Italija griežtina migracijos politiką, bausmes žmonių kontrabandininkams

Po to, kai Viduržemio jūroje paskendo migrantai, Meloni vyriausybė sugriežtina imigracijos įstatymus. Italijos vyriausybė, įgyvendindama nau...

Po to, kai Viduržemio jūroje paskendo migrantai, Meloni vyriausybė sugriežtina imigracijos įstatymus.

Italijos vyriausybė, įgyvendindama naujas taisykles, kuriomis siekiama kovoti su nelegalia imigracija, nusprendė prekiautojams žmonėmis, dėl kurių kaltės žūsta migrantai, skirti nuo 20 iki 30 metų laisvės atėmimo bausmes.

Naujasis įstatymas buvo paskelbtas ketvirtadienį surengtame posėdyje Kutro mieste, kuriame Kalabrijoje vasario 26 d. įvyko laivo katastrofa.

Ministrė pirmininkė Džiordžia Meloni (Giorgia Meloni) apie naujas taisykles paskelbė spaudos konferencijoje po vyriausybės posėdžio, vykusio šiek tiek daugiau nei 10 000 gyventojų turinčiame miestelyje.

Ji paskelbė, kad ministrai vieningai sutarė griežtinti bausmes prekeiviams žmonėmis pateikdami naują įstatymą, kuriuo konkrečiai būtų i baudžiama už neteisėtai gabenamų žmonių kūno sužalojimą ar mirtį.

„Jei kas nors mano, kad vasario 26 d. tragedija sulaikė vyriausybę nuo jos migracijos politikos, labai klysta. Mes einame pirmyn pasirinktu keliu, įrodydami, kad vykdome atsakingą politiką ir nutraukiame kontrabandininkų žmonėmis nusikalstamų organizacijų vykdomas vergovės operacijas”, – sakė Meloni.

Ji pridūrė, kad jos vyriausybė kovos su prekiautojais žmonėmis visame pasaulyje. Vyriausybės sprendimu, už nelegalių migrantų gabenimą kontrabandininkai gali būti nuteisti kalėti nuo penkerių iki šešiolikos metų, be to, jiems bus skiriama 15 000 eurų bauda už kiekvieną migrantą. Jei migrantai patiria kūno sužalojimų jūros ar sausumos kelyje, prekiautojams žmonėmis gresia nuo 10 iki 20 metų kalėjimo, o jei dėl jų kaltės miršta vienas žmogus, jų laukia nuo 15 iki 20 metų laisvės atėmimo bausmė. Jei vienu metu žūsta daugiau nei vienas migrantas, bausmė padidėja iki 20-30 metų.

Teisės aktų paketu taip pat sugriežtinama vadinamųjų migrantų stovyklų, kuriose turi apsistoti deportacijos laukiantys asmenys, veikla. Juo taip pat reglamentuojamas migrantų, kurie ateinančius trejus metus gali legaliai atvykti į Italiją ir legaliai dirbti, skaičius. Ankstesniam planui perduoti jūrų migracijos kontrolę tiesiogiai Gynybos ministerijai nebuvo pritarta.

Meloni pridūrė, kad vyriausybė nori vėl įvesti migracijos ir saugumo teisės aktų paketą, pavadintą buvusio vidaus reikalų ministro Mateo Salvini (Matteo Salvini) vardu, kuris buvo įvestas 2018 m., o vėlesnoji kairiųjų vyriausybė jį panaikino. Salvini pakete buvo įtrauktas ir uostų uždarymas bei draudimas įplaukti civiliniams laivams.

Premjerė įvardino kaip nepriimtina tai, jog, pasak opozicijos partijų ir užsienio spaudos, valdžios institucijos nepadarė visko, kas įmanoma, kad išgelbėtų prie Kalabrijos krantų artėjantį laivą. Ji atkreipė dėmesį, kad Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros Frontex patrulinis lėktuvas Italijos valdžios institucijas informavo tik tada, kai laivas su migrantais jau buvo pasiekęs Italijos vandenis.

„Laivas plaukė per kitų šalių teritorinius vandenis. Kodėl joms nebuvo pranešta apie pavojų?” – klausė Džordžija Meloni, kuri paragino Europos Sąjungą imtis konkrečių veiksmų.

Šaltinis: Remix News

Susiję

Pasaulis 7353942308975028430
item