Prof. Alvydo Jokubaičio paskaita: „Kodėl politikos mokslų studentui reikia pažinti Katalikybę?“

Rugsėjo 25 dieną prof. Alvydo Jokubaičio paskaita pradės ciklą „Kodėl katalikybė?“. „Katalikybė kartais atrodo naivi, tamsi ir neprot...


Rugsėjo 25 dieną prof. Alvydo Jokubaičio paskaita pradės ciklą „Kodėl katalikybė?“.

„Katalikybė kartais atrodo naivi, tamsi ir neprotinga. Taip nėra“, - kvietime į atvirų paskaitų ciklą rašo rengėjai.

Paskaitos kartą per mėnesį vyks Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Jose geriausi Lietuvos filosofai, teologai ir dvasininkai pristatys Katalikų Bažnyčios atsakymus į kiekvienam žmogui kylančius klausimus apie Dievą, žmogų ir pasaulį. Paskaitų ciklo tikslas yra parodyti, kad katalikybė – protinga ir nuosekli metafizinė sistema, kuri XXI-ajame amžiuje yra ne mažiau svarbi ir aktuali, nei buvo XII-ajame.

Pirmojoje ciklo paskaitoje VU TSPMI filosofijos profesorius Alvydas Jokubaitis atsakys į klausimą, kodėl katalikybę būtina pažinti kiekvienam politikos mokslų studentui.

Paskaita, į kurią kviečiami ateiti visi norintieji, vyks antradienį, rugsėjo 25 d., 16:45 val., VU TSPMI (Vokiečių g. 10, Vilnius) 302 auditorijoje.

Atvirų paskaitų ciklą organizuoja Ateitininkų federacija ir VU TSPMI Studentų mokslinė draugija.

Susiję

Ugdymo politika 7557738084560686886

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonymous rašė...

Katalikybės nereikia pažinti. Reikia būti kataliku arba nebūti. Apologetika tik įtraukia į refleksiją, kuri kurčia gyvajam, dieviškajam Dievui. Tai nėra apologetikos Dievas, tai nėra pažįstamas Dievas.

item