Algimantas Rusteika. Pasislėpti nepavyks niekam

Mindaugo Šernos nuotrauka  Autorius yra verslininkas, publicistas, Nacionalinio susivienijimo valdybos narys Kai prasideda, ko nela...

Mindaugo Šernos nuotrauka 
Autorius yra verslininkas, publicistas, Nacionalinio susivienijimo valdybos narys

Kai prasideda, ko nelauki, visi planai lekia velniop. Alytaus gaisras, “paprasto“ gripo pandemija – viskam buvo nutarimai, struktūros, pratybos, priemonių planai, įsisavinamos lėšos. Kai prasidėjo, paaiškėjo, kad tai buvo butaforija, nes niekas neveikė. Taip būtų ir su Astravu. Nusipirkim dar toną tablečių.

Kokias schemas Š.Jasikevičius bepieštų, viskas priklauso nuo žaidėjų. Kritinėje situacijoje žaibiškai išaiškėja, kas ko yra vertas. Nukrenta kaukės ir nuo žmonių, ir nuo struktūrų. Scenoje užsidega šviesa ir pamatai, kas yra asmenybė, o kas apgailėtinas mamytės ar dvigubai vyresnės bobos lepūnėlis – lūzeris.

Visame baltųjų krikščioniškos civilizacijos pasaulyje nukrito kaukės. Popieriniai Europos Sąjungos solidarumai išgaravo per vieną naktį. Ir visiems, nuo studentų iki prezidentų, paaiškėjo, kad viskas tik butaforija.

Pasimatė, kad asmenybių nėra, vien netyčia atsiradę viršūnėse lūzeriai. Išskyrus pinigų prispausdinimą ir dalybas, jie tik žiopčiojo. Ir tebežiopčioja, ir pinigų maišus dalins taip, kaip jiems naudinga. O kai viskas baigsis, vėl užtrauks treles apie solidarumą.

Jei jiems buvo gaila italams kaukių, nejaugi manot, kad kas nors Europoje priimtų sprendimą ginti kažkokią ten Lietuvą? Po viso šito tragikomiško cirko visiems pasaulyje tapo akivaizdu, kad ES, kliedinti apie savas pajėgas, yra tik turtingų ištežėlių pliurpalų klubas.

Į juos paprasčiausiai galima nekreipti dėmesio. Ir nekreips – nei turkai, nei rusai, nei kiniečiai, nei britai, nei niekas pasaulyje. Sprendimus, gerus ir kvailus, priima geri ar kvaili, bet savarankiškai mąstantys. Kartais atrodo, kad be D.Trumpo ir A.Lukašenkos, tokių jau baltųjų civilizacijoje nebeliko.

Kalnai pagimdo peles. Šalys turtingos, galingos, kultūringos, vadovai – menkystos, vedantys į bedugnę. Tai sisteminė krizė, esminė Europos išlikimui, kuri turės būti išspręsta politinėmis priemonėmis – sukurti taisykles, pagal kurias lūzeriams nebūtų šansų stoti prie valstybių vairo.

Dabar yra menkutė galimybė per skausmus pasveikti arba mirti. Ar tam yra kritinė žmonių masė, pakankamas verslo ir politikos sluoksnių savisaugos jausmas, inteligentijos pasirengimas, užzombintų visuomenių sugebėjimas atsikvošėti – nežino niekas. Viską parodys įvykių eiga.

Ne pandemija yra liga. Liga yra pasaulio globalistinė ekonomikos ir finansų sistema, kuri seniai išsigimusi, tačiau tai yra laivas, kuriame plaukia visi ir nenori paskęsti. Ir tik lopo skyles ir surūdijusia konservų skardine pila lauk vandenį.

Žmogui ar šeimai gyventi šiemet kaip pernai – normalu, pasaulinei tuščių pinigų ir kreditų sistemai tai mirtis. Globali ekonomika yra laineris, kuris turi kasmet vis didinti greitį, nes kitaip ima leistis, o minusinis BVP reiškia nevaldomą kritimą nosim žemyn.

