Kroatijoje - piliečių inicijuotas referendumas už vyro ir moters šeimą

Kroatijos parlamentas, nepaisant seksualinių mažumų gynėjų protestų, patvirtino, kad gruodžio 1 d. šalyje bus rengiamas referendumas. Refere...

Kroatijos parlamentas, nepaisant seksualinių mažumų gynėjų protestų, patvirtino, kad gruodžio 1 d. šalyje bus rengiamas referendumas. Referendumo klausimas iškilo po to, kai „Šeimos vardu“ pavadintas judėjimas surinko ~700 000 parašų, pritariančių, kad šalies konstitucijoje būtų įrašyta, jog santuoka gali būti tik tarp vyro ir moters.

Dabartinėje Kroatijos konstitucijoje santuoka nėra niekaip apibrėžta. 104 parlamentarai pritarė sprendimui dėl referendumo surengimo, o prieš buvo tik 13. Iš viso Kroatijos parlamente yra 151 deputatas.

Kroatijoje gyvena 4,2 milijono gyventojų iš kurių 90% yra katalikai. Šalis liepos 1 d. prisijungė prie Europos Sąjungos. Nors šalyje tos paties lyties asmenys neturi teisės susituokti, konservatyviai nusiteikusi visuomenės dalis nori užkirsti kelią tokios galimybės atsiradimui ateityje.

Tai bus pirmasis referendumas surengtas piliečių iniciatyva. Pagal Kroatijos įstatymus, referendumas skelbiamas įvykusiu neatsižvelgiant į tai, kiek jame dalyvavo šalies piliečių. Apklausos rodo, kad referendumo surengimui pritaria 54% apklaustųjų, o prieš pasisako 30%.

Referendumo organizatoriai atmeta bet kokius kaltinimus homofobija ir teigia, kad santuokos sulyginimas su tos pačios lyties asmenų santykiais neturi nieko bendro su žmogaus teisėmis.

„Mes esame konservatyvi šalis ir daugumos nuomonė turi būti išgirsta“ - teigia 40-metė praktikuojanti katalikė iš Kroatijos.

Šaltinis: www.patriotai.lt


Susiję

Pasaulis 5821912338935971706

Rašyti komentarą

3 komentarai

Marija rašė...

Kokie saunuoliai!

Anonymous rašė...

Reikejo rinkt parasus pries stojima i ES ir nebutu reikeję jokių parasu rinkt. O dabar saukstai po pietų.

Anonymous rašė...

Kaip keista, kad tokia svarbi informacija skelbiama tik siame saite. Manau ir rezultatai bus lygiai taip pat nutylimi.

item