Irena Vasinauskaitė. Užsiciklinimas, arba Vasara baigiasi… rudenį

Mano Tėvynė Lietuva užpilta primityvios propagandos purvu. Politikai, teisėsauga, teisėtvarka per įvairiausią žiniasklaidą išsijuosę meluoja...

Mano Tėvynė Lietuva užpilta primityvios propagandos purvu. Politikai, teisėsauga, teisėtvarka per įvairiausią žiniasklaidą išsijuosę meluoja ir bukina tautą.

Skaitai ir nuolat svarstai: išvežė ar ne iš Lietuvos svarbiausiąją pedofilijos bylos liudytoją ir jos gimdytoją. Mergaitė gyva ar jau daržovė po nuolatinių atminties trynimų Vaiko raidos centre. Stovi Neringa Venckienė su sūnumi Čikagos centre ar tai tik montažas – kam elegantiškai moteriškei vidurvasarį puoštis protokoliniu juodu kostiumėliu bei avėti ankštus batelius?

O tuo metu televizijos negali atsidžiaugti, kaip praturtės 30 milijonų lenkų – mat Lenkijos vyriausybė išdavė net dešimt licencijų skalūnų dujų gavybai ir, žinoma, vėl nė žodžio apie Żurawlów kaimelio kovą, įkvepiančią kitus tokius pat kaimelius visur, kur valdžia žino geriau, o 3 milijonai lietuvių stebi, kuo vis dėlto baigsis narsiųjų žemaičių kova su „pasauline skalūnų revoliucija“.

Negi išties neaiškios sveikatos, orientacijos bei nuovokos vyrai šaukiasi Minsko ir Maskvos pagalbos, rusų politologams samprotaujant – jei NATO puls Siriją, laikas susigrąžinti Baltijos valstybes, o mūsų politikai ir politikos apžvalgininkai neranda kitos temos griežtai prižiūrimoms diskusijoms kaip tik paviešinti „pletkai“ ir pliekiasi tarpusavy: turi dėl jų atsistatydinti du palaidais liežuviais diplomatai ar ne.

Biržuose kažkada banditų gaujai priklausęs ir net jos lyderiu buvęs asmuo legaliai laikomu ginklu nušauna jauną vaikiną, tačiau, komisarų teigimu, žudikas dabar švarus, jokiai bandai nebepriklauso…

Pasiklausius tautinės politologijos aso taip ir lieka neaišku, kas bukesnė – tauta, nesugebanti tinkamai pasirinkti per referendumą, ar valdžia, nežinanti, kaip civilizuotai elgtis, kai tauta referendumu nusprendžia nebestatyti Lietuvoje AE.

Birželis – vasaros pradžia, ir čia aš ne apie mūsų kino studijos filmą, o apie tuo metu LIETUVOS pasirašytą STAMBULO KONVENCIJĄ. Kaip pavadinsime socialinę lytį, jaunime? „Prie ruso“ buvo tiesiog „ONO“... Bet šito jaunimėlis jau nebežino…

Visuomeniškai nusiteikę vyrai karštai diskutuoja apie žmonių aktyvinimą ir galimybės dalyvauti rinkimuose suteikimą, o Lietuvos Respublikos Seime pirmu svarstymu jau pritarta NVO įstatymui, pagal kurį nepartiniams pilietininkams nepakeičiamasis Vaigauskas bolotiruotis neleis.

Vienos politinės partijos veikėjai tapšnoja referendumo dėl euro įvedimo grėsme, kitos – dėl savivaldos reformos, treti dar ką nors paviešins, jei specialiosios struktūros situacijų pastrateguos… Tačiau nesivienijame dėl paties svarbiausiojo – žemės ir jos gelmių apsaugos.

Aukština pragmatiškasis jaunimėlis save, žemindamas kitus, tyliai dirbančius, nesiginančius, idiotiškose diskusijose nedalyvaujančius, net jeigu jiems per skubą ar sąmoningą klaidą priskiriami Antikos filosofų žodžiai. Uoliai Tėvynės vaikai ieško negeriečių, sugebėdami supriešinti net žodžius, mažne sinonimus – „respublika“ ir „valstybė“.

Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras Algirdas Patackas nebeatpažįsta Lietuvos, o aš, perskaičiusi Pauliaus Stonio rašinėlį „Kuriame respubliką ar tautinę valstybę?“, suabejoju, ar dar esu lietuvė. Ir čia pat įsižeidžiu dėl tokio savo neatsakingumo. Myliu Lietuvą, kalbu Lietuviškai, neemigruoju, didžiuojuosi Lietuvių Tauta ir jos istoriniais žygiais, kūryba, turiu tautinį kostiumą, dėvimą tautinių švenčių progomis, visus netradicinius nukrypimus vadinu „ligų katalogo“ F pogrupio ligomis, tačiau dalyvauju pilietinėse akcijose bei esu Dariaus Kuolio vadovaujamo Lietuvos sąrašo narė. Ir dar – šio sambūrio Šiaulių skyriaus pirmininkė. Tai, Pauliau Stoni, Vytautai Sinica ir kiti jaunuoliai bei jų krikštatėviai, kas aš vis dėlto esu – pilietiška Jūsų tautietė ar Lietuvos Respublikos pilietė?

P.S. O jeigu labai rimtai, tai jau senokai kirba klausima: ir kodėl tautinis jaunimėlis nerašo projekto tema „Tautinės valstybės stiprinimas“ ir neįgyvendina jo Lietuvos mokyklose? Tęstinis projektas „Kuriame respubliką“ tuoj baigsis, mokinukams bus galima pasiūlyti kitą. Juk priešų paieškos, kaip jas bevadintume, nėra veikla, naudinga Tautai ir Tėvynei. Tad į darbą, vyrai. Už Tėvynę.

Šaltinis: www.tiesos.lt

Susiję

Politika 2181988589088003325

Rašyti komentarą

item