinami jo tekstai.

Minėtoje svetainės skiltyje apstu įvairių tekstų, kuriuose iškraipoma lietuvių tautos kilmė ir istorija, kartu sėjant abejones Lietuvos valstybingumo ir teritorinio vientisumo pagrįstumu. Čia įrodinėjama, esą prūsai iš tikrųjų buvo rusai, teigiama, kad lietuviai, latviai ir estai nėra vietiniai gyventojai, kad 1863 metų sukilimo pralaimėjimas buvo naudingas „žmudinams“ (suprask, žemaičiams), iš kurių vėliau pradėjo formuotis lietuvių nacija. Propaguojamos vadinamos „litvinistinės“ teorijos, jog tikroji istorinė Lietuvos žemė buvo į pietryčius nuo dabartinių Lietuvos sienų ir susijusi su slavais-liutičiais, o ne baltais. Kalbant apie XX amžiaus įvykius šlovinamas generalisimas Stalinas, tvirtinama, jog „sovietinė santvarka nuo pat pradžių buvo priimta demokratiniu būdu išrinkto lietuvių Liaudies Seimo“. Matyt, labiau paanalizavus svetainės turinį, būtų galima atrasti ir dar įžūlesnių teiginių.

Iš viso to galima konstatuoti, kad Lietuvos rusų svetainė naudojama nuolatinei antivalstybinei ir antilietuviškai propagandai skleisti. Jos veikla priešinga ir pačios partijos programai, kurios pradžioje pabrėžiama: „Šiuo metu viena iš svarbiausių problemų yra skirtingų etnosų integracija į šalies visuomeninį-politinį ir kultūrinį gyvenimą. Esame įsitikinę, jog tik Lietuvos tautų organiško solidarumo rėmuose įmanoma sėkmingas visuomenės atsinaujinimas, žmonių gyvenimo lygio kilimas, demokratijos įtvirtinimas ir vystymas.“

Visa informacija Lietuvos rusų sąjungos svetainėje pateikiama išimtinai rusų kalba, valstybine lietuvių kalba jokio prisistatymo nepateikta.

Lietuvos rusų sąjunga turi du atstovus Seime. Pagal Darbo partijos sąrašą į Seimą pateko Larisa Dmitrijeva bei LRS pirmininkas Sergej Dmitrijev. Šių metų pradžioje Lietuvos rusų sąjungai atstovaujantis Klaipėdos tarybos narys Viačeslav Titov sukėlė pasipiktinimą visoje šalyje. Politikas pasiūlė rusų kalbai suteikti oficialios kalbos statusą Klaipėdoje.

Šaltinis: www.patriotai.lt

Susiję

Politika 8151286430135464162

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Na, žinote!?!? Kas per absurdas - "istorikai sutaria, kad.." Žuvusiųjų skaičiai nustatomi ne sutariant, o remiantis arccyvuose saugomais dokumentais. Juo lab šiuo metu, kai atidaryti tiek Vokietijos, tiek Rusijos archyvai. Keiskite, gerbiamieji, pavadinimą į "Pro Manipuliatione"

Filmai online rašė...

Geras straipsnis

SEO paslaugos rašė...

Tai pati Lietuva lieka kalta dėl to :) Čia tas pats ir Ukrainoje galioja. Absurdas...

item