Gaisrą gesins trilijonais tuščių pinigų, kurie ir taip kasmet leidžiami ir užtikrina garantuotą infiliaciją ir nepertraukiamą augimą skolon, tačiau dabar fiktyvaus kapitalo lavina padidės ne procentais, o kartais. Žmonija vartos jau nebe už savas ar savo vaikų, o už dar negimusių anūkų būsimas pajamas.

Ekonomikos stabdomos, o tūkstančiai tonų tuščių pinigų jau užgriūna rinkas. Kol pinigai apsuks apyvartas, nuo susileistos dozės laikinai padidės uždelsta paklausa ir kils kainos, bet po to ekonomika stos, prasidės bankrotai, kainos kris nepaisant tuščių pinigų masės ir turtas žaibiškai nuvertės. Praradęs kritinį greitį laineris sminga žemyn.

Pasaulį valdantys rentininkai kaip išprotėję ieško, kur įmerkti savo milijonus ir milijardus, kurie tuoj bus kaip sniegas birželį. Didieji rykliai prarys mažiukus, bet ir patys turės virškinimo problemų. Įtampos kils ir valstybės vėl įjungs pinigų mašinas, mėtys pinigus iš sraigtasparnių.

Kiek dar ištvers tas laikinas, ant iliuzijų ir tuštumos pastatytas pasaulis, kuriame vieni vis turtėja, kiti kasdien geria pašalpinį alų, o dirbantieji praranda viską, jeigu griūna jo netikri pamatai? Senukas Karlas vartosi karste, dar nemirę žmonės padeda kaukes ir ima galvoti. Kiti tuoj statys barikadas.

Laikinai laimės kaip visada – pinigų spausdinimo mašinų savininkai ir tie, kurie stovi prie mygtukų. Tačiau visada godumas frajerį pražudo ir jau artėja ta valanda, kai jie suklys. Jiems jau nebelemta suvokti ateitį, nes jie yra numirę, ir kovodami už prarandamą tūkstantį praras visą savo pasaulį.

Neišvengiamai artėja lūžio situacija, kurioje galioja istorinis principas – kuo blogiau, tuo geriau. Jei viskas tik truputį blogai, jokių tikrai reikšmingų reformų nebūna, nes visi tikisi pigiai išsisukti.

Nuo padėties tragiškumo priklausys, ar pokyčiai bus esminiai. Deja, kiekvieno žmogaus, o ne valstybių likimui toks istorinis dėsningumas atneša tik sunkumus ir nelaimes. Ir daugelis, troškę permainų, joms prasidėjus jas prakeikia.

Prisikarksėjom ir prisitingėjom. Prasideda laikas, kai viskas pradės keistis, kuo toliau – tuo greičiau. Karūnos mėtysis gatvėse, bet niekas nesivargins jas pakelti. Kada valdžia džiaugsis praradusi valdžią, nes atėjo algos metas.

Tai to, kas turi pagaliau išeiti, pabaigos pradžia ir naujo prasidėjimo galimybė. Bus sunku ir daugelis neištvers. Tačiau pasislėpti nepavyks niekam.


Susiję

Nacionalinis susivienijimas 8204820397457820070

Rašyti komentarą

20 komentarų

Anonimiškas rašė...

Skamba kaip Paskutiniojo Teismo nuosprendis...

linalk rašė...

kas dirbt netingi, niekada nepražus...

Anonimiškas rašė...

glupstvo! Va papils tie prie lovio propagandos apie vieningos Europos neišvengiamą gėrį ir baisų nacionalistų baisumą, ir nubalsuos visi, kaip aniems reikia. Berlyno-Briuselio, įskaitant ir ECB, ideologinės gvėros savo demagogijos kapšely šitokių klišių narkotikų dar turi.Va makronas išsijuosęs įtikinėja apie ES armijos būtinybę. Ištrauks durnesnius iš NATO, o tada vieninteliai gynėjai liks europiniai komunistai. Paskutinis mūsų bastionas. Valdyti mases - lengviau nebūna. Šitokie pinigai ten, Centro lūzeriams! Taip lengvai jie neatiduos.

