Prancūzija leido tuoktis homoseksualams

Prancūzijos politikų mažuma – senatas (jis turi 348 vietas iš 925 šalies parlamente) – patvirtino kontroversišką tos pačios lyties asmenų sa...

Prancūzijos politikų mažuma – senatas (jis turi 348 vietas iš 925 šalies parlamente) – patvirtino kontroversišką tos pačios lyties asmenų santuokos įstatymą.

Balandžio 10-ąją už įstatymą balsavo 179 parlamentarai, prieš jį – 157. Kovos būta aršios, lydimos žmonių pasipiktinimų ir protesto akcijų.

Netrukus bus balsuojama dėl to, kad tos pačios lyties poros galėtų įsivaikinti vaikus. Vaikų teisių gynėjai tai vadina atviru pedofilijos įteisinimu.

Dėl šio įstatymo Prancūzijoje vyko didžiuliai protestai, tarp jų – kovo 24-osios, kai policija tūkstantinę minią puolė ašarinėmis dujomis ir kitais ginklais.

Įstatymo priešininkai teigia, kad vaikai turi fundamentalią, esminę teisę turėti tėvą ir motiną ir kad toks įstatymas sugriaus šeimos institutą.

Įstatymą pasmerkė ir Prancūzijos bažnyčia, gėjų santuokas vadindama „apgaule, kuri sudrebins mūsų visuomenės pagrindus“.

Prancūzijos prezidentas François Hollande'as pažadėjo nepalaikyti šio įstatymo, tačiau, kaip paaiškėjo, apsimelavo, kaip ir karo Malyje atveju.

Tos pačios lyties santuokos įteisintos Nyderlanduose, Belgijoje, Danijoje, Portugalijoje, Norvegijoje, Ispanijoje, Švedijoje.

Šaltinis: www.ekspertai.lt

Susiję

Pasaulis 5369355978935298822

Rašyti komentarą

item