Page

2022-08-01

Pasaulio ekonomikos forumas kviečia panaikinti privačią transporto priemonių nuosavybę

„Norint įgalinti aiškų perėjimą nuo nuosavybės prie panaudos, būdas, kuriuo mes projektuojame dalykus ir sistemas taip pat turi būti pakeistas,“ – tvirtina grupė, kuriai priklauso prastai pagarsėjusio Didžiojo perkrovimo dienotvarkė.

Remdamasis savo Didžiojo perkrovimo darbotvarkės tikslu - užtikrinti, kad paprasti žmonės „nieko neturėtų“, Pasaulio Ekonomikos Forumas (PEF) dabar pasisako už privačios transporto priemonių nuosavybės panaikinimą.

„Mums reikalinga švarios energijos revoliucija, ir jos reikia dabar.“ – taip pradedamas PEF liepos mėnesio 18 dienos straipsnis, pavadintas „3 žiedinės ekonomikos siūlymai svarbių metalų, tokių kaip kobalto, ličio, jei paminėti tik keletą, trūkumui sumažinti. Šių svarbių metalų trūkumas galėtų padidinti švarios energijos technologijų kainas,“ – tęsė globalistų grupė.

Tęsdamas PEF aiškina, kad didesnio kiekio „grynosios medžiagos“ iškasimas yra vienas „aiškus būdas“, kurio imdamiesi galime sulaukti „neplanuotų pasekmių“, ir todėl laikas peržiūrėti dabartinį sprendimą bei apsvarstyti „šiuos tris mąstymo pokyčius“, galinčius sumažinti svarbių metalų poreikį.“

Pirmasis iš mąstymo pokyčių turėtų skatinti žmones „pereiti nuo turėjimo prie naudojimosi“. PSF tvirtina, kad dauguma automobilių ir kitų daiktų yra paliekami nenaudojami ilgesnį laiką nei jais naudojamasi. „Daugiau dalinimosi gali sumažinti nenaudojamos įrangos, o tuo pačiu ir medžiagų naudojimą.“

„Norint įgalinti aiškų perėjimą nuo nuosavybės prie panaudos, būdas, kuriuo mes projektuojame dalykus ir sistemas taip pat turi būti pakeistas,“ – aiškina grupė, minėdama, kad viena iš galimybių yra ta, jog tokiems daiktams kaip automobiliams galėtų būti naudojami „vartotojų profiliai, kuriantys skirtumą tarp darbinio ir asmeninio to paties įrenginio naudojimo“ bei leidžiantys sumažinti „vieno asmens naudojamų įrenginių skaičių“.

„Planavimo procesas, kuriame didžiausias dėmesys skiriamas pagrindinio poreikio tenkinimui, vietoj planavimo, skirto produktų pirkimui, šiam perėjimui yra esminis. Tai yra mąstymas, reikalingas norint pertvarkyti miestus, kad būtų sumažintas privačių transporto priemonių ir kitų dalykų naudojimas,“ - priduria organizacija.

Kitos dvi PEF idėjos, liečiančios taip vadinamą „žiedinę ekonomiką“, yra mažiau revoliucingos ir įtraukia pirmenybės teikimą ilgalaikių daiktų kūrimui bei naujos paskirties radimą daiktams, kurie nebetinkami naudojimui pagal savo pradinę paskirtį, bet galėtų būti naudingi kitose situacijose.

Tačiau baigiamuosiuose straipsnio paragrafuose PEF visgi užsimena apie savo troškimą panaikinti gyventojų autonomiją vardan jo paties pasaulėžiūros įgyvendinimo, pateikdamas nuorodą į 2022 metų Pasaulio Ekonomikos Forumo baltąjį dokumentą, skatinantį dirbančius kasybos pramonėje prieš imantis projektų užduoti sau klausimą: „ar mums reikia šių mineralų?“

„Šis perėjimas prie pilnai žiedinio modelio dabar yra labiau neatidėliotinas nei bet kada. Jei norime judėti pirmyn, mums reikia sisteminiame lygmenyje persvarstyti, kiek mes vartojame, o taip pat ir kaip mes galėtume sumažinti vartojimą,“ – teigiama jame. „Debatai ir įtampa dėl naujų kasyklų radimo pasitrauks tik tuo atveju, jei mes galėsime smarkiai sumažinti dabartinį metalų panaudojimą.“

Kaip jau išsamiai pranešė LifeSiteNews, PEF Didžiojo perkrovimo dienotvarkė, teigianti, kad iki 2030 metų „Jūs nieko neturėsite ir būsite laimingi“, yra radikalus socialistinis planas, sudėliotas globalaus elito, siekiančio „paspausti“ pasaulio ekonomikos „perkrovimo mygtuką“ ir įvesti Naująją pasaulio tvarką, kuri, atrodo, atidžiai mėgdžioja daugelį Kinijos socialinių kreditų sistemos aspektų.

Iš tiesų PEF pirmininkas Klausas Švabas (Klaus Schwab) nuosekliai gyrė komunistų Kinijos prezidentą Xi Jinping‘ą už jo šalies taip vadinamus „reikšmingus socialinius ir ekonominius pasiekimus“, minėdamas, kad Kinija pasaulyje turi „įtraukties“ jėgos, nepaisant patikimų įrodymų, kad Jinping‘o režimas vykdo genocidą, prekybą žmogaus organais ir kitas nežmoniškas praktikas, siekdamas toliau stiprinti „pirmosios tikrai totalitarinės valstybės“, kaip kritikai ją vadina, galią.

Versta iš lifesitenews.com

Šaltinis: www.tiesos.lt