Nacionalinis susivienijimas reikalauja atmesti Stambulo konvenciją

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į visuomenę ir valdžios institucijas, perspėdama apie translytiškumo ideologija paremt...


Politinė partija Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į visuomenę ir valdžios institucijas, perspėdama apie translytiškumo ideologija paremtos Stambulo konvencijos ratifikavimo pasekmes ir reikalaudama atmesti šį dokumentą. Kreipimosi autoriai atkreipia dėmesį į dabartinių valdančiųjų deklaruotą ir darbais įrodytą palaikymą šiam dokumentui, o taip pat ir Europos Sąjungos vis konkrečiau deklaruojamus įsipareigojimus kovoti prieš prigimtinę šeimos ir lytiškumo sampratą. 

„Stambulo konvencija savo turiniu yra skirta ne moterims nuo smurto apsaugoti, o keisti visuomenės sąmonę, taip pat įtvirtinti teisinius mechanizmus, įgalinančius valdžios institucijas savavališkai, pasitelkus visą iš sovietmečio laikų pažįstamą atviros ir paslėptos moralinės, psichologinės, ideologinės-propagandinės, o galiausiai politinės ir teisinės prievartos priemonių arsenalą „perauklėti“ visą visuomenę pagal naujosios totalitarinės ideologijos kanonus ir iš pagrindų pertvarkyti šimtmečiais besiformavusias ir laiko patikrinimą išlaikiusias Tautos ir absoliučios daugumos šalies piliečių pripažįstamas ir gerbiamas fundamentaliausias dvasines ir moralines žmoniškumo normas“, – teigia Nacionalinio susivienijimo pirmininkas profesorius Vytautas Radžvilas.  

Kreipimesi konstatuojama, kad Konvencijos 4 straipsnis įpareigoja valstybę prisiimti įsipareigojimus nediskriminuoti asmens dėl „socialinės lyties“ (gender), „seksualinės orientacijos“, „socialinės lyties tapatybės“ (gender identity) arba kito socialinio statuso. Tai reiškia, kad ratifikavus Stambulo konvenciją, Lietuvos valstybė privalės ne tik imperatyviai pripažinti vienos lyties asmenų teisę kurti šeimą ar netgi tuoktis, bet ir, kaip neliečiamą vertybę, į Konstituciją privalės įtraukti socialinės lyties konstruktą,  įgalinanti deklaruoti ne dvi, kaip iki šiol, o  kelias ar net keliasdešimt žmogaus lyčių (tokia patirtis yra kai kuriose JAV valstijose, Kanadoje ir kitur). Ši neįprasta teisės norma, jeigu bus įtvirtinta, suponuos valstybės pareigą teisės aktuose nustatyti pasekmes asmenims, „smurtaujantiems“ dėl asmens socialinės lyties ir lyties tapatybės.

„Konvencijos siekius atskleidžia 11 straipsnis, įpareigojantis valstybę remti socialiai konstruojamų vaidmenų mokslinius tyrimus, susijusius su socialinės lyties sampratos įtvirtinimu. Konvencijos 12 straipsnis įpareigoja  skatinti vyrų ir moterų socialinio ir kultūrinio elgesio modelio pokyčius siekiant išnaikinti prietarus, papročius, tradicijas bei visą kitą praktiką, grindžiamą tariamai stereotipiniais moterų ir vyrų vaidmenimis, įtraukti į formaliojo švietimo ir mokymo programas socialinės lyties, lytinės orientacijos, lyties tapatybės ar kito statuso aspektus. Tai reiškia, kad ratifikavus konvenciją, tradicinio požiūrio į vyrus ir moteris, kaip nepageidautinų papročių ir tradicijų, naikinimas  taps kertiniu valstybės ir valdžios uždaviniu, kuris visiškai nedera su lietuvių Tautos ir Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų nacionalinių, kultūrinių, istorinių ir dvasinių vertybių puoselėjimu“, – rašoma kreipimesi. 

