Nacionalinis susivienijimas. Dėl kandidatų Vilniaus miesto savivaldybės mero II turo rinkimuose

Vertindami Vilniaus mero rinkimuose II ture dalyvaujančius kandidatus pažymime: – abu kandidatai jau yra vadovavę Vilniaus miestui, vienas...

Vertindami Vilniaus mero rinkimuose II ture dalyvaujančius kandidatus pažymime:

abu kandidatai jau yra vadovavę Vilniaus miestui, vienas mero, kitas vicemero pareigose, todėl jų vadovavimo stilius ir metodai bei su jais sietini lūkesčiai yra nesunkiai prognozuojami;

TS-LKD iškelto kandidato Valdo Benkunsko ankstesnės veiklos Vilniaus vicemero poste rezultatai ir išsakytos nuostatos valdančiosios koalicijos miesto Taryboje partnerių atžvilgiu neduoda pagrindo tikėtis, kad jam tapus meru būtų iš esmės pakeistas buvusio mero Remigijaus Šimašiaus vykdytas leftistinis miesto „dekonstravimo“ kursas, kuriam būdingas neprofesionalumas, lėšų švaistymas, abejingumas istoriniam Vilniaus paveldui ir ideologinis siekis iš pagrindų perkurti miestą - jo gatves, kiemus, viešąsias erdves ir želdynus; 

Laisvės ir teisingumo iškeltas kandidatas Artūras Zuokas neturi apibrėžtų pasaulėžiūrinių, ideologinių ir vertybinių principų, kaitalioja savo nuostatas, įsiteikinėdamas skirtingoms rinkėjų grupėms, taip pat negerbia ir nesaugo miesto istorinio paveldo, yra pasiruošęs  jį aukoti dėl siaurų verslo grupuočių interesų; kandidato nekritiškas požiūris į savo ankstesnio vadovavimo laikotarpį neleidžia tikėtis, kad vėl išrinktas meru jis įstengtų atsikratyti anksčiau išryškėjusio ir teismo nuosprendžiu patvirtinto nesąžiningo, neskaidraus ir korupcinio valdymo stiliaus.

Nacionalinio susivienijimo vertinimu, balsuoti už bet kurį antrame Vilniaus miesto mero rinkimų ture dalyvaujantį kandidatą būtų tikslinga ir prasminga tik tuo atveju, jeigu jis prieš balsavimą paskelbta deklaracija viešai įsipareigotų įgyvendinti šias Nacionalinio susivienijimo įvardytas ir sėkmingai miesto raidai būtinas nuostatas: 

ideologijos ir grupių interesų nulemtą miesto „perkonstravimo“ siekį pakeisti ilgalaikiu ir racionaliu planavimu, numatančiu organišką miesto augimą, viešųjų paslaugų užtikrinimą visiems  naujiems gyvenamųjų namų  projektams ir istorinio paveldo bei miesto veido išsaugojimą;

sudemokratinti Vilniaus valdymą, realiai atsižvelgiant į visuomeninių komisijų rekomendacijas bei piliečių apklausose ar vietos referendumuose priimamus sprendimus; 

atlikti išsamų praėjusios kadencijos Vilniaus miesto savivaldybės ūkinės ir finansinės veiklos auditą, siekiant išsiaiškinti savivaldybės administracijoje įsitvirtinusio nepotizmo, lėšų švaistymo ir galimos korupcijos faktus bei patraukiant atsakomybėn jų kaltininkus;

keisti ligšiolinę Laisvės kovų istorijos trynimo ir klastojimo politiką, kad būtų išryškinamas miesto kaip Lietuvos sostinės statusas, deramai įprasmintos Laisvės kovos, viešosios atminties ženklais ugdomos patriotinės  miesto piliečių tautinės ir valstybinės nuostatos, konkrečiai įsipareigojama Vyčio monumento Lukiškių aikštėje ir pirmojo savanorio, Birželio sukilimo organizatoriaus K. Škirpos atminties ženklų atkūrimui;

viešąsias paslaugas ir rūpybos programas plėtoti didinant prieinamumą visiems gyventojams visoje miesto teritorijoje ir mažinant vilniečių bendruomenę ardančią socialinę atskirtį.