Anonimiškas rašė...

Tai tie Europą valdantieji ištižėliai yra tik statytiniai pinigų spausdintojų (dabar reikia jau sakyti -imitatorių). O marionečių valdovai nėra jokie ištižėliai. Jie jau seniai kalbėjo apie žmonių kiekio mažinimą ir ėmėsi priemonių.

Hm rašė...

Yra teisingų minčių, bet per daug pridramatizuota ir su nereikalingais rusicizmais.

Anonimiškas rašė...

Daug autoriaus minčių turėjo būti išsakyti ne publicisto, o mūsų ekonomistų jekspertų. Nes nrmalūs ekonomistai seniai, labai seniai įspėjo apie tokių spausdinamų pinigų pavojų ekonomikai.
Bet kai nesusitvarkai savo kieme, imiesi tvarkyti Europą. Taip tie liurbiai nūnai ir daro. O mes patikėjom jiems savo tautos likimą. Imkim pvyzdį iš vengrų, lenkų, čekų ir pan. Mažu atsiras ir pas mus tikras lietuviškas orbanas.

Anonimiškas rašė...

DĖL PILIETINIŲ-PATRIOTINIŲ JĖGŲ SANTALKOS IR BENDRADARBIAVIMO LR SEIMO RINKIMUOSE
2020 m. balandžio 29 d., Kaunas

Gerbiami Centro, Kartų sąjungos ir Nacionalinio susivienijimo partijų vadovai, aktyvieji nariai, kreipiamės nuoširdžiai susirūpinę dėl Lietuvos valstybės ir mūsų žmonių, kaip politinės tautos, egzistencinio tęstinumo.

Yra nemaža tikimybė, jog nei viena minėta politinė jėga būsimuose Seimo rinkimuose neperžengs 5 proc. barjero. Ne todėl, kad minėtos politinės jėgos neturėtų iškilių lyderių ir idėjų. Tiesiog stinga lėšų, užblokuotas priėjimas prie žiniasklaidos, o didelė dalis rinkėjų yra paveikti, netgi apkvailinti oligarchinės žiniasklaidos. Rezultatas, kuomet Seime nebus NEI VIENOS tautinę valstybę, tradicines vertybes ir pilietinę demokratiją ginančios politinės jėgos yra visai realus. Dar po 4 metų jau nebebus ką ginti ir gelbėti. Tautinės valstybės išmontavimą, oligarchinės nomenklatūros ir neoliberalizmo siautėjimą privalu stabdyti nedelsiant. Lietuvos politinės situacijos diagnozė ir vertybės, kurių pagrindu galėtume išlikti, pastaruoju metu bene išsamiausiai buvo apibūdintos V. Radžvilo veikale „Opozicija Lietuvoje“. Vertingų, taiklių įžvalgų yra N. Puteikio ir A. Juozaičio politinėse programose. Tautininkai, nebodami valdžios ir medijų priekaištų, kasmet organizuodavo Kovo 11 d. eitynes. Nesuderinamų ideologinių vertybinių priešpriešų tarp minėtų politinių jėgų nėra.

Raginame užmiršti nesutarimus, asmenines nuoskaudas ir kilnių vertybių pagrindu, kurios jau daug kartų išdiskutuotos, viešai žinomos, pradėti derybas dėl santalkos rinkimų kampanijos metu ir bendro rinkiminio sąrašo sudarymo. Klausimas, kaip išvengti 7 proc. teisinio barjero koalicijoms yra techninis. Pagaliau, surėmus pečius, netgi ir šis barjeras gali būti sėkmingai peršoktas. Svarbu, kad tautiška ir pilietiška rinkėjų dalis matytų susitelkimą tradicinių vertybių ir tautinės valstybės renesanso vizijos pagrindu.

