Meksikos dvasininkai: Geriau sėsime į kalėjimą nei laiminsime vienalytes „santuokas“

Meksikos Aukščiausiajam Teismui panaikinus draudimą sudaryti vienalytes „santuokas“, Nuevo Laredo vyskupas Gustavo Rodriguezas Vega kart...


Meksikos Aukščiausiajam Teismui panaikinus draudimą sudaryti vienalytes „santuokas“, Nuevo Laredo vyskupas Gustavo Rodriguezas Vega kartu su savo vyskupijos kunigais paskelbė deklaraciją, kurioje jis užtikrina savo vyskupijos tikinčiuosius, kad jis geriau bus įkalintas nei dalyvaus sudarant tokias sąjungas.

„Jie negali reikalauti tokios institucijos kaip Bažnyčia veikti prieš savo principus. Tegul Aukščiausiasis Teismas siunčia kunigus ir vyskupus į kalėjimą, bet Bažnyčia negali eiti prieš mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus įsakymus“, teigiama deklaracijoje.

„Mes žinome, kad galime pakliūti į kalėjimą, jei kai kurios poros panorės sudaryti civilinę sąjungą, o mes neduosime joms savo palaiminimo. Šis įstatymas negali įpareigoti Bažnyčios, Ji negali eiti prieš savo principus, ir iš tiesų vieninteliai, kurie ateis į Bažnyčią, bus tie, kurie turi tuos pačius principus kaip mes.“

Vyskupijos kunigai patikino, kad jų pozicija yra „paremta moksliniais, antropologiniais, socialiniais ir religiniais argumentais“, kurie įrodo, kad santuoka tarp vyro ir moters <...> kaip teisinė dviejų tūkstančių metų Vakarų tradicija, yra vieno vyro ir vienos moters, trokštančių palikuonių, sąjunga“. Aukščiausiojo Teismo sprendimą įteisinti homoseksualias „santuokas“ jie vadina „takoskyros kūrimu, kuriai nepritars visas pasaulis, taip pat ir Bažnyčia“.

Šalies Aukščiausiasis Teismas birželio 12-ąją išleido deklaraciją, teigiančią, kad šalies įstatymas, apibrėžiantis santuoką kaip vieno vyro ir vienos moters, kurie ketina susilaukti palikuonių, sąjungą, yra „antikonstitucinis“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją

Susiję

Religija 6351343494537446798
item