Įsigykite organizacijos, surinkusios 5,3 mln. parašų už Lietuvos Nepriklausomybę, knygą!

Plinio Correa de Oliveira. Revoliucija ir Kontrrevoliucija.  Krikščioniškosios kultūros gynimo asociacija, 2013. - 211 p. „Papra...



Plinio Correa de Oliveira. Revoliucija ir Kontrrevoliucija.  Krikščioniškosios kultūros gynimo asociacija, 2013. - 211 p.


„Paprastai, jei po šia saule bręsta didelės permainos, jų ženklai iškyla vienu metu, sinchroniškai ir nelauktai. Vienu iš tokių ženklų mūsų lietuviškoje padangėje yra ši knyga.“

Nepriklausomybės Akto signataras Algirdas Patackas

Šiandien pasaulį viena po kitos krečia valstybės, šeimos, ekonomikos, kultūros ir kitokios krizės. Neigiamos krikščioniškos mūsų civilizacijos šaknys, šeimos svarba valstybės gyvavimui, religinio ir tautinio tapatumo svarba žmogaus asmeniui, galiausiai - neigiama prigimtis ir prigimtinis įstatymas.

Brazilų filosofas, tarptautinės katalikiškos organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ (Tradition, Family, Property), įkūrėjas Plinio Correa de Oliveira savo veikale „Revoliucija ir Kontrrevoliucija“ teigia, kad visos šios krizės yra tik sudėtinės dalys vienos fundamentalios krizės, kurios veikimo laukas yra pats žmogus.

Šis moralės nuosmukis, pasak autoriaus, prasidėjo jau prieš kelis šimtus metų, vėlyvaisiais viduramžiais, kuomet imta nusigręžti nuo krikščioniškų dorybių, pasinerta į pasipūtimą ir gašlumą. Tai paruošė dirvą procesui, kurį P. de Oliveira vadina Revoliucija - ji iki mūsų dienų vystėsi keliais etapais, kuriuos žymėjo konkrečios revoliucijos.

Pirmąja revoliucija autorius vadina pseudoreformaciją. Ji skiepijo abejonių, religinio liberalizmo dvasią ir religinį egalitarizmą. Po jos sekė kitas Revoliucijos etapas - Prancūzų revoliucija. Tai buvo egalitarizmo triumfas dviejose srityse: religijoje, kurioje atsirado ateizmas, pavadintas sekuliarizmu, ir politikoje, įtvirtinus klaidingą teiginį, jog bet kokia nelygybė yra neteisingumas, bet kokia valdžia - pavojus. Galiausiai, komunizmas buvo šių klaidų perkėlimas į ekonomikos ir socialinę sritį.

Šis gilus ir ilgas procesas įsiskverbė į visas žmogaus gyvenimo sritis - kultūrą, meną, įstatymus, papročius ir institucijas. Mūsų dienomis matomas prigimties, šeimos, religinio bei tautinio tapatumo naikinimas - šio proceso dalis.

Plinio Correa de Oliveira knygoje apžvelgia ir kontrrevoliuciją – judėjimą, siekiantį atstatyti krikščioniškąją civilizaciją, sugrąžinti krikščioniškąjį žmogaus bei pasaulio vaizdinį. Autoriaus teigimu, „jei revoliucija yra netvarka, tai kontrrevoliucija yra tvarkos atkūrimas“.

Knygoje „Revoliucija ir Kontrrevoliucija“ P. de Oliveira lengvu stiliumi ir sistematiškai aprašo dabartinės mūsų civilizacijos moralinės būklės ištakas ir priežastis. Galiausiai filosofas pateikia siūlymus, kokiais principais remtis turėtų pastangos atstatyti civilizaciją. Nors parašyta XX a. viduryje, knyga kaip niekad aktuali mūsų dienomis, kuomet išgyvename ypač aršų Revoliucijos, apie kurią rašė P. de Oliveira, puolimo etapą.

Kviečiame įsigyti Plinio Correa de Oliveiros knygą „Revoliucija ir Kontrrevoliucija“ lietuvių kalba! Tai padaryti galite parašę el. paštu: [email protected] (knygos kaina Vilniuje - 6 eurai, galimas atsiuntimas į kitas Lietuvos vietas, siuntimo kaina – 1,5 eurai).

Su Lietuva – ypatingi ryšiai

Organizacija „Tradicija, šeima, nuosavybė“ ir jos įkūrėjas Plinio Correa de Oliveira su Lietuva susiję ypatingais ryšiais.

1990 metais ši organizacija per keturis mėnesius 26 pasaulio šalyse surinko 5,3 milijono parašų dėl Lietuvos Nepriklausomybės. Parašus organizacijos atstovai vežė į Maskvą ir įteikė tuometiniam Sovietų Sąjungos vadovui Michailui Gorbačiovui. Ši parašų rinkimo akcija įtraukta į Gineso rekordų knygą kaip didžiausia tokio tipo akcija.

Nepriklausomybės Akto signataro Algirdo Patacko teigimu, Lietuva šiai organizacijai turi nedovanotiną moralinę skolą, nes yra lyg pamiršusi prieš 26 metus atliktą žygdarbį.

Įsigykite Plinio Correa de Oliveiros knygą „Revoliucija ir Kontrrevoliucija“ lietuvių kalba ir parodykite, kad nepamiršote organizacijos „Tradicija, šeima, nuosavybė“ įvykdyto žygdarbio dėl Lietuvos Nepriklausomybės! Tai padaryti galite parašę el paštu: [email protected]

Knygos kaina Vilniuje - 6 eurai, galimas atsiuntimas į kitas Lietuvos vietas (siuntimo kaina – 1,5 eurai).


Susiję

Skelbimai 6430109531543002342
item