Nesant viešo įsipareigojimo aukščiau paminėtoms nuostatoms, kviečiame vilniečius balsuoti prieš abu kandidatus ir taip išreikšti protestą prieš esamus pasirinkimus, prieš nekompetentingo ir nepotistinio valdymo praktikas, už esmines permainas Lietuvos sostinės gyvenime. 

Būdami opozicija Vilniaus miesto savivaldybės Taryboje principingai ir atkakliai sieksime, kad Nacionalinio susivienijimo rinkiminė programa „Kelkis, Vilniau!” būtų įgyvendinama.  Visos konstruktyvios būsimojo mero ir valdančiosios koalicijos iniciatyvos bus remiamos nepriklausomai nuo to, kam bus suteiktas rinkėjų mandatas ketveriems metams valdyti Vilnių.

Nacionalinio susivienijimo valdyba


Susiję

Savivalda 7086021250549787275

Rašyti komentarą

21 komentaras

Kazimieras rašė...

Su tokio tipo būsimais merais galima tik taip kalbėtis ir iš jų reikalauti, kad nesiautėtų, kaip vėjo plaikstomos putojančios bangos, o nutūptų ant žemės kaip ereliai ir susivoktų, kad Vilnius yra Lietuvos sostinė. Užteks jiems palaidai vadovauti! Šaunuoliai NS! Ačiū.

Skaitytojas rašė...

Iš visos širdies esu NS šalininkas, bet abejoju, ar patarimas balsuoti prieš abu kandidatus yra išmintingas. Kaip tai techniškai padaryti? Juk balsuojant būna parašyta: pažymėkite kryžių (tokiame rutuliuke) ties tuo kandidatu, už kurį balsuojate. Tai ką mums daryti, nepažymėti nė vieno? Bet tai reikštų grąžinti tuščią biuletenį. O nedoras skaičiuotojas, pamatęs tuščią biuletenį, tik čekšt ir pažymės savo norimą kandidatą. O gal tada biuletenį kaip nors pribraukyti, parašyti „abu šikniai“ ar pan.? Betgi tada skaičiuotojas tik švyst biuletenį į sugadintų biuletenių krūvelę ir viskas, o kuo daugiau sugadintų biuletenių, tuo mažiau balsavusių, tuo daugiau procentų Benkunskui.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Geras Skaitytojo komentaras.

Vytautas rašė...

Du kandidatai baigiamuose rinkimuose yra nesamonė.

Anonimiškas rašė...

Tiesiog abu RIEBIAI UŽBRAUKTI Kadangi esate REGISTRUOTAS, kaip balsavęs, jų gautas balsų UŽ procentas sumažėja. Kuo daugiau tokių lapelių, tuo liūdniau atrodo jų UŽ... Juk yra nustatyta, kiek proc. UŽ nuo balsavusių skaičiaus būtina surinkti!

Anonimiškas rašė...

Su aritmetika pradinėje mokykloje teko susidurti?

Pikc Kažinkavičius rašė...

O, vargeli... "Konservatos" statytiniui tų "už" užteks su kaupu - ateis ir "užingridiniai" sektantai, ir "armonautiniai" analinio sekso ir narkotikų garbintojai, ir iš komunistų į homunistus "atsivertę" "socdemai". VIENINTELIS šansas, kad to veikėjo neišrinks, yra pakankamas "PRIEŠ" (aha, už Zuoką, kad ir koks jis būtų) balsų skaičius. VIENĄ iš jų TIKRAI išrinks - ir NS pozicija, realiai, yra už tai, kad išrinktų "konservatniką". Sėkmės jums ten taryboje tokiu atveju - prireiks.

Anonimiškas rašė...

į: mano laikais ne tik aritmetikos, bet ir algebros, geometrijos, trigonometrijos mokyta. Kadangi mus ne supermamytės augino, mūsų norų niekas neklausė. Būtent aritmetiką prisiminus ir paskaičiavau, kaip būtų vienu atveju, kaip kitu.

Hmm rašė...

Turbūt protingiausia bus vis dėlto balsuoti už Zuoką. Šiknius, žinoma, ir abonentas, bet ką daugiau daryti?

Skaitytojas rašė...

Gali nutikti ir taip, kaip per prezidento rinkimus. Pasibaisėję galimybe gauti PIŠ, visi, išskyrus visiškus užingridus, nubalsavo už Gitaną, tą, kur šiltnamy gyvena. Nepaisant visų šiltnamių draustinyje, melavimo, kad įvedus eurą niekas nebrangs, ir šventos babcės iš Pabaisko (kurią vėliau pakeitė kokių 9–10 metų berniukas). Panašiai gali būti ir dabar.

