Page

2022-11-21

Italijos vyriausybė tęs ginklų tiekimą Ukrainai ir 2023 metais

Italijos vyriausybė kreipiasi į parlamentą, prašydama patvirtinti naują įstatymą, leidžiantį vyriausybės dekretu ir toliau siųsti ginklus ir kitokią paramą 2023 metais. Apie tai pirmadienį publikuotame interviu paskelbė naujasis gynybos ministras Guido Crosetto iš „Italijos brolių“ partijos. 

Pagal šiemet galiojantį įstatymą, Italijos vyriausybė gali siųsti Ukrainai ginklus kaskart atskirai neprašydama tam parlamento pritarimo. Tačiau šiai tvarkai reikalingas atnaujinimas metų pabaigoje. 

Crosetto teigimu, Italija ir toliau tieks ginklus Ukrainai, kaip tą darė anksčiau, suderinamai su NATO partneriais ir Kijevu. Jau anksčiau lapkritį Italijos vyriausybės atstovai informavo, kad rengiamas naujas karinės pagalbos Ukrainai paketas, įskaitant ir Ukrainos prašomas oro gynybos sistemas. 

Gynybos ministras taip pat paminėjo, jog sieks, kad pagalbos Ukrainai išlaidos nebūtų įtraukiamos skaičiuojant Italijos biudžeto deficitą, kas aktualu laikantis ES Stabilumo ir augimo pakto įsipareigojimų. Jo teigimu, tai pritaria ne viena ES šalis. Italija šiuo klausimu tikisi ir ES ekonomikos komisaro Paolo Gentolini, buvusio Italijos premjero, palaikymo. 

Parengta pagal reuters.com informaciją

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.