3 vaikų motinos laiškas Seimo nariams: „Pradėkite mąstyti“

Esu trijų vaikų mama, besistengianti dėl jų gerovės savo tėvynėje, pasisakanti prieš bet kokį smurtą bet kurioje aplinkoje, už kritišką poži...

Esu trijų vaikų mama, besistengianti dėl jų gerovės savo tėvynėje, pasisakanti prieš bet kokį smurtą bet kurioje aplinkoje, už kritišką požiūrį į tai, kas vyksta pasaulyje. Jaučiuosi esanti Lietuvos pilietė, man rūpi tai, kas vyksta ir gali įvykti Lietuvoje. Prašau jus mąstyti priimant įstatymus, nepriimti jų automatiškai dėl gražių kalbų, gerai įsiskaityti. Pasekmės gali būti skaudžios.


Jei Jūs dirbat vardan Lietuvos, o ne vardan suinteresuotų grupių, kurių tikslas – sugriauti esamą pasaulio tvarką, kurioje dar yra vietos šeimai, tautai, meilei, pagalbai, rūpinimuisi. Tačiau to greit gali nelikti, nes ateis nauja tvarka, kai žmonės klausys aklai, negalvodami, nes užaugo vartodami daug vaistų, be šeimų, tokioje sistemoje, kur kitas nesvarbus, svarbūs tik asmeniniai interesai, tai įsiklausykit į Lietuvos žmones, Lietuvos tėvus, Lietuvos vaikus.

Vaikai – mūsų ateitis. Dėl to jie mums labai svarbūs. Dėl to labai lengva remiantis jais manipuliuoti visais likusiais. Prisidengiant „vardan vaikų“, jų ateities, net ir fašizmą galima sukurti, kad vaikai augtų tarp grynakraujų žmonių. Galima garsiai kalbėti iš tribūnos, kiek daug vaikai Lietuvoje skriaudžiami ir kaip pasikeis jų gyvenimas į gera, priėmus tik kelis įstatymų pataisymus.

Konstitucija gina kiekvieną žmogų. Vaikas irgi yra žmogus. Konstitucija gina ir jį. Nuo smurto, nuo žalojimo, orumo pažeidimo. Konstitucija taip pat apsaugo žmones nuo kišimosi į jų asmeninį gyvenimą. Asmenys, siūlantys daug įstatymų pataisų, kurios įvedamos prisidengiant smurtaujančiais prieš vaikus tėvais, kėsinasi į šias pamatines Konstitucija užtikrinamas teises.

Todėl labai prašau – mąstykite. Reikalaukite tikslinti šiuos įstatymų projektus, kol nebus jokios galimybės jais manipuliuoti. Nes niekas negali būti tikras, kas bus Lietuvoje ir pasaulyje po penkerių, dešimt, penkiolikos metų. Jei bus įstatymai, kuriuose labai neapibrėžtai įvardijama smurto sąvoka (teko girdėti, kad verkti prie vaiko – tai emocinis smurtas), kuriuose taikomos griežčiausios bausmės (vaiko atėmimas iš šeimos – didžiausias smurtas pirmiausiai prieš vaiką, tėvus ir šeimą) „įtariant pavojų“, gali prasidėti visiškas chaosas.

Gali atsirasti grupės žmonių, suinteresuotos dideliais pinigais, gaunamais už vaikų įvaikinimą. Įstatymams leidus iš karto, gavus skundą priimti sprendimą, kad tėvai kalti (kur nekaltumo prezumpcija) ir vaikui gresia pavojus, vaikas paimamas iš šeimos. Tėvams, kurie dėl to susijaudina, sukurpiamos psichiatrinės diagnozės. Vaikas nebegali grįžti pas nesveikus tėvus. Tėvai, bijodami prarasti galutinį ryšį, verčiami tylėti (įstatymo dėl neviešų teismų atskleidimo pataisa). Sakot, fantastika, panikos kėlimas? NE. Tai vyksta. Daugiausiai informacijos ateina iš Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Vokietijos, Švedijos. Prašau – neatmeskite šios informacijos kaip pasakų, gąsdinimų. Mąstykite ir patys kritiškai žiūrėkite ir įvertinkite.