Nėra garantijos, kad trijų politinių jėgų simpatikų balsai automatiškai sumuosis. Visgi, veikiant sutelktai, didėja šansai, jog patekimo į parlamentą (5-7 proc.) barjeras bus įveiktas. Atsiranda viltis turėti Seime adekvačią politinę jėgą, kuri pradėtų demokratinės tautinės valstybės atstatymo ir tolesnio kūrimo darbą. Net maža frakcija, būdama koalicijoje, gali atlikti reikšmingus darbus. Prancūzijos pasipriešinimo naciams istorija rodo, kad egzistenciškai grėsmingomis, lemiamomis aplinkybėmis susivienyti ir kartu siekti pergalės sugebėjo be galo kontrastingos politinės jėgos – nuo golistų iki socialistų ir komunistų. Kas nežino istorijos, amžinai lieka vaikais. Grėsminga situacija užgulė Lietuvą jau seniai. Ši santvarka, tarnaujanti saviems ir svetimiems galingiesiems ir jau atsikračiusi milijono piliečių, pati neišsimontuos. Laikas pradėti derybas dėl vienijimosi. V. Kudirkos žodžiais tariant: „vardan tos Lietuvos“.

Tarp mūsų yra neabejingų žmonių, kurie patys tikrai nesibalotiruos rinkimuose ir sutiktų tokį vienijimosi procesą pamoderuoti, patarpininkauti. Žinoma, jeigu tik mūsų pasiūlymas nebus abejingai atmestas.

Prof. habil. dr. Alvydas Butkus
Algirdas Endriukaitis, signataras
Habil. dr. Kazimieras Garšva
Prof. habil. dr. Gediminas Merkys
Leonas Milčius, signataras
Doc. dr. Romualdas Povilaitis
Vilius Puronas, dizaineris

x rašė...

Nei čia kas keisis, nei ką. Epidemija Lietuvoje greitai nuslops ir visi toliau lenks nugarą už minimumą, nes būsto ir vartojimo kreditai ne rona, neužgijo.

Anonimiškas rašė...

Labai gerai, kad Autorius taip atidžiai skaitė komentarus ProPatrijoje - išėjo lyg ir nieko straipsniukas, bet jei kas prisikarksėjo ir prisitingėjo, tai dar nereiškia, kad tai darė visi.
Erzina keisti anglicizmai su nevykusiu žargono intarpu, beje, svarbiausia: gretinti D.Trumpą ir Lukašenką - šito iš Rusteikos nei už ką nesitikėjau.

Anonimiškas rašė...

Kuo tolyn, tuo prastyn šito pono graudūs verksmai. Ir tai vienas iš tiek vilčių teikusių Forumų vedlių?! Reikėjo ne karksėti ir netingėti, o generuoti protingesnes ir nuosavas mintis. Kol kas tokių nerasta. Net neapgailestauju.

x rašė...

Viskas čia gerai, generuotų protingesnes ir nuosavas mintis - atrodytų kaip konservas ar liberastas. Kokia auditorija (runkeliai), tokios ir mintys.

stasys rašė...

Autorius seniai rašo tokiomis temomis bet nesugeba argumentuoti to savo blogio suprantamais argumentais ,laikosi tos mados viską suversti įrankiams paliekant šone esmines problemu priežastis .Na gal trumpam ir veiksminga ta kepurių užmėtimo technologija , bet vėl išaušta sekantis rytas.. pateka saulė ir vėl viskas grįžta į senas vėžias . Neturintis idėjų savo verslui niekada nebus sėkmingas , o vieno asmeninio kiemelio pavyzdžio nepritaikysi cielam pasauliui , individualumas čia ir toliau liks vertybe . Iš to ka rašo autorius galima susidaryti klaidinga nuomone jog jam čia svarbiausias ir toliau lieka pinigas , bet juk pinigas ( koks ten Jis vertas butu ) yra tik priemonė kurti verte ir santykius tarp žmonių . Pinigo vertės ekvivalentas turi įtakos tik tiems materialiems mainu santykiams o va dvasiniai vėl lieka šone . Autorius atkakliai vengia tos temos todėl galima susidaryti klaidinga nuomone jog Jis gana vienpusiškai išlavintas . Jokia pertvarka negali duoti teigiamu vaisiu jei jos nieko nemoko visuomenės .