Nacionalinis susivienijimas perspėja, kad ratifikavus Stambulo konvenciją neišvengiamai rastųsi tautai ir valstybei žalingos pasekmės įvairiose gyvenimo srityse: Konvenciją grindžiančių genderizmo ideloginių nuostatų įtraukimas į Lietuvos teisę ir įstatymų korpusą skatins prigimtinės šeimos sampratos degradavimą ir naujas šeimos formas, perkels valstybės dėmesį ir resursus nuo prigimtinės šeimos stiprinimo prie seksualinių mažumų reikalavimų tenkinimo, ugdys sovietinio tipo skundimo kultūrą, eliminuos įsitikinimų ir saviraiškos laisvę, valstybės baudžiamasis persekiojimas bus vykdomas net ir pareiškėjui atsiėmus skundą, Lietuvos teismai bus saistomi su kitų valstybių teismų praktika ir privalės atsižvelgti į jų sprendimus, bus plačiai interpretuojami ir baudžiami „neapykantos nusikaltimai“, ribojama tėvų teisė į vaikų auklėjimą pagal savo įsitikinimus. 



Susiję

Vytautas Radžvilas 7351453781612974052

Rašyti komentarą

4 komentarai

Unknown rašė...

"Nacionalinis susivienijimas reikalauja".
Na, pagaliau 'reikalauja' - šaunuoliai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Manyčiau, pražiūrėtas dar vienas punktas: be genderizmo, jau pačioje pratarmėje įtvirtinamas marksistinis požiūris - tik "klasių kovos" ("amžinai skriaudžiamas proletariatas prieš amžiną skriaudėją buržuaziją") principas čia "perdirbtas" į "lyčių kovą" ("amžinai skriaudžiamos moterys prieš amžinus skriaudėjus vyrus"):
"Recognising that violence against women is a manifestation of historically unequal power relations between women and men, which have led to domination over, and discrimination against, women by men and to the prevention of the full advancement of women;

Recognising the structural nature of violence against women as gender-based violence, and
that violence against women is one of the crucial social mechanisms by which women are
forced into a subordinate position compared with men;" (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Istanbul_Convention_English.pdf)

Tai reiškia paprasčiausią visuomenės ardymą (aha - tas pats "pasaulį seną išardysim!"), nes moterys ir vyrai tampa nauja nesutaikomų "klasinių priešų" atmaina - ir, be abejo, reikia kuo didesnės valstybės kontrolės "ligibei" užtikrinti. Galima nesunkiai įsivaizduoti, kuo pavirs tokiu ideologiniu marazmu "reguliuojama" visuomenė. Be to, nereikia pamiršti neomarksistų dėmesio švietimui - vaikai nuo mažens ne tik bus tvirkinami bei psichiškai žalojami per visokias "orienatcijas" ir "genderius" - bet ir mokomi vieni kitų nekęsti (žr. "lyčių kovos" principą). Nesunku nuspėti, kaip tai atsilieps šeimos institutui ir demografijai.
Taigi, tie, kas šitą brudą sukurpė, turi LABAI STIPRIAI nekęsti baltųjų rasės (jei manote, kad Afrika, Azija ar arabai į tą mėšlą lips - galvokite iš naujo). Norintiems baksnoti pirštu į turkų parašą užduočiau porą klausimų: a) Ar yra kokių nors ženklų, rodančių, kad turkai tą marazmą įgyvendintų? b) Ar eurosajūzas (ar bet kas iš neomarksistinės šutvės) gali turkus priversti tą daryti?

Anonimiškas rašė...

Sveiki. O kaip vyksta praktiškai? Labai religinga Lenkija ratifikavo konvenciją. Galit duoti pavyzdžių, kas ten dabar vyksta? Prieš šitą melą. Bet norisi, kad žmonės matytų pavyzdžius, kaip tai tvarkoma, kokios kovos vyksta.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Konvenciją ratifikavo tuometinė "progresyvistų" valdžia.

item