Page

2022-11-16

Nacionalinis susivienijimas paskelbė apie dalyvavimą Kauno savivaldos rinkimuose

Politinė partija Nacionalinis susivienjimas paskelbė apie dalyvavimą Kauno miesto savivaldos rinkimuose. Suformuotame sąraše į Kauno savivaldybės tarybą – mokslų daktarai prof. Jonas Vaičenonis, Aušra Jurevičiūtė, Asta Katutė, Dalija Snieškienė, Žygimantas Staliulionis ir kiti kauniečiai. 

„Apsisprendėme dalyvauti rinkimuose ir tą daryti savarankiškai, nes matome, kad turime pakankamai jėgų formuoti savarankišką sąrašą ir aiškią viziją, ko trūksta Kaunui. Esamas meras gana sėkmingai sprendžia pačias ūkiškiausias miesto problemas, tačiau demonstruoja visišką abejingumą kultūros, švietimo, paveldo klausimams, jau nekalbant apie skaidrumo reikalavimus sau ir savivaldybei. Laimei, Kaunas nėra naikinamas taip, kaip mero pareigas einant Šimašiui yra naikinamas Vilnius. Tačiau užtenka praeiti Vilniaus gatve ir akivaizdžiai matome, kad miesto taryboje būtinas šviežias kraujas ir intelektuali, kompetentinga komanda, kad gerėtų ne tik Kauno gatvių būklė, tačiau ir aukštesni kauniečių poreikiai nebūtų apleisti“, - teigia Nacionalinio susivienijimo Kauno skyriaus pirmininkė dr. Aušra Jurevičiūtė.

Jos teigimu, skyrius dar sprendžia, kurį iš galimų kandidatų kelti Kauno miesto mero rinkimuose. Tuo tarpu miesto tarybos rinkimuose bus registruojamas daugiau nei dvidešimties kandidatų sąrašas. Galutinė sudėtis bus tvirtinama lapkričio pabaigoje. 

Nacionalinis susivienijimas jau yra paskelbęs keliantis į Vilniaus miesto mero postą politologą Vytautą Sinicą, o į Trakų rajono mero pareigas – teisininką Ramūną Aušrotą.