Anonimiškas rašė...

Teiaingai pastebėa, toks scenarijus gali įykti, bet tik kada žinoti negali niekas, bet ir pakeisti to vyksmo taip pat niekas negali.

Anonimiškas rašė...

a jau čia, stasiuk? tai iš tiesų.lt tave išvijo?

Anonimiškas rašė...

Kaip taisingai pastebėjo-visada asmeninio kiemelio blogas pavyzdys pasauliui- stasys:"Pinigo vertės ekvivalentas turi įtakos tik tiems materialiems mainu santykiams tarp liberalkonservų ,o va dvasiniai vėl lieka šone".Tai matyti pažvelgus į dvasinę ir materialinę tautos būsena ir padėtį.Todėl ir zombis stasys,kaip visada teisingai ir aiškiai rašo Rusteika: " tik lopo skyles ir surūdijusia konservų skardine pila lauk vandenį".kad visada savo"dvasingumo pamokų visuomenei" vandenį,skiedalus-visada skubiai pilstantis ideologiškai vienpusiškai išlavintas draugovininkas stasys ir visa jo nomenklatūrinė,pinigams "abejinga" dvasingoji bendra titaniko įgula nenuskestų

Anonimiškas rašė...

Žinoma - gali įvykti toks scenarijus. Tačiau kur kas didesnė tikimybė, kad globalistų piramidės viršūnė geruoju nesitrauks, kaip anksčiau - nei viena atgyvenusi jėga gražiuoju nėra pasitraukusi. Jie stengsis supaprastinti pasaulį, tiesiog didesniąją dalį žmonijos sunaikinant. Tą jau ir daro. Kuria ir paleidžia virusus, skelbia karantinus; neva, kovai prieš virusus - vakcinas.., vakcinavimu žudo tiesiogine to žodžio prasme. Ir jei toks projektas neduos laukiamo rezultato, sukels trečiąjį pasaulinį. Ir kol jiems patiems giltinė nepažiūrės tiesiai į akis, jie nesitrauks. Ruoškimės blogiausiam, bet tikėkimės, kad blaivaus proto neprarandantys ras kaip išlaviruoti civilizacijos kalapso.

Anonimiškas rašė...

Rusteika, ačiū! Rašyk, tavo straipsnių reikia kaip oro. Nuo Sistemos melo, propagandos ir pjudymo mums jau alergija, baisi, nepakeliama.

Anonimiškas rašė...

Ir visitiek ta persikreipusi Šiaulių ,,lapė'' - didžiausia nesąmonė.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 22.20, ne mažesnė tikimybė, kad globalistų piramides sugriaus vidinės įtampos - kaip kad atsitiko su USSR, o dabar vyksta su ES.
Manote, senovės Romą sugriovė vient tik barbarai? - pastarieji buvo jau tik baigiamoji, fizinė griovimo fazė. Kodėl barbarai puolė Romą? - todėl, kad žinojo, jog ginti jos nebus kam. O kas galėjo sunakinti stipriausią to meto pasaulio armiją, jeigu ne vidinės imperijos bėdos?
Pasaulio istorijoje apstu pavyzdžių, kai didžiąsias galybes priešai nugalėjo ne iš išorės, o iš vidaus.

Vidas rašė...

asmenybių nėra, vien netyčia atsiradę viršūnėse lūzeriai
-
visas straipsnis kaip lojimaas uz tvoros. jokiu ideju jame nera

item