Jūs esate valdžioje tam, kad rūpintumėtės savo tauta. Įrodykite tai. Reikalaukite tikslinti įstatymus, kad ir vaikai, kurie patiria smurtą, būtų nuo jo apsaugoti, ir kad būtų suteikiama pagalba šeimoms, nes jos yra mūsų vertybių nešėjos, kad jokiais būdais nebūtų galima manipuliuoti tauta, grasinant atimti jos vaikus. Ir tik negalvokite, kad Lietuvoje yra kitaip, čia taip nebus, o jei bus, manęs tai nepalies.

NE. Mes esame Europos Sąjunga, mums galioja tas pats, kas vyksta Europos Sąjungoje. Bet mes galim savaip pasirūpinti savo tautos vaikais. Parodydami, kad jie mums rūpi, kad mes dėl jų stengiamės, o ne kuriam abstrakčius įstatymus ir sudarom galimybes manipuliuoti korumpuotiems valdininkams.

Taip, Lietuvoje daug nelaimingų vaikų. Taip, Lietuvoje daug tėvų naudoja smurtines auklėjimo priemones. Tai netoleruotina. Tačiau smurtu smurto neišmušim. Jei rodysim, kad mums tikrai rūpi kiekviena šeima, kiekvienas tėtis, mama ar vaikas, tai ir tėvai labiau rūpinsis savo vaikais. Kai engiami tėvai, jie tyčia ar netyčia nuleidžia tai savo vaikams. Ir visuomet kenčia silpniausi. Apginkime juos, gindami šeimą.

Ačiū už išklausymą. Tikiu jūsų sveiku protu ir darbu Lietuvos tautos ir jos vaikų labui.

Monika

Šaltinis: www.lrytas.lt

Susiję

Aktualijos 9124775631472491656

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonymous rašė...

Tylūs įstatymų projektai, lengvas vaikų atėmimas ir slapti teismai, nei pasiskųsi nei ką. Pasiskųsi - pasodins. Jei būtų galimybė, tai ir į Sibirą ištremtų. Ir už ką? Už potencialią žalą vaiko sveikatai. O vaiką - parduos. Neturėkim iliuzijų. UK įvaikinimo tarnybos parduoda vaikus, net akcijos yra - vieną perki, antras su nuolaida. Ar čia demokratija? Tolerancija? Nėra vaikų - nėra ateities, todėl tai valstybinės reikšmės klausimas, visi dar miegantys, pabuskite. Nusikaltėliai turės daugiau teisių. Jų niekas negali įsibrovęs į namus sulaikyti bet kuriuo paros metu, remdamasis bet kokiu, tame tarpe ir anoniminiu pranešimu, 3 dienas laikyti kažkur, po to tik kreiptis į teismą. Be to jų niekas nebaudžia už POTENCIALIĄ ŽALĄ SVEIKATAI. Kalėjimų gi neužtektų, ir nieko negalima išleist - sėdai ir sėdėk, o gal vėl "potencialiai pakenksi sveikatai". Jūsų šuva turės daugiau teisių. O todėl, kad mes nesam tolerantiški ir ZOOFILIJA dar nėra "socialinė lytis". Įstatymai dar nenumato atimti šuns, už tai, kad JŪS įžeidėte šuns orumą, liepdamas jam tarnauti. Šunį gali laikyti kiekvienas ir įsigyti jį be tarpininkų. O vaikų gali turėti ne visi. Potencialiai, tai ir tėvų rūkymas pavojingas vaiko sveikatai. Taigi seka, kad vaiką reikia konfiskuoti ką tik gimus. Atėjo laikai, kai mūsų teisės tėra priedanga tautos genocidui.

Anonymous rašė...

Baisūs laikai atėjo. Visuomenę bandoma suluošinti ir tada paversti nemastančiomis marionetėmis, kurias būtų lengva valdyti. Jau šiandien neliko jokių vertybių. Neliko šeimos. Nėra jokių vertybių. Po truputi sunaikins viską, kas kažkada tėvų sunkiai įdiegta. Kertama per skaudžiausią vietą- vaikus. Pradėti reikia nuo socialinių grupių. Vat viska parama skirta tokiems tinginiams. O jaunos šeimos sukasi kaip voverės rate, stengiasi apsaugoti savo vaikus, išugdyti dorus piliešius, kuriems diegiamos vertybės, tikėjimas ir pasitikėjimas. Bet kaip tai gali gyvuoti. Jei jau nuo mažų dienų spalvinguose ir atrodo nieko nekaltuose knygelėsė aptinka pasakas apie gėjus, alkogolį. šiais laikais net gi savo nuomonės turėjimas yra nusikaltimas. Galvokite ka darote "seimūnai".

item