Anonimiškas rašė...

Tik nepRabalsuokime, brangieji, už „mažesnę blogybę" balsuodami. Darėme tai 30 m., ir turime to padarinius.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai kad variantai yra tik mažesnė blogybė arba didesnė. ;)

Anonimiškas rašė...

Jeigu turime rankoje tušinuką, tai dviems riebiais brūkšniais savo balsalapyje galime tai išreikšti. SVARBU ateiti ir paimti savo lapelį ir jame išreikšti savo nuomonę. Nes neatėjusių, nedalyvavusių lapeliais galima labai išradingai pasinaudoti, ir už neatėjusius pasirašyti... Juk jų parašų pavyzdžiai yra. Taigi, jokių trukdžių UŽ NEATĖJUSĮ atlikti jo pilietinę pareigą...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ką gi, vilniečiai pasirinko didesnę blogybę. Antra vertus, prisiminus, kiek jų savo balsais išreiškė nuostatą, kad kažkas gali būti geras meras dėl to, kad mėgsta analinį seksą su vyrais, tai nestebina... :)

Anonimiškas rašė...

Pasirinko tie, kas nedalyvavo. VISŲ miegalių sudalyvavimas su tušinuku, išbraukiančiu ABI pavardes, rankoje būtų visai kitaip rinkimų istoriją pasukęs.

Anonimiškas rašė...

Jau abejoju, ar pas mus koks nors balsavimo būdas gali pasukti kitaip rinkimų istoriją. Tokios vienybės Lietuvoje jau nebus. Buvo Sąjūdžio laikais. Bet prisiminkit, kokia buvo agitacija - irgi šimtaprocentinė. O dabar? Kas turi didžiausią galimybę agituoti/propagauoti? Tie ir laimi. Tautos sąmonė išbalansuota, visuomenė nepilietinė. Iš kur stiprensi vėjai papučia, nuo tų ir linksta. Kartais kyla klausimas, už ką balsuoja tėvai? Ar jiems vaikų likimas nerūpi? Gal ir nerūpi.

Pikc Kažinkavičius rašė...

NĖ VELNIO abiejų pavardžių išbraukimas nieko nebūtų pakeitęs - "konservatos"+"armonautų"+"ekskomunistų"+"liberių" balsų bet kokiu atveju būtų užtekę, tiesiog Zuokas būtų dar mažiau gavęs.
O dėl Sąjūdžio vienybės - nelabai pagrįstas idealizavimas: ta vienybė buvo labai laikina, kol vienijo tikslas pabėgti iš sovietų, o štai to bėgimo PRIEŽASTYS buvo LABAI įvairios (ir net viena kitai priešingos), todėl visos vienybės baigėsi iškart, kai tas tikslas buvo pasiektas.

Anonimiškas rašė...

Kokį balsų procentą privalo surinkti kandidatas, kad būtų laikomas išrinktu? Rinkimuose per 50% mūsų NEdalyvauja, todėl vos 20% balsų nuo atėjusių į rinkimus gavęs kandidatas XX jau nugalėtojau laikomas! O jei visi ateitų, bet jis gautų tą patį balsų skaičių (nes visi kiti brauktų jį lauk, arba už kitą pabalsuotų), tada šito XX gautas balsų % susitrauktų jau vos iki poros %. Nes juk balsų procento dydis nuo visų dalyvaujančių skaičiuojamas! Nedalyvavimas - tai šakos, ant kurios sėdime, pjovimas.

Anonimiškas rašė...

Kremlinas Pikč Kažin agituoja už Zuoką. Nenuostabu - nes Zuokas palaikė ir stabų buvimą ant Žaliojo tilto, ir Maskvos namams leidimą išdavė. Žodžiu, kandidatas už visas Pikčiaus viaartybes.

Anonimiškas rašė...

Geras vaizdelis kaip "patriotas" Kažinkevičius kartu su koloradais ir kitais laukiančiais osvoboditelių slenka balsuoti "za arturčika". Deja, gavo pabalsuot tik už su rusais varkes sukantį mientą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

O, liguistų kliedesių padavė - iškart matosi, kad "pedopartijos" etatinis atropojo. :D

item